De wrede marteling en dood van Lei Ming op 6 augustusUitzending van truth clarification video’s in Changchun in 2002

Falun Dafa beoefenaar Lei Ming (30 jaar), woonde in Baishan in de provincie Jilin.  Samen met andere beoefenaars werkte hij aan televisieopnames die de feiten over Falun Gong verhelderden, via een kabeltelevisienetwerk in Changchun, op 15 maart 2002.  De opnames legden de leugens bloot die gefabriceerd worden door de Chinese Communistische Partij (CCP) en door het regime van Jian Zeming.  Hierdoor konden velen het bombardement van leugens van de CCP over Falun Gong doorzien.  

Lei Ming voor de vervolging
tijdens de vervolging en zijn opsluiting daalde Lei Ming’s gewicht van 64kg tot 32kg

Lei werd illegaal gearresteerd nadat het regime van Jian de opdracht gaf om “te doden zonder excuus”.  Nadat hij op wrede wijze gemarteld werd in de Tiebei gevangenis, werd Lei Ming tot 17 jaar gevangenschap veroordeeld door het gerechtshof van Changchun. Hij werd naar de Jilin gevangenis gestuurd, waar hij onderworpen werd aan de ‘stretch bed’–marteling en andere wreedheden. Hij werd onder andere dag en nacht gehersenspoeld, bedreigd en geïntimideerd.

Deze grove mishandelingen hebben geleid tot verlamming in beide benen en spieratrofie.  Hij kon niet lopen, noch kon hij voor zichzelf zorgen en leed bovendien aan ernstige actieve tuberculose.  De gevangenisdirectie van de Jilin gevangenis stuurde Lei Ming terug naar z’n familie in november 2004, toen hij op het randje van de dood balanceerde.  Hij woog amper 77 pond en was extreem verzwakt.  De lokale politie en de gevangenisdirectie bleven Lei lastig vallen in zijn huis, nadat hij vrijgelaten was. Hij ging in ballingschap om de kwellingen te vermijden en stierf op 6 augustus 2006.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular