1184 Falun Gong beoefenaars vervolgd voor hun geloof in augustus 2020

09-10-2020 Arrestaties

Volgens informatie verzameld door Minghui.org, werden gedurende de maand augustus 463 Falun Gong beoefenaars gearresteerd en 721 lastiggevallen vanwege hun geloof. Op het moment van publicatie zaten 292 beoefenaars nog vast.

De huizen van 211 van de 1184 gearresteerde of lastiggevallen Falun Gong beoefenaars werden doorzocht. In totaal werden 18 beoefenaars afgeperst voor een totaal bedrag van 154.812 yuan (19500 Euro), wat neerkomt op gemiddeld 8.600 yuan per persoon (1000 euro). Zes beoefenaars werden afgeperst voor elk tussen de 10.000 en 50.000 yuan.

Zesenzestig van de beoefenaars die het doelwit waren, waren tussen de 65 en 86, van wie 42 gearresteerd en 24 lastiggevallen werden. Drieëntwintig beoefenaars waren in de tachtig.

De beoefenaars kwamen uit alle lagen van de bevolking, inclusief ingenieurs, leraren en overheidsmedewerkers. Hebei, Shandong, Heilongjiang, Liaoning en Sichuan waren de top vijf provincies met de meeste beoefenaars als doelwit.

In Shanghai nam de politie onder druk bloed af van beoefenaars, namen hun foto's, vingerafdrukken en handpalmafdrukken en hun stemmen op en legden hun handschrift en lengtes vast in een nieuwe ronde van intimidatie. Sommige beoefenaars vermoeden dat het verzamelen van zoveel persoonlijke informatie verband houdt met de misdaden van het roven van organen en dat de autoriteiten een uitgebreid surveillance netwerk in China opgezet hebben om Falun Gong beoefenaars in de gaten te houden.

 

Bron https://faluninfo.net/1184-falun-gong-practitioners-targeted-for-their-faith-in-august-2020/

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular