64 jaar oude Falun Gong beoefenaar sterft door foltering

Dhr. Yang Pingshen uit Wuning in de provincie Jianxi werd, zo concluderen rapporten, doodgefolterd in de Nanchang stadsgevangenis in Maart 2007. Zijn familie werd geïnstrueerd om zijn as op te halen en werd niet toegestaan om zijn lichaam te zien. Dhr. Yang Pingshen werd gearresteerd door de politie in Wuning in april 2005 terwijl hij folders verdeelde over de vervolging van Falun Gong in China. Hij werd tot vier jaar gevangenis veroordeeld en vastgehouden in de Nanchang stadsgevangenis. De autoriteiten gaven geen nadere verklaring over de omstandigheden van zijn dood.

Het "transformatie"-bureau van de Nanchang stadsgevangenis, het bureau dat leiding heeft in het uitvoeren van psychische en fysieke foltering om Falun Gong beoefenaars te dwingen hun geloof op te geven - staat bekend vanwege het gebruik van elektrische stokken om beoefenaars te folteren. Beoefenaars worden vaak vastgebonden om de gevoelige delen van het lichaam te schokken, zoals de mond, nek, anus en de genitaliën. Op dit moment van schrijven heeft het Falun Dafa Information Center meer dan 63.000 gevallen van foltering toegepast op Falun Gong beoefenaars gedocumenteerd, waarvan duizenden resulteerden in de dood.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular