Rechter gaat akkoord met de strafrechterlijke rechtszaak tegen Chen Zhili in Tanzania

De rechterlijke, historische stappen tegen het Lid van de Chinese staatsraad Chen Zhili betekenen een belangrijke stap voorwaarts. Het oordeel in de burgerlijke rechtszaak in Dar Es Salaam, Tanzania, op 3 augustus was in het voordeel van de Falun Gong beoefenaars in Ethiopië, in wiens naam de advocaten de rechtszaak indienden.

Met deze rechterlijke beslissing, is de burgerlijke rechtszaak op zijn einde gelopen, de weg banend voor een strafrechterlijke zaak. De rechtszaak is nu op weg naar het hoofd van de openbare aanklagers van de staat.

Deze zaak werd geïntroduceerd als een burgerlijke rechtszaak via een beëdigde verklaring ingediend op 19 juli. De beëdigde verklaring voert moord en mishandeling aan van Chinese leerkrachten en studenten die Falun Gong beoefenen. Chen was Minister van Opvoeding van 1998-2003, tijdens deze periode werden minstens 61 leerkrachten of studenten onder haar gezag omgebracht omdat zij Falun Gong beoefenden.

Chen verscheen voor de rechter op 19 juli. Het is de eerste maal dat een Chinese ambtenaar verantwoordelijk voor de vervolging van Falun Gong in persoon kwam opdagen bij de verschillende reeds ingediende rechtszaken in vele landen.

Voor meer informatie:
Ms. Serene Feng, +27 82-8582050 (in Afrika)
Mr. John Nania, +1 612-237-3232 (in Noord-Amerika)

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular