Stappenplan om burgers van China die Falun Gong beoefenen te vervolgen

15-12-2003 Waarom vervolgd?

Indien het stappenplan dat wordt toegepast wordt om het geloof van beoefenaars in Falun Gong te breken niet onvoorwaardelijk gevolgd wordt zal dat resulteren in de dood van diegenen die vervolgd worden, aldus de personeelsleden van een centrum voor hersensspoeling in China.

Stap 1: dwingen van beoefenaars om een garantie te schrijven waarbij ze beloven de beoefening van Dafa op te geven;

Stap 2: dwingen van beoefenaars om een breken met Dafa verklaring te schrijven;

Stap 3: dwingen van beoefenaars om al hun Dafa boeken te overhandigen;

Stap 4: dwingen van beoefenaars om informatie over medebeoefenaars te rapporteren;

Stap 5: dwingen van beoefenaars om deel te nemen aan TV- en kranteninterviews, en te verschijnen in televisieshows waar de Li Hongzhi, de grondlegger van Falun Dafa, en Falun Dafa belastert worden.

Vele Dafa beoefenaars in Dazhou Stad, Provincie Sichuan, werden recentelijk gearresteerd en naar een centrum voor hersensspoeling gestuurd. Als onderdeel van een programma om de beoefenaars hun geloof in Dafa te doen opgeven, veinsden de personeelsleden die daar werkten vriendelijkheid. Als beoefenaars daarna nog steeds weigerden hun cultivatie op te geven werden hun werkplaatsen onder druk gezet om de uitbetaling van salarissen van desbetreffende beoefenaars van Falun Gong stop te zetten. Daarnaast werden hun naaste familieleden van deze beoefenaars eveneens onder druk gezet in een poging via deze weg het doel van vervolging te bewerkstelligen.

 Thans is alle contact met de buitenwereld is voor hen afgesneden en familiebezoek is niet toegestaan, noch worden telefoongesprekken toegestaan. Elke dag dwingen ze beoefenaars materiaal te lezen waarin Falun Dafa en de grondlegger, Li Hongzhi, belasterd worden. Volgens een beoefenaar die uit het centrum ontsnapte, voederen de personeelsleden dwangmatig menselijke uitwerpselen aan volhardende beoefenaars. Ze strippen beoefenaars ook naakt en dwingen hen rondjes te lopen in de openlucht.

 De personeelsleden beweren dat zij beoefenaars zullen vasthouden tot zij sterven indien één van de bovenvermelde stappen niet voltooid werden. Zij dreigen er ook om mee misdaden te fabriceren en beoefenaars naar gevangenissen of werkkampen te sturen. De beoefenaars die in het centrum worden vastgehouden verkeren in een gevaarlijke situatie. Gedetailleerde informatie dient nog verder onderzocht.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular