78 Jaar oude gepensioneerde ruimte-wetenschapper veroordeeld tot zeven jaar voor het handhaven van zijn geloof

27-01-2016 Rechtsmisbruik
Nominatie certificaten uitgereikt aan Xiong Huifeng voor zijn bijdrage aan de ruimtevaartindustrie

(Minghui.org) Xiong Huifeng, een 78 jaar oude gepensioneerde ruimtevaart-wetenschapper werd op 4 december 2015 door de rechtbank van Nankai veroordeeld tot zeven en een half jaar gevangenis voor zijn beoefening van Falun Gong.

Omdat de rechtbank geen enkele kennisgeving stuurde naar de familieleden van dhr. Xiong, kregen zijn familieleden niet de uitkomst van het proces te horen totdat zijn advocaat 11 dagen later contact met hen opnam. Op 28 december verzocht de familie het vonnis van de rechtbank in te zien. Hun verzoeken werden in eerste instantie afgewezen en pas na herhaalde pogingen verkregen ze het vonnis.

Xiong Huifeng was een voormalig onderzoeker en adjunct-directeur van het 8358 onderzoeksinstituut van het Ministerie van Ruimtevaart en Industrie. Hij was ook voorzitter bij de raad van de Chinese gemeenschap voor ruimtevaart en genoot een speciale regeringsuitkering voorbehouden voor de beste wetenschappers van de natie.

Een vrijgevige ziel

Dhr. Xiong begon Falun Gong te beoefenen in 1995 om zijn gezondheid te verbeteren en zijn geest te cultiveren. Kort nadat hij daarmee begon gaf hij donaties aan de Chinese stichting voor jeugdontwikkeling en sponsorde hij meer dan 20 lagere school-leerlingen in twee provincies.

Nadat dhr. Xiong vorig jaar gearresteerd werd, vonden zijn familieleden 25 dankbrieven in zijn bureaulade. De brieven kwamen van kinderen, ouders en scholen waarin ze hun dank uitdrukten voor zijn vrijgevigheid. Xiong vertelde zijn goede daden nooit aan iemand, zelfs niet aan zijn familieleden.

Dankbrieven gericht aan Xiong Huifeng voor het geven van financiële steun aan jongeren

 Vijftien jaar lange vervolging

Nadat de vervolging van Falun Gong begon, kwam Xiong Huifeng in 2000 in een werkkamp terecht omdat hij weigerde te stoppen met het beoefenen van Falun Gong. Tijdens zijn opsluiting werd zijn familie regelmatig lastig gevallen door agenten van het politiebureau in Wangdingti.

Xiong’s werkgever, het 8358 onderzoeksinstituut van het Ministerie van Ruimtevaart en Industrie, kortte drastisch zijn salaris, zodanig dat hij nauwelijks genoeg kreeg om te overleven. Zijn speciale regeringsuitkering werd ook stopgezet.

In 2001 werden de vrouw en zoon van dhr. Xiong naar een hersenspoelcentrum gebracht. De twee werden in 2008 vlak voor de Olympische spelen opnieuw gearresteerd.

In augustus 2014 werd Xiong Huifeng in zijn huis gearresteerd door agenten van het  politiebureau van Wangdingti en de Nankai politie-eenheid. De agenten namen zijn laptop, printer, DVD brander, Falun Gong boeken en informatie materialen over Falun Gong in beslag. Dit was de vierde arrestatie voor Xiong sinds de vervolging begonnen was in 1999.

Jarenlange pesterijen door de politie, veelvoudige arrestaties en huiszoekingen hebben een tol geëist van zijn vrouw Liu Yuanjie, ook een genomineerd ruimtevaart-wetenschapper. Na de laatste arrestatie van haar echtgenoot kreeg ze een zenuwinzinking en ging haar gezondheid erg achteruit. Op 3 maart 2015 stierf ze op 79 jarige leeftijd. Het werd dhr. Xiong Huifeng niet toegestaan zijn vrouw te zien voordat ze stierf.

Tweemaal een nepproces

Na een jaar opsluiting moest dhr. Xiong in augustus 2015 voor het eerst voorkomen. Hij wees de rechtbank erop dat het beoefenen van Falun Gong geen enkele Chinese wet schendt. Zijn advocaat pleitte hem onschuldig, en verwees daarbij naar de voordelen die Falun Gong oplevert voor individuen en voor de samenleving.

Op 25 november 2015 hield de rechtbank van Nankai gebied een tweede proces tegen dhr. Xiong. De rechtbank lichtte de advocaat niet in tot één dag voor het proces, zodat de advocaat niet meer in staat was Xiong’s familie op de hoogte te brengen over de datum van het proces.

Het proces duurde minder dan 20 minuten. Twee weken later werd het vonnis naar het detentiecentrum gestuurd waar Xiong Huifeng verbleef.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2016/1/9/154728.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular