Vrouw uit X’ian veroordeeld voor haar overtuiginggriffier geeft toe dat vonnis inzake Falun Gong vooraf bepaald is

21-12-2017 Rechtsmisbruik

(Minghui.org) Een rechter in X’ian berechtte een plaatselijke Falun Gong beoefenaar zonder haar familie in te lichten, ze werd veroordeeld tot 4,5 jaar gevangenisstraf. Een van de griffiers maakte een onthullende opmerking: “De uitkomst van Falun Gong rechtszaken is al bepaald door het Hof van Beroep voorafgaand aan de rechtszaak.”

Mevr. Song Xianlan werd gearresteerd op 21 maart 2017 omdat ze weigerde Falun Gong af te zweren, een spirituele zelfdiscipline die door de Chinese Communistische Partij vervolgd wordt. Het plaatselijke procuratoraat van Lianhua gaf de rechtszaak binnen de twee weken door aan de rechtbank van het Lianhu district, wat haar familie geen tijd gaf om een advocaat in te huren.

Mevr. Song’s familie ontdekte in augustus dat rechter Huo Biao haar eind juli had berechtigd zonder hen op de hoogte te stellen. Ze huurden onmiddellijk een advocaat in en wilden beroep aantekenen. Een griffier vertelde hen dat Huo met vakantie was gegaan na het vonnis. Ze vertelde hen ook dat het zinloos was om in beroep te gaan omdat het vonnis van alle Falun Gong rechtszaken van tevoren al bepaald is door het Hof Van Beroep.

Huo veroordeelde Mevr. Song op 12 november. Ze gaat nu in beroep en haar nieuwe advocaat heeft verzocht om een openbaar toegankelijke rechtszaak.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2017/12/3/166615.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular