Mishandelingen Vinden Momenteel Plaats in Afdeling Nr. 5 van het Changlinzi Werkkamp in Harbin City, in de Provincie Heilongjiang

Ambtenaren van Afdeling Nr. 5 van het Changlinzi werkkamp in de stad Harbin in de provincie Heilongijang doen alsof ze een zogezegde "afdeling in harmonie" bevorderen, terwijl ze in feite de vervolging van beoefenaars verergeren. Wang Kai (man), die de plaats in nam van Zhao Shuang (man) als hoofd van de afdeling, heeft opdracht gegeven om willekeurige fouilleringen van personen uit te voeren. Hij heeft ook andere gevangenen aangezet om het beoefenaars moeilijk te maken en heeft aan bewakers van werkkampen opdracht gegeven om beoefenaars te mishandelen door ze elektrische schokken te geven met een stok.

Op 24 juni 2007 mishandelde Wang Kai, hoofd van afdeling nr. 5, de beoefenaar Mr. Liu Jingzhou met een elektrische stok, sloot Mr. Gong Wenyi op in een kleine cel (1) en bond hem vast op een ijzeren stoel (2). Hij mishandelde ook beoefenaar Mr. Lang Xianguo met een elektrische stok terwijl hij vastgeketend zat op een ijzeren stoel. Wang Kai, Yang Yu (man), de politieke medewerker, en Qiang Shengguo (man), afgevaardigd afdelingshoofd, namen allemaal deel aan de mishandeling van Mr. Lang Xianguo met elektrische stokken gedurende meer dan een uur.

Mr. Lang Xianguo en andere beoefenaars riepen : "Falun Dafa is fantastisch". De bewakers van het werkkamp plakten daarop de mond van Mr Lang dicht met plakband en gaven verder elektrische schokken. Andere beoefenaars probeerden in het bureau te komen om Mr. Lang te beschermen, en Wang Kai gaf opdracht aan de bewakers om hen tegen te houden. Lu Xuemin (man), één van de bewakers, bedreigde deze beoefenaars door te zeggen dat zij de volgende zouden zijn die mishandeld zouden worden.

Dezelfde dag 's middags begonnen de beoefenaars een hongerstaking. Vier beoefenaars, Mr. Liu Zhanhai, Mr. Jiang Weigen, Mr. Gu Qingsong  en Mr. Zhao Hongxing werden geslagen met twee of drie elektrische stokken gedurende meer dan twintig minuten. Mr. Liu Zhanhai was vastgeketend op een ijzeren stoel en zijn mond was dicht gekleefd. De bewakers sloegen hem zo hard met elektrische stokken dat ze hem omver gooiden samen met de zware stoel.

Die nacht riep meneer Han Weiguo : "Falun Dafa is fantastisch" en "Stop de vervolging". Om deze reden werd hij twee dagen vast gebonden op een ijzeren stoel. Mr. Gong Wenyi werd vast gebonden op een ijzeren stoel gedurende de veertien dagen dat hij in hongerstaking was.

Op 8 oktober was Wang Kai van dienst. Hij had zijn portefeuille de vorige dag verloren en reageerde zijn woede af op beoefenaars en andere gevangenen. Hij bracht de dag door met fouten te vinden bij beoefenaars en door te schelden en te schreeuwen tegen andere gevangenen. Hij probeerde ook om haat uit te lokken bij de gevangenen tegenover beoefenaars en gaf hen opdracht om beoefenaars te controleren en hen constant te volgen.

Mr. Lang Xianguo is in hongerstaking sinds 28 oktober 2007. Hij was vastgebonden op een ijzeren stoel gedurende twee weken. De derde dag van zijn hongerstaking kreeg hij dwangvoeding. De vervolgers staken een darm via zijn neus tot in zijn maag. Volgens gevangenen die hem moesten controleren, heeft Mr. Lang door zijn neus gebloed. Mr. Lang blijft in hongerstaking.

Nota

1. Kleine cel - de gevangene zit individueel opgesloten in een heel kleine cel.  De bewakers binden de handen van de beoefenaars vast op hun rug met handboeien. De beoefenaars kunnen zich niet bewegen noch kunnen ze gaan liggen. De kleine cel is heel vochtig en er komt geen zonlicht binnen. Gevangenen moeten hun behoeften doen in de cel. Er wordt overdag slechts de helft van een gewone maaltijd gegeven aan de gevangenen die zijn opgesloten in een kleine cel. 's Nachts dribbelen de ratten rond in de cel. De stank in de kleine cel is zo slecht dat men moeite heeft om te ademen.

2. IJzeren stoel. De "IJzeren stoel" is van ijzeren buizen gemaakt.  Slachtoffers worden in bedwang gehouden op de ijzeren stoelen met beide armen en benen vast gebonden gedurende een lange periode, zie afbeelding op http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2002/1/9/17577.htmlBron: http://www.clearharmony.net/articles/200712/42584.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular