REUTERS plaatst correctie over "Zelf-verbranding"

05-02-2005 Propaganda

Het Falun Dafa Informatie Centrum (FDI) verwelkomt de correctie die onlangs gemaakt werd door Reuters aan een recent onderwerp op haar nieuwskalender. Voorheen, markeerde het nieuwsonderwerp de dag dat vijf individuen zichzelf zogezegd in brand staken op het Plein van de Hemelse Vrede en identificeerde hen als Falun Gong beoefenaars. Na een uitspraak gepubliceerd door het FDI waarin het ontbreken van bewijs hiervoor werd toegelicht, veranderede Reuters het niewsonderwerp in overeenstemming daarmee, en werd de veronderstelde link tussen Falun Gong en dit incident toegewezen aan het Chinese politieke regime.

"We denken dat Reuters correct was", zei FDI vertegenwoordiger Gail Rachlin. "We blijven echter een beroep doen op alle media om het ware verhaal in China te rapporteren - de systematische gevangenneming, foltering en moord op Falun Gong beoefenaars - in tegenstelling tot de verhalen en gezichtspunten opgezet door Chinas Ministerie van Propaganda. Die hebben een agenda, en het is een prijzige."

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular