Voormalig regeringsambtenaar gearresteerd voor het kopen van Shen Yun kaartjes

03-07-2015 Arrestaties
door Door een Minghui correspondent uit de provincie Sichuan, China.

(Door een Minghui correspondent uit de provincie Sichuan, China.) Autoriteiten arresteerden mevrouw Zhang Linyue nadat ze probeerde een klassieke Chinese dansuitvoering te bekijken die door het communistische regime in China is verboden.

Mevrouw Zhang, een Falun Gong beoefenaar, werd op 2 Februari 2015 illegaal veroordeeld in de Shunqing arrondissementsrechtbank te Nanchong (Sichuan). Twee maanden na het proces is zij nog steeds aan het wachten op de uitspraak.

In februari 2011 werd Mevrouw Zhang gearresteerd voor het kopen van kaarten voor het optreden van Shen Yun in Hong Kong. Ze werd vastgehouden in het Huafeng detentiecentrum in Nanchong City tot 11 september 2011, waarna ze op borgtocht is vrijgelaten.

Mevrouw Zhang kreeg 3 dagen later een brief van de Shunqing arrondissementsrechtbank waarin stond dat ze een verhoor kreeg op 11 oktober 2011. Zij vluchtte van huis om een arrestatie en verdere vervolging te vermijden, maar ze werd weer gearresteerd op 28 september 2014 toen ze een klacht indiende bij het Sichuan Provinciaal Justitie Bureau om te protesteren tegen de vervolging.

Illegaal proces

In het proces beschuldigde één van de twee aanklagers, Zhang Lijin, mevrouw Zhang van het “organiseren van een tour voor het bekijken van Shen Yun,” “het verspreiden van nieuws over Falun Gong,” en “het ontmoeten van Falun Gong beoefenaars.” Ook bedreigde zij mevrouw Zhang met het feit dat haar “niet meewerkende houding” zou leiden naar een zwaarder vonnis.

De advocaten van Mevrouw Zhang weerlegden de aanklagers hun “bewijs” en maakte het duidelijk dat er geen wet is tegen het beoefenen van Falun Gong. Ook, vanwege het feit dat de Chinese grondwet vrijheid van geloof beschermd, is geloven in Falun Gong, het praten erover en het ontmoeten van Falun Gong beoefenaars legaal. Verder is er ook geen wet die zegt dat het bekijken van podiumkunsten illegaal is.

Het proces loopt al 2 maanden zonder enige uitspraak.

Shen Yun

Shen Yun performing Arts is een beroemd klassiek Chinees dans- en muziekgezelschap, gevestigd in New York met de missie om de traditionele Chinese cultuur te doen herleven. Het is een non-profit organisatie die onafhankelijk is van de Chinese Communistische Partij. Sinds 2006 heeft dit Chinees klassiek muziek- en dansgezelschap in meer dan 100 steden over de gehele wereld opgetreden.

Partijen verantwoordelijk voor het vervolgen van mevrouw Zhang Linyue:

Shunqing District Procuraat, Nanchong City, Sichuan Provincie: Zhu Ying (朱瑛), procureur-generaal: +86-13795996066 Zhang Lijun (张利君), aanklager (publieke aanklager in de zaak van mevr. Zhang): +86-13989190550

Shunqing arrondissementsrechtbank: Wang Ruijiang (王瑞江), opperrechter in de zaak van mevr. Zhang Xu Wenying (许文英), plaatsvervangende opperrechter: +86+13700971629

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular