Vandalen met messen vallen informatiestands van Falun Gong in Hong Kong aanFoto's en videobeelden van de aanval in het artikel

Vier gemaskerde daders verscheurden spandoeken en vernielden informatieborden bij verschillende informatiestands van Falun Gong in Hong Kong.

In wat een gecoördineerde aanval op verschillende plaatsen lijkt te zijn, hebben vandalen met messen en verfspuitbussen informatieborden van de Falun Gong aangevallen in de straten van Hong Kong. Op foto's en video's is te zien hoe gemaskerde daders spandoeken afbreken, er met messen in snijden en informatieborden omver gooien. Op één van de locaties werd een vrouwelijke vrijwilliger aangevallen en met geweld tegen de grond gegooid.

De aanslagen zouden zijn geïnitieerd door pro-CCP groeperingen. De daders zijn gevlucht en zijn nog steeds voortvluchtig.

“Deze agressie tegen een religieuze minderheid die op klaarlichte dag plaatsvonden in de straten van Hong Kong zijn een duidelijke aanwijzing dat de fundamentele vrijheden en zelfs de rechtsstaat in Hong Kong, inderdaad in gevaar zijn”, zegt Falun Dafa InfoCenter woordvoerder, Erping Zhang. “Wij verzoeken de politie van Hongkong deze daders strafrechtelijk te vervolgen en de fysieke veiligheid van vreedzame Hongkongers te waarborgen”, aldus Zhang. “De internationale gemeenschap moet Hongkong ook verantwoordelijk houden voor dit soort haatmisdrijven, die duidelijk zijn ingegeven door de Chinese Communistische Partij.”

Aanvallers vallen een informatiestand van Falun Gong aan en gooien met geweld een vrijwilliger tegen de grond.

Aanvallers vallen een informatiestand van Falun Gong aan en gooien met geweld een vrijwilliger tegen de grond.

Laatste verzet tegen draconische censuur

Al twee decennia lang organiseren vrijwilligers van Falun Gong in de straten van Hong Kong informatiestands met betrouwbare informatie over Falun Gong en de schendingen van de mensenrechten waarmee zij in China te maken hebben. De stands zijn in de eerste plaats bestemd voor toeristen van het Chinese vasteland, waar Falun Gong in de overheidsmedia wordt gedemoniseerd en alle informatie van derden wordt gecensureerd.

“Voor veel Chinezen van het vasteland zijn deze stands hun eerste gelegenheid om ongecensureerde informatie over Falun Gong te lezen, zoals de Pulitzer prijswinnende artikelen van de Wall Street Journal die onthulden hoe Chinese functionarissen regelmatig Falun Gong beoefenaars doodmartelen, of het feit dat Falun Gong over de hele wereld vrij wordt beoefend, en alleen in China wordt vervolgd”, zegt Zhang. “Deze basiswaarheden worden op het Chinese vasteland voor hen verborgen gehouden en dus blijven zij blind voor het ware verhaal van wat de CCP met Falun Gong doet.”

Meerdere aanvallen op klaarlichte dag

Op 2 april 2021, even na 11 uur, renden vier met messen zwaaiende vandalen naar een informatiestand van Falun Gong in Argyle Street, Mong Kok. Ze vernielden spandoeken en informatieborden. Eén van de mannen uit de groep sneed met een mes in de borden en spandoeken, terwijl een andere man de inhoud van het bord vernielde met spuitverf. Daarna vluchtten ze. Op dezelfde dag zetten twee andere mannen en een vrouw naast de verwoestte plek een aparte informatiestand op waar propaganda van de CCP die Falun Gong belastert werd getoond.

Even na 11.30 uur vielen dezelfde vandalen een Falun Gong informatiestand aan in Soy Street in Mong Kok. Zij scheurden vlaggen kapot, sneden met messen in informatieborden en spoten zwarte verf op de spandoeken.

Om 12.08 uur viel dezelfde groep een locatie in het Hung Hom treinstation aan en herhaalde het proces. Getuigen namen hun acties op met mobiele telefoons.

Getuigen zeggen ook dat één van de daders, een man met een zonnebril op, het hele proces op video opnam terwijl zijn medeplichtigen de plaatsen vernielden.

De volgende dag, 3 april, tussen 11.00 en 13.00, werden nog eens drie stands in het district Mong Kok en het district Wong Tai Sin vernield door een andere groep van zes daders.

Vandalen vernielen een Falun Gong informatiestand.


Vandalen vernielen een Falun Gong informatiestand.

Eerdere aanvallen door de Chinese Communistische Partij

De Hong Kong Youth Care Association, een aan de Chinese Communistische Partij (CCP) gelieerde organisatie die gedurende acht jaar herhaaldelijk Falun Gong-vrijwilligers in de straten van Hongkong heeft geïntimideerd en aangevallen, is sinds eind 2020 formeel ontbonden. Begin maart 2021 zijn echter in verschillende drukke straten in Hong Kong, waaronder Mong Kok, Tsim Sha Tsui, Causeway Bay en Wan Chai, borden opgedoken met informatie die Falun Gong demoniseert.

Deze borden herhalen CCP propaganda en waren onbeheerd.

Op 25 maart 2021 gaf een vrouw, die displays had opgesteld die Falun Gong belasterden, toe te handelen in opdracht van de CCP in Shenzhen. Zij onthulde ook dat haar was opgedragen video-opnamen [van Falun Gong-gerelateerde activiteiten] te maken en die elke dag naar China terug te sturen.

Bron https://faluninfo.net/knife-wielding-assailants-attack-falun-gong-booths-in-hong-kong/

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular