Weer Acht Falun Gong Sterfgevallen Aan het Licht Gekomen in China.De sterfgevallen door het misbruik van de politie gedetailleerd, totaal klimt naar 3.109 levens

19-12-2007 Dodenlijst

Het Falun Gong informatiecentrum heeft meer details van 8 bijkomende sterfgevallen van beoefenaars van Falun Gong in China,  als resultaat van de staatsvervolging. De sterfgevallen kwamen aan het licht tijdens de maand november. Informatie over de individuele sterfgevallen komt van bronnen in China, onder wie ook ooggetuigen, medegevangenen, familieleden, kennissen en medebeoefenaars.

De slachtoffers kwamen uit 5 provincies en zijn tussen 26 tot 70 jaar. De sterfgevallen waren het gevolg van  complicaties van marteling, eten onder dwang en het toedienen van giftige stoffen. Elk slachtoffer werd gearresteerd en gevangen gehouden met als reden de schending van Chinese evenals de internationale wet. Het totale aantal geregistreerde sterfgevallen door de communistische autoriteiten van China bedraagt nu 3.109.

De acht slachtoffers waren:

Ni Wenkui, man, 45 jaar, afkomstig uit Daqing stad, provincie Heilongjiang - Ni stierf op 12 november.  Dit was het gevolg van een 10 maanden durende vegetatieve staat als gevolg van medische complicaties na misbruiken in de bekende gevangenis Hongweixin van Daqing. Ni werd gevangen gehouden als gewetensgevangene sinds het begin van juni 2003 tot ergens in het begin van maart 2006, zo wordt verteld; in de gevangenis werd hij geregeld geslagen, uit zijn slaap gehouden en werd hij onderworpen aan hersenspoeling. Ni werd reeds meerdere keren gearresteerd en vastgehouden, in het bijzonder bij pogingen om de overheid aan te klagen in december 2000. Ni werkte bij een olieverwerkend bedrijf in Daqing voor zijn arrestaties.

Chen Guilian, vrouw,  57 jaar, afkomstig uit Xiangtan stad, provincie Hunan - Chen overleed op 26 september in het ziekenhuis van Xiangtan, aan medische complicaties ten gevolge van het toedienen van zenuwbeschadigende drugs terwijl ze werd vastgehouden als gewetensgevangene in het Baimalong werkkamp. De onbekende samenstelling(en) moest zij innemen onder dwang gedurende 3 maanden, dikwijls gebracht door medegevangenen, vermoedelijk om het personeel van hun verantwoordelijkheid te ontheffen. Chen was gearresteerd voor het verspreiden van informatielectuur in de stad Zhuzhou op een markt. Tussen haar arrestatie en dood waren slechts 150 dagen.

Qi Tingsong, man, 67jaar,  afkomstig uit Laiwu stad, provincie Shandong - Qi overleed op 6 november, in het Ziekenhuis Laiwu, als gevolg van interne aanhoudende verwondingen terwijl hij onwettig werd vastgehouden op het politiekantoor van Laiwu. Hij was slechts 20 dagen eerder gearresteerd terwijl hij probeerde voorlichting te geven over de benarde positie van Falun Gong in het dorp Gouli van de Gaozhuang gemeente, buiten Laiwu. Qi werd onderworpen aan eten onder dwang terwijl hij gearresteerd was, nadat hij een hongerstaking was gestart en leed aan verschillende kritieke verwondingen. Qi's lot werd bezegeld toen het personeel van het kantoor in Laiwu de medische interventie tegenhield die onderweg was. Qi was vroeger leraar in de Xinwen Mineral Bureau van Shandong.

Song Changguang, man, 26 jaar, afkomstig uit de gemeente Biangang, provincie Jilin - Song overleed op 12 november 2003, aan veelvoudige verwondingen opgelopen tijdens veelvuldige martelingen  in het werkkamp Chaoyanggou van de stad Tchang-tchoun. Song werd gearresteerd voor het aanklagen van centrale autoriteiten in Peking in december 2001; na een periode van gevangenschap, werd hij veroordeeld tot twee jaar in het werkkamp. Daar, werd Song onderworpen aan herhaalde slagen, met inbegrip van slagen met een hamer die hem onbekwaam maakten te lopen. De teennagels van Song vielen uit, en hij leed aan longtuberculose, kort daarna. Song had voor zijn arrestatie bijna zijn diploma in telecommunicatie behaald aan de Jilin Universiteit.

Wu Shansong, man, 43 jaar, afkomstig van de regio Rongjiang, provincie Guizhou - Wu overleed op 23 oktober aan martelingsverwondingen die hij opgelopen heeft gedurende 2 jaar gedwongen arbeid in het werkkamp van Zhongba. Hij werd gearresteerd in 2005 voor het beoefenen van Falun Gong en veroordeeld tot het kamp, waar hij leed aan interne bloedingen nadat hij werd onderworpen aan martelingen. De getuigen melden een waaier van rechtsmisbruiken in het kamp, met inbegrip van het nat maken van slachtoffers met heet water, afstraffingen, gedwongen opname van giftige drugs, en strenge slaapontbering. De autoriteiten van het werkkamp verklaren dat Wu in juni vrijgelaten is, omdat ze zijn dood niet officieel toe zouden moeten geven.

Huang Fujin, man, leeftijd onbekend, afkomstig uit Harbin stad, provincie Heilongjiang - Huang stierf op 6 november, als gevolg van dagen in coma, door aanhoudende verwondingen opgelopen tijdens eten onder dwang op het politiekantoor van de Acheng regio, in Harbin. Hij was gearresteerd op 24 juli terwijl hij informatieliteratuur doorgaf in  het dorp Madian. Huang werd ongeveer vier maanden vastgehouden in het politiekantoor, waar hij een hongerstaking begon om tegen zijn onwettige arrestatie te protesteren. De getuigen beschrijven dat het lichaam van Huang meerdere verwondingen vertoonde. Beide handen en voeten droegen diepe littekens van de sluitingen en manchetten die werden gebruikt om Huang vast te zetten.

Long Lianzheng, man, 70 jaar, afkomstig uit Yantai stad, provincie Shandong - Long overleed op 2 november, ten gevolge van medische complicaties opgelopen door verschillende mishandelingen en ontberingen terwijl hij werd vastgehouden als gewetensgevangene. Hij ontwikkelde botkanker en een hartkwaal terwijl hij werd vastgehouden van juni tot december 2001 in het werkkamp van Wangcun in Zibo stad. Daar, werd Long onderworpen aan meerdere vormen van marteling. Ondanks zijn medische toestand, werd Long in april 2002 door de politie van Yantai opgepakt en gedwongen om een hersenspoeling te ondergaan. Eerder werd hij vastgehouden in januari 2000 en februari 2001 voor zijn overtuigingen, en in beide gevallen werd hij onderworpen aan hersenspoelingen. Long was een ingenieur op rust die vroeger werkte in de bouwnijverheid.

Het Centrum van Informatie roept opnieuw de internationale gemeenschap op om alle mogelijke middelen uit te oefenen om het einde van de vervolging door de Chinese communistische partij te versnellen, en houdt alle betrokken juridisch verantwoordelijk voor bovenstaande misbruiken evenals eerder gedocumenteerde misbruiken.


Achtergrondinformatie
Opgericht in 1999, is het Centrum van de Informatie van Falun Dafa een in New York gestarte organisatie die de schendingen van de mensenrechten van beoefenaars van Falun Gong (of "Falun Dafa") die in de Volksrepubliek China plaatsvinden documenteert. In juli 1999 lanceerde de  alleenheersende Communistische Partij een onwettige campagne van arrestaties, geweld, en propaganda met de bedoeling "het uitroeien van" de apolitieke praktijk; het wordt geloofd dat bepaalde leiders de invloed van de 100 miljoen beoefenaars vreesden. De campagne is sindsdien in geweld en werkingsgebied gegroeid, met miljoenen die in gedwongen werkkampen werden vastgehouden of verzonden. Het Centrum heeft details van meer dan 3.000 sterfgevallen en meer dan 63.000 gevallen van marteling in gevangenschap bevestigd (rapporten/bronnen). Falun Gong is een Boeddhistische "qigong" praktijk in traditionele stijl, met wortels in de Chinese erfenis van het cultiveren van de geest/lichaam voor gezondheid en de spirituele groei.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular