Verlamde ingenieur nogmaals veroordeeld voor zijn overtuiging

Een voormalig ingenieur uit Dalian (provincie Liaoning), die verlamd raakte na 10 jaar foltering in onrechtmatige gevangenschap werd opnieuw veroordeeld voor zijn geloof in Falun Gong.

Meneer Lu Kaili, 57 jaar oud, werd gearresteerd op 20 juni 2021 nadat de politie een paar versregels op zijn deur zag staan die luidden: “Waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid zijn heel belangrijk; Deugdzaamheid en goede daden zullen zegeningen brengen.”

20 juni 2021 was vaderdag. Omdat Lu’s ouders vele jaren geleden stierven is zijn enige familie in Dalian zijn vrouw en schoonouders, die in de 80 zijn. Zijn arrestatie was voor hen een zware klap, in het bijzonder voor zijn schoonvader die herstellende is van een operatie.

Vijf dagen na zijn arrestatie in Dalian werd hij overgeplaatst naar het Yaojia detentiecentrum. De bewakers weigerden hem initieel op te sluiten vanwege zijn fysieke gesteldheid, maar ze werden door de politie gedwongen om hem daar te houden. Toen zijn familie om zijn vrijlating verzocht, zei een politieagent tegen hen “het is zinloos om tegen mij te praten, het is een bevel van bovenaf om hem te arresteren.”

Meneer Lu na vrijlating na zijn vorige gevangenschap.

Meneer Lu raakte gewond aan zijn ruggegraat na tien jaar foltering in de Panjin gevangenis. Hij kon recent weer lopen met één kruk, niet lang voordat hij weer gearresteerd werd. Zijn handicap bezorgde hem veel lijden in het detentiecentrum, waar hij moest lopen zonder kruk, naast het feit dat hij lijdde aan incontinentie door folteringen in het verleden. De pijn in zijn benen hield hem ’s nachts vaak wakker. Toen zijn advocaat hem bezocht werd hij op de rug van een medegevangene naar buiten gedragen.

Meneer Lu kreeg een proces in het Ganjingzi gerechtshof op 16 december 2021 en werd veroordeeld tot een acht maanden lange gevangenisstraf met een boete van 5000 Yuan. Hij is in beroep gegaan.

Voorafgaand aan zijn meest recente vonnis zat Lu twee maal een termijn uit in dwangarbeidskampen en eenmaal in de gevangenis. Hij bracht de afgelopen 23 jaar in totaal 13,5 jaar door achter de tralies. Tijdens deze perioden onderging hij foltering in de vorm van het doodsbed, opgehangen worden aan handboeien en schokken met elektrische stokken.

Nadat hij TV signalen onderbroken had in 2005 om een video af te spelen die de misdaden van de Chinese Communistische Partij blootstelt werd hij veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf. De gevangenisbewakers schokten hem regelmatig met elektrische stokken, iedere keer gedurende meerdere uren. In 2010 kon hij de fysieke pijn niet verdragen, zijn staartbeen raakte verwond en hij werd verlamd en incontinent.

Gebaseerd op een rapport van Minghui.org

Bron https://faluninfo.net/paralyzed-engineer-again-sentenced-for-faith/

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular