Voormalig auditor voor de negende keer vasthouden voor haar geloof

26-11-2021 Vrouwen
Mevrouw Zhou Ailin werd twee keer vastgehouden in het hersenspoelcentrum in Etouwan (foto hierboven).
Mevrouw Zhou Ailin

Omdat ze volhardde in haar geloof in Falun Dafa, is mevrouw Zhou Ailin acht keer vastgehouden in verschillende hersenspoelcentra. Tijdens haar gevangenschap werd Zhou dwangvoeding toegediend, werd ze geslagen en in een isoleercel opgesloten. Ook werd ze dagenlang aan haar polsen opgehangen.

Naast fysieke martelingen werd Zhou ontslagen uit haar huidige baan als overheidsauditor en werd ze gedegradeerd tot secretaresse. Ook hebben de autoriteiten bijna 100.000 yuan (+/- 14000 euro) van haar salaris ingehouden om mensen te betalen om haar te volgen en te monitoren.

Hieronder een verslag van haar ervaringen.

Eerdere arrestaties en vervolging

Zhou was een voormalig auditeur bij het industriële en commerciële districtsbureau in Qiaokou.

Voor haar laatste arrestatie werd ze vastgehouden in het Etouwan hersenspoelcentrum, het Danshuichi hersenspoelcentrum, het Erdaopeng hersenspoelcentrum en het Hubei hersenspoelcentrum in Wuhan.

Ze werd in totaal acht keer opgesloten en omdat ze standvastig bleef in haar geloof werd  dwangvoeding toegediend, werd ze geslagen en in eenzame opsluiting gehouden. Ook werd ze dagenlang aan haar polsen opgehangen.

Zhou werd ook ontslagen door haar werkgever, het industriële en commerciële districtsbureau in Qiaokou, en overgeplaatst naar een ondergeschikt kantoor om als secretaresse te werken.

Toen Zhou na haar arrestatie op 2 oktober 2014 werd vastgehouden in het Etouwan hersenspoelcentrum, bevalen de autoriteiten haar werkeenheid om twee werknemers te leveren als "transformatiegenoten", die haar rond de klok in de gaten zouden moeten houden.

Toen haar werkeenheid dit niet deed, dwong het 610 Bureau twee maanden lang elke maand 8.000 yuan (+/- 1100 euro, vergelijkbaar met een salaris van +/- 4000 euro in NL) van de werkeenheid af. Het geld werd uit Zhou's loon gehaald en werd gebruikt om de mensen te betalen die ze hadden ingehuurd om haar in de gaten te houden.

Zhou werd in juni 2016 opnieuw gearresteerd voor het indienen van een gerechtelijke aanklacht tegen Jiang Zemin, het voormalige hoofd van de Chinese Communistische Partij.

Na 15 dagen voorarrest werd ze zeven maanden vastgehouden in het Etouwan hersenspoelcentrum, tot het Chinese Nieuwjaar van 2017. De autoriteiten huurden drie mensen in om haar in de gaten te houden en haalden 63.000 yuan (+/- 8800 euro) van haar salaris weg om hen te betalen.

 

Meest recente arrestatie

Mevrouw Zhou wordt weggedragen door de politie

Op 29 juli 2021 werd Zhou door drie studenten gerapporteerd voor het praten met mensen over Falun Gong. De politie arresteerde haar rond 14 september 2021 en hield haar 15 dagen vast in de gevangenis in Wuhan. Toen ze op 29 september werd vrijgelaten, hield de politie haar tegen bij de poort. Ze namen haar vervolgens met geweld mee naar het Etouwan hersenspoelcentrum.

Gebaseerd op een rapport van Minghui.org

Bron https://faluninfo.net/former-auditor-detained-ninth-time-for-faith/

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular