Mr. Cheng Yuanlong, 55 jaar, sterft als gevolg van foltering in de gevangenis van de stad Benxi

Mr. Cheng Yuanlong, 55 jaar, woonde in de stad Fushun in de provincie Liaoning. In 2000 leerde hij meer over Falun Gong en begon hij met zijn cultivatie. Hij had de wens om aan de mensen over de goedheid van Falun Gong te vertellen, dus hij ging naar buiten om folders en pamfletten uit te delen die de vervolging van Falun Gong bekend maakten  Ten gevolge daarvan werd hij gearresteerd in oktober 2001en in november 2001 hield de politie hem nog steeds vast. Tijdens zijn hechtenis, stampten de bewakers op zijn ribben waardoor mr. Cheng interne kwetsuren opliep die pas meer dan zes maand later genezen waren.

Mr. Cheng werd later naar het gedwongen werkkamp Wujiapu gebracht dat in de stad Fushun gelokaliseerd was. Daar werd hij onderworpen aan het strikte beleid van bewaking (Strict Management Ward), sessies van hersenspoeling en eenzame opsluiting en dit gebeurde allemaal meerdere malen. Op april 2002 beveelden gevangenisleider Wu Wei en Liu Zhigang, een secretaris van de Chinese Communistische Partij (CCP), gevangenen om mr. Cheng brutaal in elkaar te slaan en hem op te sluiten in een kleine cel, waar zijn handen waren vastgebonden en hij werd opgehangen aan het metalen deurframe gedurende een week. Medebeoefenaars die daar ook vastzaten, gingen in hongerstaking om te protesteren tegen deze foltering en de bewakers lieten hem vrij.

Mr. Cheng protesteerde tegen deze vervolging door te weigeren om zijn gevangenisuniform aan te doen, de gevangenisregels op te zeggen of de in groep "militaire training" mee te doen. Gevangenisleider Wu Aidong, bewaker Ren Fuming en lokale politiebeambten fabriceerden leugens, verzamelden valse bewijzen van gevangenen en deden een formele arrestatie van mr. Cheng in het kamp, hetgeen betekent dat hij meest waarschijnlijk zal worden berecht en weroordeeld zal worden tot gevangenisstraf. Mr. Cheng vroeg de politieofficier die in het arbeidskamp het arrestatiebevel voorlas, "Welke misdaad heb ik begaan?" daarop ging de politieman weg zonder een woord te zeggen en andere politieagenten brachten mr. Cheng weg.

In november 2001 werd mr. Cheng veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. Verschillende jaren van mishandeling, die mr. Cheng onderging in de gevangenis Xihu van stad Benxi zorgden dat hij volledig invalide raakte maar hij gaf nooit zijn geloof op. Zijn familie eiste dat hij voorwaardelijk werd vrijgelaten op basis van zijn medische gegevens, toen hij niet meer kon rechtstaan maar de gevangenisadministratie weigerde nog steeds om mr. Cheng vrij te laten.

Op 20 augustus 2007 brachten gevangenisadmimistratiebeambtes plotseling mr. Cheng naar huis zonder enige melding, duidelijk zichtbaar bang dat hij stervende was. Ze lieten hem achter bij zijn familie. Als gevolg van de ernst van zijn toestand, kon hij niet normaal eten of herstellen. Mr. Cheng stierf op 7 maart 2008.

Gevangenis van Benxi: 86-414-5538887, 86-414-5538958, 86-414-5538903, 86-414-5538916
Administratieve bediendes: bestuurder Bao Changqing (man), afgevaardigde bestuurder Tian Dengfeng (man), CCP secretaries Chen Weizhong (man).
Het Opleidingsbureau: 86-414-5538887
Administratieve bediendes: voorzitter Zhao Xuezeng (man), Ding Chao (man); agenten (allemaal mannelijk) Zhang Chunye, Qiu Zhenxiao en Tian YongBron: http://clearharmony.net/articles/200809/46060.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular