Faluninfo roept dringend op tot hulp, en vraagt om de onmiddellijke instelling van een onderzoek teneinde de levens van getuigen te beschermen

20-04-2006 Orgaanroof

Na de onthulling van de organenroof en moord op Falun Gong beoefenaars in het ondergrondse Sujiatun concentratiekamp in China was het de Chinese communistische regering zèlf die daar als eerste op reageerde. Meer dan twintig dagen na de onthullingen ontkende Chinees woordvoerder van Buitenlandse Zaken het bestaan van het Sujiatun concentratiekamp, en nodigde de internationale media uit te komen kijken.

Waarom duurde het meer dan twintig dagen voordat de CCP reageerde? Wij vermoeden dat Chinese Communistische Partij (CCP) alle fysieke bewijslast heeft vernietigd, iets wat de nog resterende getuigen cq. slachtoffers in onmiddellijk levensgevaar brengt.

Ook vaardigde het regime drie weken na de onthulling van de organenroof en moord op Falun Gong beoefenaars plotseling een nieuwe wet uit, die het (ver)kopen van menselijke organen verbiedt. Een wet die pas op 1 juli ingaat. Wij vragen ons af waarom dan pas.

Enkele dagen later echter werd het bestaan van het illegaal oogsten van organen en vermoorden van Falun Gong beoefenaars bevestigd door een derde getuige - een vroegere doktor van het Chinese leger in het Shenyang district. Hij onthulde tevens dat  het Sujiatun concentratiekamp er slechts één was uit een reeks van 36 soortgelijke kampen in China.

Berichten uit China en verscheidene onderzoeken geven aan dat ziekenhuizen en transplantatiecentra in meerdere provincies in China momenteel overuren maken om transplantatieoperaties uit te voeren. Volgens getuigen is het merendeel van de gebruikte organen afkomstig van nog levende Falun Gong beoefenaars.

We hebben sterke vermoedens, dat het Chinese communistische regime de tijd tot 1 juli nodig heeft om zich te ontdoen van getuigen en bewijsmateriaal. Dit vraagt om een onafhankelijk onderzoek naar geheime concentratiekampen in China waar Falun Gong beoefenaars worden opgesloten, en wel op zeer korte termijn.

Soms wordt door insiders een tipje van de sluier opgelicht. Naast drie verschillende getuigen die onlangs over de concentratiekampen en organenroof berichten waren er ook nog:

  • Een gevierde mensenrechtenadvocaat in China die in december vorig jaar een onderzoek had ingesteld naar de vervolging van Falun Gong en tot schokkende conclusies was gekomen. Hij meldde deze conclusies in drie open brieven aan de president van China. Dit kostte hem zijn advocatenlicentie en hij werd 24 uur per dag gevolgd door de Chinese veiligheidsdienst. Onder deze steeds grotere druk begon hij uiteindelijk een hongerstaking, voor de mensenrechten, die momenteel wereldwijd ondersteund wordt. (www.jueshi.org/nl.html)
  • Er is ook een hooggeplaatste Chinese regeringsfunctionaris die in juni vorig jaar in Australië politiek asiel heeft aangevraagd en toen een boekje opendeed over de systematische vervolging van Falun Gong beoefenaars, waar alle lagen van het Chinese communistische regime direct bij betrokken zouden zijn.
  • Een gewezen politieagent van de Chinese geheime dienst die begin vorig jaar het land ontvluchtte, bevestigde het verhaal van de martelingen en moorden op Falun Gong beoefenaars door het zogenaamde "6-10 bureau".

Wat zij en velen anderen zeggen, past in het patroon van strijd, bedriegen en moorden dat de CCP heeft laten zien sinds ze meer dan 50 jaar geleden aan de macht kwam in China. Zo zijn er gedurende allerlei vervolgingen, die de CCP "momenten van strijd" noemt, 60 tot 80 miljoen Chinezen door dit regime vermoord; in vreedzame tijden weliswaar! Sinds 1999 is het nieuwe doelwit de naar schatting 100 miljoen vreedzame beoefenaars van Falun Gong die Waarachtigheid, Mededogen, en Verdraagzaamheid voorstaan...

 

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular