Vervolging van Falun Gong intensiveert in aanloop naar Olympische Winterspelen

29-01-2022 Arrestaties
Openingceremonie in het Nationale Stadium in Beijing, 2008.

In de aanloop naar de Olympische Winterspelen in Beijing is de Chinese Communistische Partij een nieuwe ronde van campagnes begonnen onder wat de Partij noemt “het handhaven van de sociale stabiliteit.” In het bijzonder Falun Gong beoefenaars in de drie Spelen zones in Beijing, Yangqing (een landelijke regio in Beijing) en Zhangjiakou in de provincie Hebei zijn doelwit van de campagnes.

De huidige omstandigheden zijn soortgelijk aan de trend die gezien werd rondom de Olympische Spelen in 2008 waar meer dan 8000 Falun Gong beoefenaars gearresteerd werden voor hun geloof met tenminste 100 die stierven aan de hand van de autoriteiten in datzelfde jaar.

De nasleep van de Olympische Spelen van 2022 zou zelfs meer desastreus kunnen zijn als deze trend zich voortzet.

“[volgend op de Olympische Spelen in 2008] wordt de geïntensiveerde vervolging van Oeigoerse Moslims en, in mindere mate, trouwe Christenen uitgevoerd door veel van dezelfde mensen, met dezelfde tactieken die de Falun Gong heeft ondergaan gedurende de laatste decennia: massale gevangenschap, dwangarbeid, forceren hun geloof op te geven en, mogelijk, orgaanoogst,” zeiden filmmaker Caylan Ford en mensenrechtenadvocaat David Matas in een recent artikel.

Miljoenen dollars financieren de onderdrukking

Plannen voor “Olympische veiligheid” werden al vroeg in 2020 in gang gezet, volgens Minghui.org, die gelekte informatie ontving over het “Politie Budget in Zhangjiakou voor 2020”.

Het landschap buiten de stad Zhangjiakou in de provincie Hebei, China. Bekend om zijn gevarieerde topografie, zal de stad de meerderheid van de ski- en snowboardevents hosten tijdens de Winterspelen in 2022.

Dit document raamde een budget van 481 miljoen yuan (68 miljoen Euro) voor 2020. Dit was een 5.1% stijging ten opzichte van het jaar daarvoor en de hoofdreden was de voorbereiding op de Winterspelen van 2022. Onder de financiering voor het binnenlandse veiligheidsbureau werd Falun Gong vermeld als voornaamste doelwit.

Het document legde verder uit dat de budgettoename de kosten voor de infrastructuur voor big data moest dekken en kosten voor openbare bewakingscamera’s en extra politie uitgaven. In het bijzonder was 16 miljoen yuan (2,3 miljoen Euro) bestemd voor infrastructuur voor big data en 18 miljoen yuan (2,5 miljoen Euro) ging naar video informatie platforms met bewakingscamera’s die geïnstalleerd zouden worden op 3680 locaties.

Huidige impact

Een toenemend aantal Falun Gong beoefenaars is in de afgelopen twee maanden gearresteerd of wordt onder toezicht gehouden.

Een recent geval is dat van Mevrouw Cao Wen, de moeder van de internationale student Jack Liu die studeert aan de Carleton Universiteit in Canada.

Jack vertelde de Epoch Times op 29 december dat zijn moeder onder streng politietoezicht staat. Dit sinds ze vrijgelaten werd na vijf dagen hechtenis voor het verzenden van Falun Gong materialen via Bluetooth in de metro van Beijing (dit is een van de manieren die Falun Gong beoefenaars in China gebruiken om mensen bewust te maken van de vervolging).

De boete mededeling tegen Falun Gong beoefenaar Cao Wen, uitgevaardigd door het openbare veiligheidsbureau in Beijing op 27 december 2021 (met dank aan Jack Liu).

Minghui.org ontving ook vele andere rapporten van mishandelingen of arrestaties in Beijing en de stad Zhangjiakou in Hebei.

Mevrouw Han Fei uit het Chaoyang district waar het Nationale Stadium staat, wordt sinds november gevolgd en in de gaten gehouden. Naar verluidt zijn een behoorlijk aantal Falun Gong beoefenaars uit de regio gearresteerd.

Het Nationale Stadium in Beijing zal de openings- en afsluitingsceremonies houden van de Olympische Winterspelen van 2022.

Politieagenten uit het district Yanqing hebben ook vele Falun Gong beoefenaars bedreigd en gearresteerd.

De politieafdeling van het Wei district in Zhuangjiakou heeft sinds begin december evenementen georganiseerd om Falun Gong beoefenaars te belasteren. Ze geven ook geldbeloningen aan burgers die Falun Gong beoefenaars aangeven.

Verscheide Falun Gong beoefenaars zijn sindsdien gearresteerd, inclusief een vrouw haar man die geen Falun Gong beoefent, maar waarschijnlijk aangeklaagd zal worden omdat hij zijn vrouw hielp materialen met Falun Gong teksten te transporteren die bedoeld waren om nieuwjaarskalenders te maken.

Lessen uit 2008: Nalatigheid voedt gruweldaden

De Olympische Zomerspelen in Beijing van 2008 vonden ook plaats tegen een achtergrond van massale wreedheden. Het succes van deze spelen en de gedempte reactie van de internationale gemeenschap over de mensenrechtenschendingen rond de Spelen, werd door Beijing opgevat als validatie van haar aanpak en als een licentie om het te herhalen. – Caylan Ford & David Matas

De documentaire filmmaker Caylan Ford en mensenrechtenadvocaat David Matas schreven recent een artikel getiteld “Onze ogen open houden voor China’s onderdrukkingsmachinerie”. Ze merkten op dat in de nasleep van de Olympische Spelen van 2008, de machinerie van onderdrukking die opgezet was om Falun Gong te verpletteren uitgezaaid is. Dat wil zeggen, het is nu een permanent onderdeel geworden van het overheidsapparaat van de Chinese Communistische Partij.

De afgelopen 20 jaar waren Falun Gong beoefenaars de grootste groep gewetensgevangenen in China, met honderdduizenden en waarschijnlijk miljoenen slachtoffers. “in gevangenissen, dwangarbeidskampen en heropvoedingscentra worden ze onderworpen aan hoge-druk tactieken om hun geest onder dwang te transformeren. Dit omvat foltering, onthouding van slaap, seksuele vernedering en verkrachting, het lang vastbinden in pijnlijke houdingen, schokken met elektrische stokken en injecteren met psychotrope drugs,” zeiden de twee.

Deze zelfde technieken van onderdrukking worden nu in China gebruikt tegen andere etnische en religieuze groeperingen, politieke dissidenten en zelfs gewone burgers.

Gebaseerd op een origineel rapport van Minghui.org: 

De CCP intensiveert vervolging van Falun Gong in aanloop naar Olympische Winterspelen | Falun Dafa – Minghui.org

Bron https://faluninfo.net/persecution-of-falun-gong-intensifies-ahead-of-winter-olympics/

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular