Nederland: Europese Falun Gong beoefenaars voor Vredespaleis

Op woensdag 26 november 2003 hielden beoefenaars van Falun Gong voor het Vredespaleis in Den Haag een demonstratie om aandacht te vestigen op de in september van dit jaar opgerichte “Wereld Coalitie om Jiang Zemin voor het Gerecht te Brengen”.

De coalitie is een organisatie toegewijd aan het blootstellen van de misdaden van Jiang Zemin, voormalig president van China, en zijn consorten. Het gaat om misdaden van foltering, genocide en misdaden tegen de menselijkheid. De coalitie verdedigd ethiek, moraliteit en gerechtigheid door het geweld, de corruptie en het onrecht in China onder Jiang Zemin te belichten. Sinds haar oprichting hebben 87 organisaties, waaronder vele NGO’s en mensenrechtenorganisaties zich bij deze coalitie aangesloten.

vredespaleis1.jpg

Aanwezig bij de demonstratie waren mensen uit Nederland, Duitsland, Zwitserland en Israël. Een internationaal gezelschap met een gezamelijk doel, bijeengekomen voor het Vredespaleis waar het Internationaal Gerechtshof is gevestigd.

Toespraken werden gehouden waarin verteld werd over de rechtszaken tegen Jiang Zemin die ingediend zijn in 12 landen. In Europa zijn tot op heden rechtszaken tegen Jiang en andere Chinese leiders ingediend in Duitsland, Spanje en België. In Zwitsterland zijn ook ver ontwikkelde intiatieven reeds aangekondigd bij de 59e mensenrechtenzitting van de VN in maart 2002 door Philip Grant, president van TRIAL (Track Impunity Always) voor wanneer Jiang ooit Zwitserland bezoekt.

vredespaleis2.jpg

Bij de demonstratie bleef persoonlijk leed niet onaangeroerd: de in Amsterdam wonende Wang Xianghe vertelde over haar 87 jaar oude moeder en 15 jarig nichtje, die in China vervolgd werden en haar oudere broer, die nog altijd opgesloten is in China vanwege zijn beoefening van Falun Gong. De uit Israël afkomstige Tanya Katz vertelt: “Ik heb familieleden die stierven in de holocaust. Ik weet hoe erg familieleden van Falun Gong beoefenaars die in China vervolgd worden zich voelen. Het doden van onschuldige mensen moet gestopt worden! Jiang Zemin moet terecht gesteld worden voor zijn misdaden.”

vredespaleis3.jpg

Een groep Turkse toeristen toont begrip voor hen die vervold worden in China en helpt een handje bij het vasthouden van een banner: Samen sterk voor gerechtigheid.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular