VS: Rechtszaak tegen voormalig Chinees leider gaat naar het hooggerechtshof

Maandag dienden mensenrechtenadvocaten een beroep in bij het Amerikaanse hooggerechtshof in een civiele rechtszaak waarin de voormalige voorzitter van de Chinese Communistische Partij, Jiang Zemin, beschuldigd wordt van genocide in de vervolging van Falun Gong in China.

Jiang initieerde het beleid om ‘Falun Gong comleet uit te vagen’ in 1999. Zijn campagne heeft tientallen miljoenen mensen geraakt in China, duizenden de dood in gejaagd en honderdduizenden misbruikt of gemarteld in de meer dan 300 van China’s strafwerkkampen. Op 22 oktober 2002 bezocht Jiang Chicago en zijn beveiligingsmensen kregen een juridische beschikking waarin hij en het 6-10 Bureau dat hij opgericht heeft, aangeklaagd worden voor genocide, marteling en een samenzwering om burgerrechten te schenden binnen de jurisdictie van de V.S. Alhoewel de VN Conventie over Genocide bepaalt dat staatshoofden niet immuun zijn voor genocide aanklachten en ondanks het feit dat Jiang niet langer een staatshoofd is, heeft hij immuniteit geclaimed en weigerde te reageren op de aanklachten die tegen hem ingebracht zijn.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular