Hoge CCP ambtenaar, Wu Guanzheng, aangeklaagd voor zijn betrokkenheid in de vervolging van Falun Gong

[door Spaanse Falun Gong beoefenaars]. In de ochtend van 17 april 2007 dienden Falun Gong beoefenaars een juridische aanklacht in tegen Wu Guanzheng voor de misdaden genocide en marteling van Falun Gong beoefenaars in China. Wu, een lid van het staande Comité van het Politbureau en Secretaris van het Centrale Comité voor Discipline en Inspectie van China’s Communistische Partij, bezoekt momenteel Spanje.

Wu Guanzheng was Partijhoofd in de provincie Shandong van 1997 tot november 2002. Gedurende deze periode was Wu direct betrokken in het uitvoeren van Jiang Zemin’s orders om Falun Gong beoefenaars te vervolgen. Minstens honderd Falun Gong beoefenaars werden doodgemarteld in de provincie Shandong, wat deze provincie tot één van de ergste gebieden van vervolging in China maakte.

Het Spaanse Gerechtshof is begonnen met haar onderzoek naar de aantijgingen van genocide tegen Falun Gong door het Chinese Communistische regime. In juni 2006 accepteerde het Spaanse nationale gerechtshof een rechtzaak tegen Jia Qinglin, lid van het Staande Comité van het Politbureau van de Chinese Communistische Partij en Voorzitter van het Politiek Raadgevende Comité. Het Spaanse gerechtshof heeft haar juridische procedures om zijn vermeende misdaden tegen Falun Gong te onderzoeken, reeds gestart.

De rechter heeft informatie gevraagd aan de Mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties, Amnesty International en andere mensenrechtenorganisaties. Daarnaast heeft de rechter, via het Spaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken, om informatie verzocht bij de Chinese overheid over de vervolging van Falun Gong. Een internationaal arrestatiebevel werd uitgevaardigd voor Jia Qinglin zodat wanneer Jia andere Europese landen bezoekt, hem arrestatie en uitzetting naar Spanje te wachten staat.

De hoofdschuldigen in deze hevigste vervolging in de menselijke geschiedenis, voormalig hoofd van de Chinese Communistische Partij, Jiang Zemin, en senior Partijbeambte, Luo Gan, staan eveneens onder nauw toezicht van het Spaanse gerechtshof. Recentelijk is het Spaanse opperste gerechtshof en het Constitutionele hof begonnen bewijs te verzamelen van de vervolging van Falun Gong beoefenaars.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular