Gerapporteerd in de eerste helft van 2022: 2707 Falun Gong beoefenaars gearresteerd en geïntimideerd voor hun geloof

02-08-2022 Arrestaties

Volgens de informatie verzameld door Mingui.org zijn er in de eerste helft van 2022, 2707 Falun Gong beoefenaars gearresteerd of geïntimideerd voor hun geloof.

Falun Gong, ook bekend als Falun Dafa is een spirituele discipline die sinds 1999 door het Chinese Communistische regime vervolgd wordt. Over de jaren zijn talloze beoefenaars gearresteerd, geïntimideerd, veroordeeld en gefolterd voor het hooghouden van hun geloof. Maar vanwege de strikte censuur van informatie in China kunnen vele gevallen van vervolgen niet altijd tijdig gerapporteerd worden indien überhaupt, noch is de informatie gemakkelijk beschikbaar.

Onder de 1447 gerapporteerde arrestaties vonden er 9 plaats in 2020, 245 in 2021, de resterende 1193 vonden plaats in 2022. Van de 1260 gevallen van intimidatie was er één uit 2020, waren er 241 in 2021 en 1018 in 2022. Totaal 662 beoefenaars worden nog altijd in hechtenis gehouden en bij 943 werden hun huizen compleet doorzocht en geplunderd.

In de weken voorafgaand aan de Olympische Winterspelen in Peking in februari 2022 waren in het bijzonder beoefenaars in Peking en de stad Zhangjiakou doelwit van de autoriteiten. Dit waren twee van de drie steden die als gastheer optraden voor de Spelen. Het doel van de autoriteiten was te voorkomen dat deze beoefenaars zich tijdens de Spelen uit zouden spreken over China’s mensenrechtenschendingen.

Andere gevallen van intimidatie werden gerapporteerd voorafgaand aan het Partijcongres in Shanghai, dat gehouden werd tussen 25 en 27 juni.

De slachtoffers waren beoefenaars uit 28 verschillende provincies en gemeenten. Shandong (148), Sichuan (323), Hebei (297), Heilongjiang (222) en Hubei (200) rapporteerden de meeste gecombineerde gevallen van arrestaties en intimidaties. Jilin, Lianing en Hunan rapporteerden meer dan honderd gevallen. Achttien andere regio’s hadden meer dan 10 gevallen.

Het aantal gearresteerde en geïntimideerde Falun Gong beoefenaars per provincie gerapporteerd door Minghui.org in de eerste helft van 2022.

De getroffen Falun Gong beoefenaars komen van alle lagen van de bevolking en omvatten universitaire professoren, politieagenten, bedrijfsmanagers, dokters, accountants en bankmedewerkers. In totaal 399 beoefenaars (241 gearresteerd en 158 geïntimideerd) waren ouder dan 60 jaar. Drie van hen waren zelfs ouder dan 90 jaar.

Overzicht van de leeftijden vanaf 60 jaar van gearresteerde en geïntimideerde Falun Gong beoefenaars die gerapporteerd werden in de eerste helft van 2022 door Minghui.org.

Alhoewel de “Zero-out” intimidatie campagne (begonnen tijdens de piek van de pandemie) iedere beoefenaar op de zwarte lijst van de regering tot doelwit maakte vertraagde in 2022, worden beoefenaars feitelijk slechter behandeld dan ooit tevoren. Sommige beoefenaars stierven binnen uren of dagen na hun arrestatie. Een vrouw stierf twee uur na haar arrestatie en een andere vrouw 14 uur na haar arrestatie. Een derde vrouw stierf drie dagen na haar arrestatie en een andere vrouw acht dagen na haar arrestatie. Twee beoefenaars waren getraumatiseerd door deze recente intimidaties en stierven kort daarna.

Andere beoefenaars rapporteerden ook dat ze na hun arrestatie geslagen werden door de politie, hetgeen resulteerde in ernstige verwondingen inclusief botbreuken, kneuzingen en zwellingen.

Nadat binnen twee maanden tijd een beoefenaar tweemaal door de zelfde man was aangevallen tijdens het uitdelen van Falun Gong informatieflyers, liet de politie de man vrij en ondervraagde in plaats daarvan de beoefenaar.

De autoriteiten verstoorden ook het dagelijks leven van beoefenaars, inclusief het inbreken in de slaapkamer van een vrouwelijk beoefenaar in het midden van de nacht om haar te arresteren, het bedekken van de kijkgaatjes en veiligheidscamera’s in de voordeur van hun huis, evenals het afsnijden van elektriciteit en internet van hun huis. Sommige beoefenaars rapporteerden dat de autoriteiten bewakingscamera’s rond hun huis hebben geïnstalleerd om hen in de gaten te houden.

In de provincie Guangdong, verving de politie het slot van de voordeur van het huis van een 84-jarige vrouw zonder haar toestemming. Toen ze gedwongen was elders te leven om vervolging te vermijden bleven de autoriteiten haar buren bellen om te vragen of ze al thuis was teruggekeerd.

In sommige gevallen gebruikte de autoriteiten de pandemie als excuus om beoefenaars te intimideren of te arresteren door te beweren dat hun coronavirus test resultaat geverifieerd moest worden of om hen te vaccineren. Zes beoefenaars in de provincie Hebei werden gearresteerd voor het samen lezen van de Falun Gong boeken. De politie zei: “We bevinden ons in een pandemie en jullie schenden de wet door illegaal samen te komen.”

Naast de lokale politie en de buurtcomités (de voornaamste entiteiten die het vervolgingsbeleid uitvoeren), is het algemene publiek ook gemobiliseerd om Falun Gong beoefenaars te rapporteren. In de eerste helft van 2022, misleidde een leraar de zoon van een beoefenaar om zijn thuisadres door te geven door te beweren dat ze zijn ouders moest bezoeken. Voormalige huurders van een andere beoefenaar rapporteerden haar nadat ze met hen over Falun Gong sprak.

Voorbeelden van de verschillenden soorten vervolgingen gerapporteerd in de eerste helft van 2022 worden hieronder gepresenteerd.

88-jarige vrouw sterft twee uur na haar arrestatie

Een 88-jarige vrouw uit de stad Harbin in de provincie Heilongjiang stierf twee uur na haar arrestatie op 13 april 2022 voor het beoefenen van Falun Gong. De politie weerhield haar familie ervan een onafhankelijke autopsie aan te vragen en de politie hield ook de overlijdensakte achter.

Mevrouw Cui Jinshi

Mevrouw Cui Jinshi was op 13 april 2022, thuis een Falun Gong boek aan het lezen, toen enkele politieagenten bij haar inbraken en haar vastnamen. Twee agenten sleepten mevrouw Cui van haar appartement op de twee etage naar de begane grond. Toen lieten ze haar plotseling los en ze viel op de grond.

Om 5:45 ’s middags werd de zoon van mevrouw Cui, meneer Piao Hu, gebeld door de politie met de mededeling dat zijn moeder naar de spoedeisende hulp van ziekenhuis 242 gebracht was. Kort nadat hij daar aankwam werd mevrouw Cui dood verklaard door de dokter. Meneer Piao ging de operatiekamer binnen en zag het lichaam van zijn moeder. Haar gezicht was bleek, maar keel was opengesneden en ze droeg slechts één schoen.

De politie beval een lokale begrafenisondernemer om het lichaam van mevrouw Cui weg te halen en stond haar familie niet toe haar te zien tot twee dagen later. Bijna vier maanden na de dood van mevrouw Cui, bevond haar lichaam zich nog steeds bij de begrafenisondernemer. Omdat de politie weigerde haar overlijdensakte en andere papieren af te geven, is de familie niet in staat een onafhankelijke autopsie aan te vragen of zelfs om haar te cremeren zodat ze in vrede kan rusten (Link).

Autoriteiten blijven man monitoren na zijn vrijlating van een 7 jaar lange gevangenisstraf

Tegen de tijd dat meneer Zhou Xiangyang zijn zeven jarige gevangenisstraf uitgezeten had, was hij zo zwak dat hij niet zelf meer uit een auto kon stappen. Hij was oorspronkelijk woonachtig in Tianjin maar woont nu bij zijn ouders in het dorp Matuo, in de Changli streek van de provincie Hebei. Echter de politie laat hem nog steeds niet met rust. Ze blijven hem monitoren en installeerden 12 bewakingscamera’s rond de huizen van zijn ouders en zijn broer en de ouders van zijn schoonzus die allen in hetzelfde dorp wonen. De autoriteiten houden ook dagelijks auto’s aan die het dorp verlaten of binnenkomen om hen te ondervragen.

Meneer Zhou Xiangyang

Meneer Zhou, een voormalige ingenieur, ging in een jarenlange hongerstaking vanaf de dag van zijn arrestatie op 2 maart 2015 en zette door tot zijn vrijlating op 1 maart 2022. Op zeker moment faalden zijn organen, maar hij overleefde en keerde levend terug naar huis.

In de Binhai gevangenis in Tianjin onderwierpen de bewakers meneer Zhou aan afschuwelijke vormen van foltering en seksueel misbruik. Bewakers schokten hem met elektrische stokken en spoten pepperspray in zijn ogen. Ze spoorden ook andere gevangen aan om hem te folteren en hem seksueel aan te randen. Dit omvatte het knijpen van zijn tepels en genitaliën, het stoppen van vingers in zijn anus, zijn wimpers eruit trekken, het verbrijzelen van zijn vingernagels, hem in zijn ribben te stompen, zijn tanden te trekken en hem te dwang voeden met urine (link).

Vastgehouden kunstlerares wordt familiebezoek ontzegd

Een kunstlerares uit de stad Shijiazhuang in de provincie Hebei zit incommunicado opgesloten sinds haar arrestatie op 23 januari 2022 voor het beoefenen van Falun Gong.

Mevrouw Pu Xingchi

Mevrouw Pu Xingchi is rond de 45 jaar oud en heeft een graad in de fijne kunsten aan de universiteit in Hebei en werd een kunstleraar aan de Qingyun school van de kunsten na haar afstuderen. Ze werd op 23 januari thuis gearresteerd terwijl ze een online klas onderwees. De politie intimideerde haar voorafgaande aan de arrestatie.

Mevrouw Pu wordt vastgehouden in het Panlonghu Hotel, maar haar ouders en dochter die begin 20 is worden niet toegestaan haar te bezoeken. De politie houdt ook haar dochter in de gaten die studeert aan de universiteit in Tianjin (link).

Vrouw uit Heilongjiang wordt vervolgd nadat ze door haar voormalige huurders aangegeven werd voor het spreken over Falun Gong

Mevrouw Sun Tairon, een 52 jarige inwoner van de stad Harbin in de provincie Heilongjiang, werd op 20 januari 2022 gearresteerd nadat ze door haar voormalige twee huurders aangegeven werd omdat ze met hen sprak over Falun Gong. De twee jonge mannen hadden het appartement gehuurd om zich te kunnen voorbereiden op burgerexamens vereist voor regeringsbanen, de meest stabiele banen in China met een goed inkomen.

Mevrouw Sun Tairong

 Omdat ze dacht dat het niet makkelijk is voor de jongere generatie om hun carrière te starten bood mevrouw Sun haar huurders vele extra's, zoals gratis high-speed WiFi en de mogelijkheid tot opzeggen van de huur voordat de officiële huurperiode beëindigd was.

Tijdens hun verblijf vertelde mevrouw Sun de huurders hoeveel voordelen ze had ervaren van het beoefenen van Falun Gong en dat het niet vervolgd zou moeten worden. De twee jonge mannen rapporteerden over haar bij de districtspolitie van Nangang en het juridische zaken comité, een buiten gerechtelijk agentschap belast met het uitvoeren van de vervolging van Falun Gong beoefenaars in het district Nangang. De politie volgde mevrouw Sun voor een bepaalde tijd en arresteerde haar vervolgens.

Na haar arrestatie ondervroeg de politie mevrouw Sun voor 53 uur en beval haar familie om haar te overtuigen Falun Gong op te geven. Maar ze bleef standvastig in haar overtuiging en vroeg ook haar familie om niet de twee jonge mannen de schuld te geven dat ze haar aangaven bij de politie.

Mevrouw Sun is nu in het Yaziquan detentiecentrum. De autoriteiten hebben haar advocaat ervan weerhouden haar te bezoeken, waarbij de pandemie als excuus vermeld werd. Haar arrestatie werd op 14 februari officieel en haar staat een veroordeling te wachten (link).

Gebaseerd op een oorspronkelijk rapport van Mingui.org

Bron https://faluninfo.net/reported-in-the-first-half-of-2022-2707-falun-gong-practitioners-arrested-or-harassed-for-their-faith/

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular