Spaans Hooggerechtshof Accepteert Falun Gong Genocide zaak

Het Spaanse Hooggerechtshof accepteerde vorige week een rechtszaak tegen Jia Qinglin voor genocide. Jia werd aangeklaagd in September 2004 voor zijn rol in de vervolging van Falun Gong beoefenaars gedurende zijn ambtsperiode als Secretaris van de Communistische Partij in Beijing van 1999 tot 2002. Hij werd gedagvaard met gerechtelijke documenten toen hij in Spanje was voor een officieel bezoek. Na de zaak geaccepteerd te hebben op basis van de theorie van universele jurisdictie, voert het gerechtshof momenteel een onderzoek uit dat kan leiden tot uitlevering van de aangeklaagde. Volgens een rapport van de International Advocates for Justice, van 1 mei 2006, heeft de Falun Gong groep 54 burger- en strafrechtelijke zaken ingediend in 33 verschillende landen tegen Chinese functionarissen om de gewelddadige onderdrukking van Falun Gong beoefenaars in China een halt toe te roepen.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular