Eerste Genocide aanklacht in Nederland: Aanklacht ingediend tegen Chinese leiders voor de vervolging van Falun Gong beoefenaars.

Falun Gong beoefenaars in Nederland hebben deelgenomen aan de wereldwijde inspanningen om de vervolgers van Falun Gong tot gerechtigheid te brengen. Op 2 december 2004 diende de Falun Gong Stichting Nederland een klacht in voor genocide en foltering van Falun Gong beoefenaars sinds 1999 tegen Jiang Zemin, de voormalige president van China, Li Lanqing, het hoofd van het “610 kantoor”, verantwoordelijk voor de vervolging van Falun Gong beoefenaars en Bo Xilai, voormalige gouverneur van de Liaoning Provincie en huidige Minister van Handel.

Falun Gong beoefenaars in Nederland verzoeken om de hoofddaders in de vervolging van Falun Gong tot gerechtigheid te brengen. Op 2 december 2004 werd een proces ingediend in Nederland tegen 3 Chinese leiders op aanklacht van genocide en foltering. De aanklacht opgesteld door advocaat Lisbeth Zegveld werd bij hoge uitzondering persoonlijk overhandigd aan de Officier van Justitie.

De klacht is één van de 44 rechtszaken wereldwijd ingediend door Falun Gong beoefenaars. Zij hopen de verantwoordelijken voor de aanhoudende brutaliteiten tegen Falun Gong in China tot gerechtigheid te brengen.

Het is de eerste keer in de juridische geschiedenis van Nederland dat een klacht werd ingediend voor genocide. Het Nederlandse wettelijke systeem staat een dergelijke aanklacht toe aangezien Nederlanders ook tot slachtoffer werden gemaakt.

Onder de aanklagers bevinden zich twee Nederlanders die op Tiananmen Plein in Peking op 14 februari 2002 werden gearresteerd. Zij werden door de Chinese politie geïntimideerd, geslagen en gedeporteerd omdat zij Falun Gong beoefenaars waren.

“Deze aanhoudende genocide is voor niets politiek, zonder wettelijke reden. De gehele nationale vervolging werd gedaan voor enkel één ding: om dit spirituele systeem \[Falun Gong] te wissen uit de menselijke geesten,” zei een van de aanklagers.

Details van de Nederlandse Aanklacht vindt u hier

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular