Gebrandmerkt met een rood-hete ijzeren staaf

Tan Yongjie, man, 28, geboren in de provincie Guangxi, voormalig werknemer van een meubelfabriek in de stad Bao’an, provincie Guangdong.

TanYongjie_1.jpgTan_Yongjie_2.jpg

In de nacht van 26 april 2001, werd meneer Tan Yongjie gearresteerd en geslagen door politiemannen voor het verspreiden van Falun Gong folders. Gedurende zijn opsluiting, is meneer Tan herhaaldelijk onderworden aan foltering-sessies omdat hij weigerde een verklaring te schrijven waarin hij Falun Gong opgeeft. Zijn bewakers boeiden op een keer Tan’s handen en hingen hem op aan de handboeien voor meer dan vijf uur. De beakers sloegen Tan vele malen. Op 2 juni 2001, werd meneer Tan vastgebonden aan een paal terwijl drie bewakers zijn benen dertien maal brandmerkten met een rood-hete ijzeren staaf. Gedurende de foltering, eisten ze dat hij Falun Gong zou opgeven. Tan schreeuwde van de pijn, zijn benen schokten oncontroleerbaar en hij verloor controle over zijn blaas. Naderhand werd hij vastgehouden in een kleine cel waar hij niet kon slapen of rusten vanwege de extreme pijn in zijn benen. Omdat hij niet in staat was hard werk te verrichten werd hij naar een boomgaard nabij het werkkamp gestuurd. Daar ontsnapte meneer Tan en vluchtte naar Hong Kong, waar hij zich verborg op een vrachtschip richting Long Beach, Californië.

Tan_Yonjie_3.jpg
ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular