De vervolging en vroegtijdige dood van meneer Wang Hongrong uit Hefei in de Provincie Anhui

Meneer Wang Hongrong, een Falun Gong beoefenaar uit de stad Hefei in de provincie Anhui, werd onwettig veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf in 2005 door de Chinese communistische Partij (CCP). Hij werd gemarteld door gevangenis bewakers in de Suzhou gevangenis en raakte verlamd. De politie liet hem vrij toen zijn toestand kritiek werd. Twee maanden later op 22 juni 2007 stierf hij thuis.

Voordat meneer Wang onderworpen was aan de vervolging.
Deze foto is genomen nadat meneer Wang was vrijgelaten uit de gevangenis.

Doorgelegen plek opgelopen in hechtenis door de politie.

De ernstig verbrande voeten van meneer Wang

De ernstig verbrande voeten van meneer Wang

Meneer Wang werd op 4 april 1949 geboren. Hij werkte op de administratie afdeling van de heftruck fabriek in de stad Hefei. Hij stond bij iedereen in de fabriek bekend als een goed persoon.

De politie van het 610 bureau ging naar het huis van meneer Wang op 30 april 2003. Ze vielen hem lastig en bedreigden hem, omdat zij een beoefenaar van Falun Gong zijn huis binnen zagen gaan. Ze doorzochten het huis van meneer Wang en namen zijn computer en huishoudelijke apparaten in beslag, met een totale waarde van meer dan 10.000 Yuan. Hij werd gedwongen zijn huis te verlaten en zwierf  van plaats naar plaats. Zijn vrouw, mevrouw Zhang Jiyu, werd ook een slachtoffer van de vervolging. Zij werd een maand naar een strafinrichting gestuurd en daarna 15 dagen vastgehouden in een ander administratief strafkamp. Hierna werd ze naar een centrum voor hersenspoeling gebracht voor verdere vervolging.

Meneer Wang ging op 24 september 2004 helpen met het produceren van waarheids verhelderende materialen in de stad Fuyang. Hij en meer dan 10 andere beoefenaars werden daar door CCP personeel gearresteerd. Ze werden op verschillende plaatsen vastgehouden. Ze werden ernstig geslagen en middels martelingen werden er bekentenissen uit hun getrokken.

Op 15 juni 2005, hield de CCP rechtbank in het Yingzhou district van Fuyang stad een geheime hoorzitting over meneer Wang en andere beoefenaars. De rechtbank informeerde de familie van de beoefenaars niet noch werden de namen van de rechter en juryleden aangekondigd. Er werden geen toeschouwers toegelaten. Omdat de beoefenaars geen advocaten hadden om hen te verdedigen, moesten ze zichzelf vertegenwoordigen. Tijdens de zitting, riepen zij “Falun Dafa is goed!” en “Falun Dafa is een rechtschapen leer!”

In september 2005 hield de rechtbank nog een geheime zitting tegen meneer Wang. Hij werd veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf en naar de gevangenis Suzhou in de provincie Anhui gebracht. Tijdens zijn hechtenis, bevolen de bewakers twee gevangenen met besmettelijke ziekten om toezicht op hem te houden. Een van hen had tuberculose en de andere hepatitis. Ze dwongen meneer Wang om iedere dag zwaar lichamelijk werk te doen.

Meneer Wang was zeer standvastig in zijn geloof in Falun Gong, zelfs in de gevangenis. In februari 2007 fouilleerde de politie het lichaam van meneer Wang. Ze vonden enige kopieën van geschriften van de Meester van Falun Gong. Als resultaat gooiden ze hem in de cel waar hij ernstig geslagen werd. Ook zetten ze gevangenis personeel en andere gevangenen tegen hem op. Als gevolg van deze vervolging raakte meneer Wang incontinent en zijn onderlichaam was gevoelloos. Omdat hij niet voor zichzelf kon zorgen en niemand anders dit deed zat hij vaak onder de uitwerpselen.

Begin april 2007 bezocht de algemeen directeur van het bedrijf waar meneer Wang werkte hem in de gevangenis. MeneerWang vertelde dat hij zijn benen niet meer kon bewegen. Geshockeerd door de situatie eiste de directeur dat een bewaker hem naar het ziekenhuis bracht voor behandeling. Voordat hij naar het ziekenhuis ging zei meneer Wang:”Ik ben erg smerig en ruik zeer slecht. Ik zou graag een douche nemen voor ik naar het ziekenhuis ga.” Woedend om het één of ander, beval de bewaker gevangenen om zijn voeten in een emmer met kokend water te stoppen. Een halve dag later zwollen  zijn voeten op en begonnen te etteren en overal kwamen blaren. De bewaker dwong toen meneer Wang om op video te zeggen:”De gevangenen probeerden slechts te helpen mijn benen schoon te maken. Ze deden het niet opzettelijk.”

De diagnose in het ziekenhuis voor meneer Wang was botkanker, verlamming, gevoelloosheid en incontinentie. Hij was gezond vóór de vervolging. Zijn kritieke gezondheidsproblemen zijn direct toe te wijzen aan zijn langdurige vastzetting en mishandeling.

In een poging om aan de verantwoordelijkheid te ontsnappen, liet de Suzhou gevangenis meneer Wang eind april 2007 vrij, nadat hij tot het randje van de dood toe was gemarteld. Op 26 april 2007, ging de vrouw van meneer Wang hem ophalen. Toen ze probeerde medische zorg voor meneer Wang te krijgen, vertelde de gevangenis directeur, met de achternaam Tang, dat ze geen geld hadden. Ook zei hij dat meneer Wang een garantie verklaring dat hij  Falun Gong opgeeft, moest schrijven, alvorens in aanmerking te komen voor medische zorg.

Toen meneer Wang thuiskwam, werd een grote doorgelegen plek gevonden naast zijn billen. Omdat hij zijn darmen meer dan 10 dagen niet had ontlast, was zijn maag extreem gezwollen. Hij werd incontinent en zijn gezicht was afschuwelijk vervormd. Twee maanden nadat hij thuisgebracht was werd er geconstateerd dat hij een infectie door het doorliggen had. Op 22 juni 2007 om 5 uur stierf hij op de jonge leeftijd van 59 jaar.

Afdelingen die direct betrokken waren bij de vervolging van meneer Wang zijn onder andere de Heftruck Fabriek in Hefei stad, het Openbare Beveiligingsbureau van Hefei Stad, het Openbare Beveiligingsbureau van Fuyang Stad en de Suzhou gevangenis in de provincie Anhui. Mensen die direct verantwoordelijk zijn voor de dood van meneer Wang: Wu Jabin (chef van de beveiliging sectie van Hefei Stad), Li Jin (secties assistent chef), teamleider in district west van Hefei Stad en gevangenis directeur Wang Jun.

De derde gevangenis in Suzhou, Provincie Anhui:
Directeur Feng Jiabo 86-557-3061826
Politiek Commissaris Lu Yong 86-557-3061517
Hoofd van het Hersenspoelcentrum Tang Chuanyou: 86-557-3039687, 86-13305576300 (mobiel)
Instructeur Xia Liangmin 86-557-3052363
Assitent Hoofd van Hersenspoelcentrum Liu Jiazhong 86-557-3059980
Divisie Hoofd van Hersenspoelcentrum Huang Qijun 86-557-3043062
Instructeur Yao Song 86-557-3061373

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular