25 gevallen van moord door foltering bevestigd in maart

15-04-2004 Dodenlijst

New York (FDI)- Voor de maand maart is er geverifieerd  dat   de door de staat geleide vervolging 25 meer Falun Gong beoefenaars zijn omgebracht, dit volgens betrouwbare bronnen. Hierbij vinden zich details van recente doden evenals informatie over slachtoffers die men jarenlang heeft verborgen gehouden.

De twintig jaar oude heer Chang Baoli werd gearresteerd op het ogenblik dat hij in Beijing in november 1999 opkwam tegen de vervolging. Hij werd vervolgens overgeplaatst naar Gongyi waar de politie hem doodsloeg.

De vertraging die we ervoeren in de verificatie van de dood van Mr. Chang, onthult de moeilijkheid om dergelijke informatie het land uit te krijgen. Voor iedere geverifieerde dode zijn er vijf tot tien zulke gevallen die niet zijn aangegeven.

Het Falun Dafa Informatiecentrum ontvangt een dozijn verslagen van beoefenaars die zijn gemarteld voor een verslag van één vermoorde beoefenaar.

Li_Yuanguang_torture_death.jpgEén van de mensen die in maart zijn omgebracht was de heer. Li Yuanguang, 34 uit Daqing. Hij stierf terwijl hij minder dan 100 pond woog na herhaalde marteling, zijn vrouw en familie zonder geld achterlatend wegens afpersingen van de politie.

De heer Li moest haast zijn universiteitsstudies opgeven wegens nierproblemen. Nadat hij Falun Gong begon te beoefenen, verbeterde zijn gezondheid enorm en kon hij zijn studies vervolgen en succesvol beëindigen. Vooraleer Falun Gong werd gebannen, ontving de heer Li een erkenning van de regering voor zijn bijdrage aan zijn geboortestad.  

Nadat hij naar het aanklachten bureau in Beijing was gereisd in 1999 werd de heer Li regelmatig door de politie lastig gevallen. De politie ontvoerde hem bij hem thuis op 14 april 2001 en zond hem naar het detentiecentrum in het Sha district. Daar dwongen officieren hem te zitten op een metalen stoel, sloegen in zijn gezicht, doofde sigaretten uit op zijn mond, voedden hem onder dwang met drugs, goten mosterd in zijn neus, stampten op zijn lichaam en vingers en misbruikten hem op nog andere manieren.  

Om tegen deze onmenselijke behandeling te protesteren ging de heer Li in hongerstaking. Toen werd hij regelmatig op een gedwongen manier gevoed  – een gewelddadige procedure die de onmiddellijke dood betekende van 10% van alle geverifieerde moorden op Falun Gong beoefenaars.

In een vreselijke toestand werd de heer Li vrijgelaten en stierf tenslotte thuis.  
De regelmaat en consistentie van de martelingen en moordgevallen over heel China onderschrijft het feit dat dit een voorbereide campagne is, geleid door hoog geplaatste ambtenaren,” vertelt  woordvoerder, de heer Erping Zhang van het Falun Dafa Informatiecentrum.
De reporten van de maand maart tonen aan dat veel bewakers bonussen ontvangen om beoefenaars te martelen. Ook criminele gevangenen mishandelen beoefenaars om zo vroeger vrij te kunnen komen.  

De marteltechnieken die gebruikt worden zijn onder andere beoefenaars in koud water onderdompelen, hen buiten in vriestemperaturen laten staan, schokken geven met elektrische stokken, hen van slaap onthouden, uithongeren, en hen in vreselijk pijnlijke posities vastbinden.

Beoefenaars stierven eveneens doordat ze gedwongen werden een thuisloos leven te leiden, zoals dat het geval was bij mevrouw Fang Yuqin, 78 jaar. Pesterijen van de politie dwongen mevrouw Fang en haar familie om op straat in armoede te leven. Zij stierf enkele maanden nadat haar dochter en kleindochter allebei naar het beruchte Masanjia werkkamp werden gestuurd.

De namen van de beoefenaars wiens dood in de maand maart werd bevestigd zijn: Liu Jie, Dong Ruilain, Chen Rongyao, Xiao Yali, Zhang Yanju, Di Xishun, Chang Baoli, Liao Furong,  Luo Junling, Wang Jihua, Fang Yuqin, Yu Xianjiang, Li Yuanguang, Sun Yuhua, Zhang Yanxun, Xie Caile, Duan Qingfang, Song Yulian, Zhang Guoqing, Chen Dexi, Zhao Fengyun, Gu Xiuxian, Jing Fengyun, Chen Hanchang, and Cao Yali. 

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular