China: achter de afgenomen retoriek gaat de vervolging van Falun Gong door

19-09-2005 Propaganda

De Staatsgecontroleerde media in China heeft haar propaganda offensief tegen Falun Gong verzwakt, maar rapportages van marteling en misbruik blijven doorkomen uit China.

Falun Gong beoefenaar Zhi Shimen, na zeven maanden detentie foltering; de gapende wonde op zijn staartbeen is het gevolg van het herhaaldelijk gebruik van elektrische knuppels.
LONDON \[EFGIC] - Toen voormalig voorzitter van de Chinese Communistische Partij Jiang Zemin in 1999 een campagne begon om Falun Gong “uit te roeien”, noemden veel China experts het een terugval naar de extreme periode van de Culturele Revolutie. De Staatsgecontroleerde media zond voortdurend haatprogramma’s uit die de meditatiepraktijk belasterden, en bijna iedere sector in de maatschappij werd ingezet om de beoefenaars van Falun Gong te demoniseren en te isoleren.

Ondertussen werd door lokale politie eenheden op honderdduizenden van deze beoefenaars gejaagd. De meesten onder hen kwamen terecht in politie detentiecentra of dwangarbeidskampen waar martelingen, en soms moord, de norm was.

Meer recentelijk echter heeft de gewelddadige campagne van de CCP tegen Falun Gong een misleidende wending genomen: deze is ondergronds gegaan.

Een verandering van retoriek, niet van beleid

Terwijl de benarde positie van Falun Gong in China meer en meer de aandacht heeft getrokken van de internationale gemeenschap, is het CCP regime steeds meer tegen moeilijke vragen aangelopen van buitenlandse regeringsleiders en overzeese mensenrechten organisaties.

Om openlijke afkeuring in China te voorkomen en de overzeese kritiek te verhinderen is in reactie daarop de media aanval tegen Falun Gong die ooit de staatsgecontroleerde radio en televisie in China overspoelde, afgenomen tot een druppel.

In de afgelopen maanden kwam iedere maand bericht binnen dat meer dan 100 Falun Gong beoefenaars weer de dood hadden gevonden. De laatste 5 jaar worden er tot op de dag van vandaag vanuit China iedere dag meer dan 12 gevallen van marteling of extreem misbruik gemeld.

Momenteel zijn er meer dan 2700 bevestigde gevallen van dood door marteling of misbruik, terwijl vermoed wordt dat het werkelijk aantal dodelijke slachtoffers op meer dan 7000 ligt. Meer dan 44000 gevallen van marteling of extreem misbruik zijn gedocumenteerd.

Onder een façade van relatieve normaliteit die door de CCP propagandisten wordt afgeschilderd, duurt de terreur voor de 100 miljoen Chinezen die Falun Gong beoefenen, voort.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular