De Waterkerker

Gebaseerd op rapporten over China verspreid, maken verschillende gevangenissen op verschillende wijzen gebruik van de waterkerker. Sommige waterkerkers dompelen een Falun Gong beoefenaar onder tot aan de borst in vuil water, in andere waterkerkers is het te diep om in te staan. Sommige hebben scherpe spiezen aan de binnenzijde van de kerker. Gewoonlijk zijn deze waterkerkers goed verborgen ruimten of cellen waar beoefenaars dagen en nachten achtereen gedwongen worden om in complete duisternis te verblijven. Het water is meestal extreem vuil, gemengd met vuilnis en rioolwater.

Voor maanden opgesloten in een waterkerker

Mevr. Ding Yan, 32, gefotografeerd tijdens een geheime persconferentie in beijing in oktober 1999. Het was de eerste maal dat buitenlandse media Falun Gong beoefenaars konden ontmoeten en uit eerste hand de vervolging die beoefenaars ondergaan, konden ervaren. Mevr. Ding, één van de hoofdorganisatoren van de persconferentie werd kort nadien gearresteerd en veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf. Terwijl zij op verschillende plaatsen werd opgesloten, pastte de politie verschillende martelmethoden op haar toe, waaronder dwangarbeid, geboeid aan kettingen, en het omhoog hangen met haar handen geboeid achter haar rug. In het detentiecentrum van Shijiazhuang werd mevr. Ding in een ijzeren kooi gestopt met nagels die meer dan een inch uit de houten vloer staken.

In de gevangenis van Chengde kleedden bewakers mevr. Ding helemaal uit en sloten haar naakt in een ijzeren kooi met spijkers op, om vervolgens de kooi in vuil water, tot aan haar hals, te laten zakken. De ruimte werd volledig verduisterd. Mevr. Ding stierf na maandenlange marteling in de waterkerker in september 2001.

Het arbeidskamp van Wangchun, provincie Shangdon


"Over de waterkerkers in de dwangarbeidskampen gesproken, vele beoefenaars die vastgehouden worden hebben deze met hun eigen ogen gezien en sommigen hebben het zelfs aan den lijve ondervonden. De binnenzijde van de waterkerker is een vijver, gemaakt uit cement. Aan de zijkant is er een ijzeren rek dat wordt gebruikt om mensen aan op te hangen en het geheel is overkoepeld met een cementstenen dak. De persoon in deze kerker kan de dag niet van de nacht onderscheiden. Het water is zo diep dat er nergens een plek is om uit te rusten. Moderne medische experimenten toonden aan dat 5-7 dagen zonder rust levensbedreigend is. Als dusdanig is de waterkerker een duivels hol dat mensen zonder bloedvergieten om het leven brengt."

Nagespeeld

Het vrouwenarbeidskamp in Nanmusi in de provincie Sichuan

"Er vond een andere sinistere marteling plaats door de bewakers in Nanmusi: de waterkerker. De waterkerker was een eenzame opsluiting in een cel vol met urine en stoelgang. Zij goten er vervolgens water in en dwongen beoefenaars erin plaats te nemen. Een bad werd niet toegestaan, zelfs niet in de zomer. Na een tijd verschenen er bij vele beoefenaars schurft op het lichaam."

"De waterkerker is heel klein en men kan niet tegen een muur leunen om steun zoeken. De beoefenaar wordt gedwongen om op de koude cementvloer te zitten. De politie giet vervolgens water in de cel, waarbij de jas en broek in koud water doorweekt worden. Na herhaaldelijk water in de kerker te hebben gegoten, is het hele lichaam helemaal doorweekt en gedeeltelijk onder water. Vaak komt het water tot aan de borst. Ijskoud water vergezeld van wind dat tot op het bot doordringt. Indien men niet toegeeft, blijft men hen onophoudelijk op deze manier martelen."

Het Xishanping Werkkamp

"Falun gong beoefenaar Kang Hong werd op deze plaats vastgehouden in team 11. Hij werd regelmatig in the 'Leifeng toren' opgesloten, welke een verschrikkelijke cel is, bedoeld voor eenzame opsluiting. Het is een erg bekende waterkerker. Het is er het hele jaar donker. Er is daar noch natuurlijk licht noch elektrische verlichting. Water en menselijke uitwerpselen vermengen er zich verscheidene inches hoog. Om het nog angstaanjagender te maken, werden er dode ratten en slangen in gesmeten. Omdat hij in zijn beoefening van Falun Gong volhardde, werd Kang Hong geboeid en aan de stalen deur van de waterkerker gehangen gedurende drie dagen en nachten. Overal uit zijn lichaam kwam er etter. Hij beefde toen hij de kerker verliet. Han Yiming van Xishi van het district Beipei werd voor meer dan 10 dagen in deze verschrikkelijke kerker opgesloten. Liao Lianhai van Qijiang onderging dezelfde verschrikking."

Het detentiecentrum in de regio Huairou, Beijing

"Die avond, om 8:00 p.m. werd Xiao onverwacht binnengebracht voor een ondervraging. 15 minuten later was hij terug in zijn cel, zwaar geketend. Om 9:00 p.m. martelden twee jonge criminele medegevangenen, Fang Yanhua en Zhen Wei, hem door hem in de waterkerker te stoppen. Zij zeiden dat ze door de bevoegde politie werden verplicht, daar hun gevangenisstraf anders werd verlengd en zij met elektrische stokken zouden worden geslagen. De politieofficier die die avond dienst had, noemt kapitein Dong; zijn nummer is 05971. Xiao werd verplicht in een heel oncomfortabele postie plaats te nemen, waarbij het onmogelijk was zich uit te rekken of neer te leggen. Desondanks dat het een kleine waterkerker was, kon hij niet tegen de muur aanleunen. Vervolgens goten Fang en Zhen water over de vloer, waarbij Xiao's kledij helemaal was doorweekt met ijskoud water. Xiao zelf was uiteindelijk helemaal doorweekt nadat Fang en Zhen herhaaldelijk water in de kerker goten. Het ijskoude water en de ijzige wind maakten dat het leek alsof zijn lichaam met messen werd doorboord."

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular