Lerares veroordeeld tot drie jaar voor haar geloof

20-11-2021 Arrestaties

Na een jaar van incommunicado detentie werd mevrouw Tang Suqiong, een basisschoollerares in Suining, provincie Sichuan, in het geheim veroordeeld tot drie jaar voor het beoefenen van Falun Gong.

De 47-jarige werd op 22 september 2020 thuis aangehouden door de lokale politie en mede-werkers van het buurtcomité. De politie nam haar Falun Gong boeken, computer, printer en andere persoonlijke bezittingen in beslag. Ze werd kort vastgehouden in het detentiecentrum in Pengxi en werd op dezelfde dag vrijgelaten toen haar familie haar vrijlating eiste.

Tang werd op 5 oktober opnieuw gearresteerd nadat zij door de ouders van een student werd gerapporteerd omdat ze met hem over Falun Gong had gesproken. Ze werd later veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf en voor een bepaalde tijd een taakstraf opgelegd.

Op 23 november 2020 raakte ze opnieuw vermist. Uit angst voor mogelijke gevolgen scheidde haar man kort daarna van haar.

Op 20 oktober 2021, na een jaar in het duister te zijn gehouden over haar verblijfplaats, hoorde Tang's broer eindelijk dat ze werd vastgehouden in het detentiecentrum in Yongxing. Hij ging erheen om haar te zoeken, maar kreeg te horen dat ze een maand eerder was overge-bracht naar de vrouwengevangenis van de provincie Sichuan in Chengdu om een termijn van drie jaar uit te zitten.

Gebaseerd op een origineel rapport van Minghui.org

Bron https://faluninfo.net/teacher-sentenced-to-three-years-for-her-faith/

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular