Rapport: 10869 Falun Gong beoefenaars gearresteerd en geïntimideerd in de eerste helft van 2017

08-12-2017 Arrestaties

(Minghui.org) Een extra 4.278 arrestaties en intimidaties werden gemeld in juni 2017, wat het totale aantal gedocumenteerde gevallen op 10.869 brengt voor de eerste helft van 2017, waarvan 3660 arrestaties en 7209 gevallen van intimidatie.

Van de 3.660 gearresteerde Falun Gong beoefenaars, keerden er 1.676 terug naar huis; 150 werden gearresteerd omdat ze voormalig Chinees dictator Jiang Zemin juridisch vervolgen voor het lanceren van de vervolgingscampagne tegen Falun Gong in 1999.

Van de 7.209 intimidaties, vonden er 389 plaats omwille van een rechtszaak tegen Jiang Zemin en de politiediensten deden 1.174 huiszoekingen zonder bevelschrift.

Meer dan 1.807.396 yuan (ongeveer 230.000€) in cash werd in beslag genomen tijdens de huiszoekingen, maar ook mobiele telefoons, computers en andere dagelijkse benodigdheden. Dit veroorzaakte vele financiële problemen voor Falun Gong beoefenaars en hun families.

De aanhoudende huiszoeking campagnes droegen bij aan een significante stijging van het aantal intimidaties sinds maart. Politiediensten kregen nationaal het bevel om Falun Gong beoefenaars te controleren teneinde de “sociale stabiliteit de garanderen” in de periode van het Nationale Volkscongres van de Communistische Partij. Hoewel dit congres voorbij is, blijven de intimidaties doorgaan. Het aantal gerapporteerde gevallen in maart, april, mei en juni is resp. 415, 1.157, 1.942, en 3.498.

De huiszoeking campagnes behoren tot de mildere manieren waarmee de Chinese overheid Falun Gong beoefenaars vervolgt die hun overtuiging weigeren op te geven. De autoriteiten bezoeken de beoefenaars vaak zonder aanleiding onder het mom van identiteitscontroles. Ze ondervragen de beoefenaars of ze nog Falun Gong beoefenden en of ze een rechtszaak tegen Jiang hebben lopen.

De beoefenaars die gearresteerd en geïntimideerd werden, beslaan bijna alle provincies, centraal-gecontroleerde gemeenten en autonome regio’s. De provincie Shandong heeft het meeste arrestaties (530) en gevallen van intimidaties (2.826) op haar rekening staan.

CEO gearresteerd op zakenreis zonder aanhoudingsbevel

Dhr. Yang Guanren, regional directeur van een conglomeraat met hoofdzetel in Peking, werd op 15 mei 2017 door een taxichauffeur verklikt aan de politie omdat hij over Falun Gong had gepraat. Hij was op zakenreis naar Shenzhen. Zijn aanhouding werd pas weken later bekend gemaakt in juni.

Dhr. Yang werd onwettig gearresteerd en vastgehouden in het detentiecentrum van Nanshan. Zijn arrestatie werd goedgekeurd door het procuraat, maar werd later weer ingetrokken. Echter, het politiekantoor van Nanshan heeft hem nog niet vrijgelaten.

Meer details vind u in dit artikel (Engelstalig) 

Bibliothecaris in Guangdong gearresteerd

Een bibliothecaris van de universiteit voor Light Industry Occupation Technology blijft aangehouden omdat ze weigert Falun Gong op te geven

Mevr. Yi Chaoling dankt het genezen van haar plotselinge beroertes, buikpijn en nierproblemen aan het beoefenen van Falun Gong. Omdat ze Falun Gong blijft beoefenen, werd ze gearresteerd.
Op 5 juni 2017 was ze aan het werk in de bibliotheek toen de politie opdook en haar meenam. De schooldirectie en politie doorzochten haar kantoor en dan haar thuis.

Mevr. Yi werd één dag vastgehouden in het Xingangxi detentiecentrum voor ze werd overgeplaatst naar het Nanshou detentiecentrum, waar ze tot op heden vastgehouden wordt.

Vrouw uit Hubei geviseerd wegens rechtszaak tegen Jiang Zemin

Twee agenten, Zhang Sanping en Wang Chang (tevens plaatselijke CCP secretaris) doken op bij het huis van mevr. Wang Junrong op 2 juni, 2017. Een paar maanden eerder kreeg ze al eens de politie over de vloer nadat iemand haar met enkele Falun Gong boeken in de trein had gezien.
Mevr. Wang was niet thuis en de politie vertelde haar schoonmoeder die er leeft, dat ze mevr. Wang wilden ondervragen omtrent haar rechtszaak tegen Jiang Zemin.

Haar schoonmoeder vertelde de agenten dat mevr. Wang niets verkeerd deed maar dat ze in 2000 al enkele maanden vast had gezeten. Ze voegde eraan toe dat haar schoondochter geen enkele wet brak door de Falun Gong boeken bij zich te hebben.

Ze verzekerde de agenten dat het mevr. Wang’s volste recht was om gerechtigheid tegen Jiang Zemin te eisen. Enige momenten later, vertrokken de agenten.

Politie pretendeert op zoek te zijn naar fraudeurs

Drie agenten klopten aan bij een Falun Gong beoefenaar in de provincie Shandong in juni 2017. De mannelijke agent zei dat ze kwamen onderzoeken of de huisbaas bedrogen was door enkele fraudeurs, maar kort daarna vroeg een van de twee vrouwelijke agenten: “Beoefen je nog steeds Falun Gong?” Toen de beoefenaar dit beaamde, vroeg ze hem zijn telefoonnummer. De beoefenaar weigerde dit te geven en een mannelijke agent gaf zijn collega het teken niet aan te dringen.

De beoefenaar vertelde hoe Falun Gong zijn gezondheid verbeterd had en van hem een beter persoon gemaakt had. Hij drong er bij de agenten op aan om te stoppen deel te nemen aan de vervolging.

Eén agent zei: “Ik vind het prima dat je Falun Gong beoefend.” Het drietal vertrok na een bezoek van in totaal drie of vier minuten.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2017/11/6/166305.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular