Australië: Fora over Wetten en Mensenrechten in China Focussen op CCP Wreedheden

Op 4 september 2007 werden twee fora georganiseerd over "Wetten en Mensenrechten in China" in de Australische Nationale Universiteit en het Australisch Hoofdstedelijk Territorium. De belangrijkste sprekers op de fora waren Mr. David Kilgour, voormalig Staatssecretaris (Azië-Stille Zuidzee) van Canada, en Mr. David Matas, een mensenrechtenadvocaat. Ze hielden toespraken over de mensenrechten in China en stelden er hun rapport voor over de door de Chinese Communistische Partij georganiseerde orgaanoogst bij levende beoefenaars van Falun Gong.

Het publiek luisterde aandachtig
dhr. Kilgour sprak met een student

dhr. Kilgour sprak met Dr. Deb Foskey, een lid van de Tweede Kamer


David Matas duidde aan dat hij en Mr. Kilgour onderzoek hebben uitgevoerd naar de beweringen dat de CCP orgaanroof pleegt bij gevangengenomen beoefenaars van Falun Gong. Ze beoordeelden het bewijs op basis van 33 bewijzen en tegenbewijzen. Alle bewijzen leiden tot dezelfde conclusie: levende orgaanoogst bestaat in China en gaat tot op vandaag door. Sinds het uitbrengen van hun rapport in juli vorig jaar, heeft de CCP nog geen concreet tegenbewijs geleverd, ondanks de machtige staatsmechanismen en uitgebreide middelen die ze ter beschikking heeft.

Mr. Kilgour sprak ook kort over de wreedheden van de CCP met betrekking tot de levende orgaanroof. Hij vermeldde dat, gebaseerd op betrouwbare informatie van een Australische dokter, de markt voor Australiërs die naar China gaan voor orgaantransplantaties, ingestort is na de onthulling van de levende orgaanroof door de CCP. Het duidde aan dat China's voorgaande orgaanroof problematisch was.

De twee fora werden bijgewoond door regeringsfunctionarissen, universitaire stafleden, en studenten, net als leden van het publiek die de situatie van de wetten en mensenrechten in China op de voet volgen. Het forum in de Australische Nationale Universiteit werd ontvangen door Professor Kim Rubenstein, Directeur van het Centrum voor Internationaal en Publiek Recht, en werd gehouden in een conferentiezaal van de bibliotheek van het Rechtscollege. De zaal was gevuld met deelnemers aan het forum. Sommige deelnemers stonden recht achter de laatste zitplaatsen en bij de deuren. Het forum in het Australisch Hoofdstedelijk Territorium werd ontvangen door Dr. Deb Foskey, een lid van de Tweede Kamer.

Verschillende nieuwsmedia in Canberra, zoals TV9, 2C1, 2CC en Qbn FM radio zenders, deden verslag van de gebeurtenis.

Door een beoefenaar in Canberra

U bent welkom om alle artikels en hun inhoud, gepubliceerd op Clearharmony, te printen en uit te delen, maar gelieve de bron te vermelden.

Chinese versie is te vinden op http://www.yuanming.net/articles/200709/65960.html

 

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular