Chinese spoorwegdiensten medeplichtig in het vervolgen van Falun Gong

16-01-2016 Arrestaties

(Minghui.org) De Chinese Communistische Partij (CCP) gebruikt het nationale identiteitskaarten-systeem om Falun Gong beoefenaars te pakken te krijgen die met de trein reizen. Velen werden illegaal gearresteerd, onderzocht en hun persoonlijke bezittingen werden in beslag genomen.

Zes Falun Gong beoefenaars uit Chongqing werden vastgehouden op het bureau van de spoorwegpolitie toen ze hun identiteitskaarten toonden om tickets te kopen op het Caiyuanba treinstation. Twee van de kaarten activeerden een alarm naar de politie. Hun Falun Gong boeken en informatiematerialen werden in beslag genomen.

Op 23 juli 2015 werd mevr. Li Huilan gearresteerd op het Caiyuanba treinstation toen ze haar identiteitskaart toonde om een ticket te kopen. Ze werd later vastgehouden in het Qianzhugou hersenspoelcentrum gelegen in het Shapingba gebied van Chongqing.

Mevr. Jiang Yourong werd ook lastig gevallen en onderzocht op dezelfde dag op hetzelfde treinstation, nadat haar identiteitskaart een alarm activeerde.

Gelijkaardige incidenten deden zich voor op treinstations in verschillende provincies, waaronder van het Hongqiao treinstation in Shanghai, het Fengdu treinstation in Chongqing, en het Xuchang treinstation in de provincie Henan.

Persoonlijke identiteitskaarten gebruiken om Falun Gong te vervolgen is illegaal volgens de identificatiekaartwet, artikel 14, van de Chinese wetgeving.

Het lijkt erop dat lokale politiediensten namen van Falun Gong beoefenaars hebben toegevoegd aan het spoorwegen netwerk en verbonden hebben met hun alarmsysteem. De autoriteiten worden dan opgeroepen wanneer deze identiteitskaarten gescand worden.

Het netwerk van het Chinese spoorwegdienst-ticketsysteem linken met het identiteitskaarten-systeem is ook illegaal. Discriminatie en lastering van passagiers gebaseerd op hun geloof  is een schending van hun mensenrechten, volgens de Chinese en internationale wet.

Het spoorweg-ticketnetwerk heeft het recht niet om burgers hun persoonlijke identiteitskaarten te lezen, volgens de identificatiekaartwet, artikel 19.

De spoorwegpolitie arresteert en onderzoekt passagiers en neemt hun persoonlijke bezittingen in beslag, zonder dat ze zich identificeren, zonder wettige reden, en zonder een schriftelijk bevel. Dit is een misdaad.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2015/11/29/153876.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular