Documentaire over orgaanroof maakt diepe indruk op Hoboken Film Festival

22-07-2016 Orgaanroof

(Minghui.org) De bekroonde documentaire Hard to Believe, die de door de staat gestuurde orgaanroof bij vervolgde Falun Gong beoefenaars in China toont, heeft een diepe indruk op het publiek achtergelaten tijdens het internationale Hoboken Film Festival in Middletown, New York.

Volgens één van de producenten van de documentaire, Kay Rubacek, waren de  reacties over de VIP-screening op 3 juni enthousiast en werd de openbare filmvertoning de volgende dag zo goed bezocht dat het theater extra stoelen moest aandragen.

Publiek tot tranen toe geroerd

Mevr. Rubacek verklaarde de reden voor het maken van de film: "Dit is een ernstig misdrijf, waar de wereld niet genoeg aandacht aan heeft besteed. In de film onderzoeken we niet alleen het feit dat het echt gebeurt [...], maar ook onderzoeken we de volgende stap, waarom er zo weinig mensen aandacht aan besteden. En dat is nog schokkender.

"Dit is al zo lang bezig. [Mensen uit het publiek] hebben gehuild na het zien van de film." Ze voegde eraan toe dat sommige kijkers spijt hadden dat ze Falun Gong beoefenaars negeerden die flyers uitdeelden op straat om de wreedheid van de vervolging bekend te maken.

Oriana D'Agostino, adjunct-directeur van het internationale Hoboken Film Festival, merkte op: "Deze documentaire Hard to Believe  is briljant. Het heeft echt mijn ziel geraakt. Ik kan de pijn en het lijden van het Chinese volk tijdens hun leven bijna niet geloven. Deze kwestie is zeer ontmoedigend, maar tegelijkertijd maakt het mij bewust van het feit om op te staan ​​[en actie te ondernemen]. "

Oriana D'Agostino was verheugd over de documentaire op het filmfestival en hoopt dat het een manier is om de vervolging onder de aandacht te brengen.

"Deze schending van de mensenrechten is één van de grootste wreedheden. De mensen die dit doen zijn kwaadaardige artsen. Het is net als de Nazi's; Ik kan niet geloven wat ik net zag op het grote scherm. Ik wil de campagne ondersteunen door deze te openbaren en te helpen een verschil te maken, "zei mevr. D'Agostino.

Penny Stoil, oprichtster van Projects Plus, Inc. dat sinds 1972 geld heeft ingezameld voor meer dan 800 goede doelen, merkte op: "De documentaire is krachtig, mooi en waarheidsgetrouw gepresenteerd, en is heel ontroerend."

"Alles (in de documentaire) schokte me. Maar ik heb nooit begrepen dat ze daadwerkelijk deze organen verwijderen terwijl mensen nog in leven zijn. Dat is het meest ondraaglijke voor mij, "zei mevr. Stoil. "Het is schokkend dat we er in ons land te weining aandacht aan hebben geschonken. We besteden aandacht aan wereld democratie en aan het symbool van de mensenrechten, maar niet aan de feiten over hen. "

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2016/6/9/157345.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular