Ethan Gutmann genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede 2017

31-03-2017 Orgaanroof

Ethan Gutmann is genomineerd in de categorie onderzoeksjournalistiek voor zijn pleidooi voor een beter China. Gutmann heeft zich in het bijzonder ingezet voor het blootstellen van de massale orgaanroof bij Falun Gong beoefenaars.

In 2004 beschreef Gutmann in zijn boek “Losing the New China” hoe de Amerikaanse zakenwereld zijn hand heeft gehad in de opbouw van China's internet controle en censuur. Daarmee heeft hij bijgedragen aan het kruisverhoor door de Amerikaanse Senaat van juridische vertegenwoordigers van Yahoo, Microsoft, Google en Cisco Systems.

Naar aanleiding van David Matas’s en David Kilgour’s schokkend rapport, Bloody Harvest 2006, startte Gutmann zijn eigen onafhankelijk onderzoek naar de door de Chinese staat gesponsorde orgaanroof bij Falun Gong beoefenaars. Gedurende een periode van zes jaar interviewde hij meer dan 100 vluchtelingen, artsen en juridisch personeel.

Zijn in  2014 gepubliceerde boek, “The Slaughter”, profileert verschillende artsen die deelnamen aan orgaanroof in China, of contact hadden met ziekenhuizen in China voor de verkoop van organen van Falun Gong beoefenaars. Gutmann documenteerde dat er een systematisch patroon is van lichamelijk onderzoek van Falun Gong beoefenaars met als doel orgaanhandel. Hij stelde ook vast dat Tibetanen, Oeigoeren en Christenen eveneens werden onderworpen aan soortgelijke onderzoeken.

Hoewel de Chinese medische wereld in 2006 bekende dat de organen gebruikt in transplantaties afkomstig zijn van ter dood veroordeelde gevangenen, ontkenden ze voortdurend dat dit feitelijk religieuze en politieke gevangenen zijn. In 2015 beweerden ze dat China uitsluitend vrijwillige orgaandonoren gebruikt. Echter in de zomer van 2016 presenteerden, Kilgour, Matas en Gutmann een rapport waaruit blijkt dat aantal orgaantransplantaties in China zes tot tien keer hoger is dan de officiële Chinese cijfers. Gutmann werd uitgenodigd om te getuigen in Washington, Londen en Brussel en de Amerikaanse Senaat en het Europees Parlement hebben in haar resoluties China's orgaanroof van gewetensgevangenen expliciet veroordeeld. De New York Times, CNN, en de Times of Londen rapporteerden als eerste over deze kwestie. Internationale medische genootschappen die aanvankelijke de Chinese officiële verklaringen van hervorming onderschreven, zoals The Transplantation Society, hebben in het openbaar aangekondigd dat “de hele wereld ontsteld is door het Chinese medische systeem”. Kortom, tegen eind 2016, had Beijing haar argument verloren.

Ethan Gutmann dankt the National Endowment for Democracy, de Earhart Foundation, en de Peder Wallenberg familie voor financiering en Leeshai Lemish en Jaya Gibson voor hulp bij het onderzoek. Hij erkent ook de cruciale steun vanuit Doctors Against Forced Organ HarvestingEnd Organ Pillaging, Benedict Rogers van Christian Solidarity Worldwide, Matthew Robertson van de Epoch Times, en de actrice en Miss Canada, Anastasia Lin. Tot slot erkent hij de moed van getuigen over de hele wereld die alles riskeerden om de waarheid te vertellen.

Bron http://endorganpillaging.org/ethan-gutmann-nomination-2017-nobel-prize/

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular