35 westerse beoefenaars op het Plein van de Hemelse Vrede

westerlingen_op_tiananmen.jpg
35 westerse Falun Gong beoefenaars op het Plein van de Hemelse Vrede

Op 20 november 2001, hielde 35 Falun Gong beoefenaars uit 12 landen een banner hoog met de tekst "Waarachtigheid, Mededogen, Verdraagzaamheid" op het Plein van de Hemelse Vrede in Beijing. De Chinese toeschouwers waren verbaasd: "Buitenlanders doen ook Falun Gong?"

De anti-Falun Gong propaganda heeft honderden miljoenen Chinesen misleid om hun medeburgers te haten en te geloven dat het boefenen van Falun Gong in essentie iets is dat alleen slechte Chinese mensen doen. Wanneer ze westerse beoefenaars zien, zien ze het levende bewijs dat de door de staat gecontroleerde media tegen hen liegt. Sommige beoefenaars kiezen deze weg om de propaganda haar leugens bloot te leggen om de omgeving van haat en misleiding die de vervolging in stand houdt tegen te gaan.

Toen de politie ons leerde kennen na de vele uren van detentie en ondervraging kon ik zien dat ze verbaasd waren. Ze moeten hebben gedacht, "Al deze verschillende mensen van verschillende landen, verschillende leeftijden en beroepen, en verschillend gedrag.. toch is ieder van hen overduidelijk een goed persoon, een persoon die standvast geloofd in deze principes van Waarachtigheid, Mededogen, Verdraagzaamheid waar ze over spreken... hoe rijmt dit met wat de regering verteld heeft over Falun Gong? Wie vertelt hier de waarheid?"
              -- John Nania

In minder dan 30 seconden, reden politiebusjes op ons af en omringden ons. De politieagenten en agenten in burger sleepten, schopten, sloegen en duwden ons in de politiebussen.
              -- Alejandro Centurion

Wanneer iets de terminaal zieken heeft geheeld, verbroken families bij elkaar heeft gebracht, de ouderen vitaliteit heeft gegeven, de jongeren heeft geleid, nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen heeft geïnspireerd, en verkrachting, foltering, moord en systematische vervolging heeft overstegen met vreedzaamheid, wanneer dit iets geschiedenis aan het maken is, moet de maatschappij zichzelf herevalueren. Wanneer dit iets zich heeft verspreid over de wereld op een onnavolgbare snelheid, niets van je vraagt en alleen geeft, zou de samenleving het niet alleen moeten beschermen maar het ook moeten omarmen.
              -- Zenon Dolnyckyj

Toen de politie ons in de bussen duwde boden we passief weerstand. ...Ieder van ons had twee of drie politiemannen die ons grepen en de bus in dwongen. Een Canadese beoefenaar opende een banner en schreeuwde "Falun Dafa is goed!" Drie politiemannen snelden naar hem. Een van hen schopte hem tegen zijn borst. De beoefenaar werd uiteindelijk gedwongen naar de bus gedragen. Een andere Australische vrouwelijke beoefenaar verloor haar bewustzijn op de grond. De politie sleepte haar naar het politiebusje. ...Toen we in de bus waren, trachtten we de zaak duidelijk te maken aan de politie en we vertelden hen dat goed met goed beloond zal worden en kwaad met kwaad.
              -- Adam Leining

Ironisch genoeg, staat er op het bord zichtbaar achter de banner, aan de oostzijde van het Plein van de Hemelse Vrede: "Lang leve de mensen van de wereld met elkaar verenigd".

Vreedzame beroepen op het Plein van de Hemelse Vrede door burgers van Westerse landen gingen voort over de daaropvolgende maanden.

 

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular