158 nieuw gedocumenteerde gevallen van Falun Gong beoefenaars die veroordeeld zijn voor hun geloof

22-07-2016 Arrestaties
Veroordelingen Falun Gong beoefenaars per provincie bevestigd in de periode tussen november 2015 en april 2016

Volgens verzamelde gegevens van de website Minghui.org, is bevestigd dat 158 beoefenaars van Falun Gong tussen november 2015 en april 2016 in China zijn veroordeeld tot gevangenisstraf. Deze burgers werden opgesloten omdat ze in het openbaar spraken over de vervolging van Falun Gong door het Chinese regime.

De veroordeling van deze beoefenaars ging gepaard met talrijke schendingen van juridische procedures door de politie, de procurator en het gerechtshof. Van deze betrof het 144 (91.14%) veroordelingen zonder een open proces zoals vereist door de wet.

Vele rechters baseerden gevangenisstraffen op het door de politie geleverde "bewijs", hetgeen vaak verkregen werd door marteling. De veroordeelden hadden meestal geen kans om succesvol in beroep te gaan. Veel hogere gerechtshoven bevestigden slechts de besluiten van de lagere rechtbanken zonder gehouden hoorzittingen.

Onder de 158 veroordeelden, bevinden zich 150 gevangenisstraffen variërend van 3 maanden tot 10 jaar, met een gemiddelde straf van 3.71 jaar en een gemiddelde van 3,25 jaar. Onderstaande figuur toont de verdeling van de strafduur.

Verdeling van de strafduur van 150 van de 158 gevallen

Tien van de veroordeelden kregen ook een proeftijd variërend van 2 tot 5 jaar (dat wil zeggen, ze zouden opgesloten worden voor hun oorspronkelijke termijn als ze hun proeftijd zouden schenden). Ze zijn nu vrijgelaten.

De provincie Liaoning heeft de meeste veroordeelden (28), gevolgd door Shandong en Heilongjiang (elk 17), en Xinjiang (10). De rest van de provincies en de rechtstreeks gecontroleerde steden registreerden minder dan 10 gevallen van veroordeling.

10 mensen veroordeeld voor het aanklagen van Jiang Zemin

Sinds mei 2015 hebben meer dan 200.000 beoefenaars van Falun Gong aanklachten tegen Jiang Zemin ingediend voor zijn misdaden. Ze beschuldigen de voormalige Chinese leider van de lancering van de vervolging op Falun Gong beoefenaars, die hun grondwettelijke recht op vrijheid van geloof schendt.

De politie in China heeft wraak genomen op diegenen die dergelijke klachten tegen Jiang hebben ingediend. In het bijzonder werden op 9 november 2015 meer dan 300 lokale burgers van Chaoyang in de provincie Liaoning gearresteerd voor het aanklagen van Jiang Zemin. Vijf van hen kregen gevangenisstraffen.

In Yangzhou in de provincie Jiangsu onderging een andere beoefenaar hetzelfde lot. Dhr. Yin Hongpei, een senior werknemer bij de China scheepsbouw Industry Corporation, werd veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf in december vorig jaar. Hij heeft beroep aangetekend, maar de hogere rechtbank hield de originele veroordeling van 2 april 2016 aan.

Veroordeeld zonder eerlijk proces

Mevr. Li Aiqing uit Qiqihar in de provincie Heilongjiang werd opgepakt in haar huis midden in de nacht van 4 november 2015. Op 4 maart 2016 werd zij veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf.

Haar familie was in rep en roer toen zij ontdekten dat zij was opgepakt en veroordeeld. De autoriteiten werden gevraagd waarom de familie hierover niet was geïnformeerd. Rechter Liang Fengfeng antwoordde: "Zij is reeds volwassen, dus er is geen noodzaak voor het hof om u te informeren over haar proces!"

Li Aiqing

Mevrouw Li heeft nu een beroepschrift tegen deze uitspraak ingediend.

Wrede behandeling vanaf arrestatie tot gevangenname

Veel beoefenaars ondergingen verschillende vormen van misbruik door toedoen van de politie en bewakers van de gevangenis.

Mevr. Li Yifeng en mevr. Zhang Xiaoling uit Shantou in de provincie Guangdong werden door de politie aangevallen in een drukke straat op 8 december 2015. Ze werden beiden meerdere keren mishandeld door gevangenisbewakers. Op 22 april 2016 veroordeelde een rechter beide jonge vrouwen tot drie jaar gevangenisstraf.

In een gevangenis werd mevr. Chen Yan uit Benxi in de provincie Liaoning  in elkaar geslagen. Op de dag van het proces bleven de bewakers haar het gebruik van het toilet weigeren en dwongen haar zo om het in haar broek te doen tijdens de hoorzitting. Op 9 maart 2016 werd zij veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf.

Mevr. Xiao Naixiang, meer dan 60 jaar oud, komt uit Wusu in de provincie Xinjiang. Ze werd 13 dagen aaneenvolgend ondervraagd. Gedurende deze tijd mocht ze niet slapen, eten of drinken en werd ze constant geslagen en ondervraagd. De rechter negeerde echter haar protest tegen politiegeweld. Ze werd veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf.

Bedreigd om niet in beroep te gaan

Op 20 januari 2016 werden dhr. Yang Guizhi en dhr. Wang Shengxin uit Tieling in de provincie Liaoning, berecht. Beiden werden veroordeeld tot meer dan 3 jaar gevangenis. Rechter Zhang Yuanxiang bedreigde hen met de woorden: "Als jullie in beroep gaan, krijgen jullie zwaardere straffen!"

Afgeperst geld

Aanvullend  op het feit dat de beoefenaars veroordeeld werden voor de uitoefening van hun vrijheid van geloof, eiste de rechter van 19 van hen tevens een boete van in totaal 194.000 yuan.

Op 14 april 2016 werd mevr. Chen Fengjun uit Suining in de provincie Sichuan veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en er werd haar een boete van 5.000 yuan opgelegd. Haar restaurant werd gesloten, hetgeen betekende dat haar familie hun levensonderhoud ontnomen werd.

Provincie en duur van de straf van de gedocumenteerde gevallen van Falun Gong beoefenaars veroordeeld voor hun geloof tussen november 2015 en april 2016

 

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2016/5/22/157106.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular