Beestachtige slagen

Duizenden Falun Gong beoefenaars werden regelmatig geslagen in de gevangenis omdat zij Falun Gong weigerden op te geven. De politie sloeg beoefenaars regelmatig met kunstof gummistokken, houten planken, riemen en benagelde staven om er enkele te noemen. Als gevolg van deze slagen hielden vele beoefenaars er gebroken ledematen of interne bloedingen aan over, en honderden stierven. In vele gevallen werden hun lichamen snel gecremeerd om bewijsmateriaal van hun misbruik te vernietigen.

Chu Congrui, 19

Op 1 december 2000, ging mevr. Chu naar Beijing om de regering te verzoeken om de vervolging tegen Falun Gong te beëindigen. Zij werd gearresteerd en opgesloten in het sub-politiekantoor in het Haidan district, waar zij op 13 december 2000 stierf.

Vier dagen later bracht de politie van dat district de familie van mevr. Chu op de hoogte en vroeg hen om haar lichaam op te eisen. De politie beweerde dat mevr. Chu stierf van het vasten maar een dokter was het er niet mee eens. Deze dokter die haar lichaam onderzocht, vertelde aan haar familie dat haar neus was gebroken, haar gezicht en lippen ernstig opgezwollen waren,  heel haar lichaam met bloed bedekt was, en dat in beide oren zich een met bloed gedrenkte katoenen stof bevond. Deze dingen wezen aan dat mevr. Chu verschrikkelijke pijnen onderging vooraleer zij stierf. op 18 december 2000 werd zij in in de Changping regio van Beijing gecremeerd.

Toen mevr. Chu's verloofde en haar moeder terugkeerde naar Shulan, trachtte de lokale politie hen te arresteren enkel en alleen omdat zij de waarheid over de dood van mevr. Chu wisten. Om arrestatie door de locale politie te voorkomen, waren ze genoodzaakt om hun huis te ontvluchten en ergens onder te duiken.

Zhao Xin, 32

Mevr. Zhao was een leraar aan de universiteit, richting industrie en handel van Beijing. Zij werd in 2000 voor het beoefenen van de oefeningen van Falun Gong in een park gearresteerd. Op het sub-politiekantoor van Haidan in Beijing, sloeg de politie haar ernstig, waarbij drie van haar wervels werden gebroken. Nog met de handboeien aan werd zij naar het hospitaal gebracht. na 6 maanden erge pijn in het hospitaal te hebben geleden, stierf zij op de avond van 11 december 2000.

AFP: Weer een Falun Gong beoefenaar doodgeslagen

BEIJING, 25 april 2000 (AFP) - een beoefenaar van de verbannen spirituele beweging Falun Gong is in gevangenschap in het oosten van China doodgeslagen, de 16e dode van een volgeling in gevangenschap in negen maanden, dat vertelde een mensenrechtengroepering uit Hong Kong dinsdag.

Li Huixi, 40, werd eerder deze maand in Beijing opgesloten na een protest tegen de ban van deze groepering.

Hij werd in een gevangenis in het dorpje Houzhen in de provincie Shangdong opgesloten, waar hij door de politie op 21 april werd doodgeslagen, dat melde het Informatiecentrum voor Democratie en Mensenrechten in een faxbericht.

De politie cremeerde Li's lichaam vooraleer zijn familie hem een laatste eerbetoon kon betuigen. De familie kreeg van de ambtenaren van dat dorpje 45000 yuan (4500 dollar) zwijggeld ter compensatie, zei het informatiecentrum.

De politie weigerde elke commentaar over de zaak, enkel vermeldend dat zij "niet zeker" waren over Li's zaak en hoe hij stierf.

Het centrum vertelde dat Li's dood het 16e bekende geval van een Falun Gong beoefenaar is die in politiehechtenis stierf sinds de groepering op 22 juli werd gebannen.

het was ook de derde keer dat de politie trachtte om door crematie het overlijden te verbergen vooraleer de familie de oorzaak van het overlijden kon onderzoeken.

Vorige maand viel Zhang Zhenggang in coma nadat hij door de politie van Huaian, in de provincie Jiangsu werd geslagen, vertelde het centrum.

Hij werd voor 5 dagen in een hospitaal opgenomen voordat 60 politieagenten het hospitaal omsingelde en hem cremeerde vooraleer hij officieel dood werd verklaard, voegde het centrum eraan toe.

Op het einde van vorig jaar werd  Zhao Jinhua, 42,  door de politie van Zhangxing, wederom in de provincie Shangdong, doodgeslagen. Zij werd eveneens snel gecremeerd...

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular