China Tribunaal publiceert rapport over orgaanroof in China

04-04-2020 Orgaanroof
Sir Geoffrey Nice QC.

Het China Tribunaal is een onafhankelijk tribunaal dat onderzoek doet naar orgaanroof bij gewetensgevangenen in China en de juridische aansprakelijkheid die met deze misdaden gepaard gaat. Na anderhalf jaar hoorzittingen en onderzoek werd in maart een rapport gepubliceerd met hun oordeel.

Sinds 2000 is bekend geworden dat de Chinese autoriteiten bij gewetensgevangenen, met name van Falun Gong beoefenaars systematisch en onder dwang organen oogsten. Diverse regeringen en internationale organisaties hebben hierover al gerapporteerd. Wereldwijd hebben parlementaire hoorzittingen plaatsgevonden en werden in verschillende landen wetten goedgekeurd die het orgaantransplantatie-toerisme naar China illegaal en strafbaar maakten. Verder onderzoek dat tot een openlijke internationale veroordeling zou kunnen leiden, heeft echter nooit plaatsgevonden en sommige landen hebben deze mensenrechtentragedie zelfs volledig genegeerd.

Tribunaallid Regina Paulose (L), voorzitter van het tribunaal Sir Geoffrey Nice QC (C), en panellid Nicholas Vetch (R) op de eerste van de serie hoorzittingen in april in Londen op 6 april 2019. (endtransplantabuse.org)

Het China Tribunaal heeft een leidende rol gespeeld in het doorzetten van een diepgaand onderzoek en werd hierbij voorzien van bewijzen en getuigenissen die aangeleverd werden door de organisatie ETAC (The International Coalition to End Transplant Abuse in China). Deze bestaat uit een coalitie van advocaten, academici, ethici, medische professionals, onderzoekers en mensenrechtenadvocaten die zich toeleggen op het beëindigen van orgaanroof in China. In december 2018 en april 2019 vonden er hoorzittingen plaats in de Grand Connaught Rooms in London. Het rapport dat hieruit voortkwam werd in maart, 2020 gepubliceerd onder de naam ‘Judgement’.

Download het volledige rapport hier:

Bron https://endtransplantabuse.org/china-tribunal-judgment-released-march-1st-2020/

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular