Dertienjarige geadopteerde dochter: “Help alsjeblief mijn vader te redden!”

14-07-2009 Armoede

Lei Zhengxia is een zestigjarige gepensioneerde leraar van de middelbare school uit het district  Shapingba in Chongqing stad. Nadat hij in 1996 Falun Gong begon te beoefenen, verbeterde zijn geestelijke en lichamelijke gezondheid aanzienlijk, evenals zijn morele karakter.
Sinds de Chinese communistische partij begon met de vervolging van Falun Gong in juli 1999, werd hij talloze keren gearresteerd, vastgehouden en meegenomen naar centra voor hersenspoeling.

Op 14 januari 2009 om 14 u, stormden  agenten van de nationale veiligheidsdivisie uit het Shapingba district het huis van mijnheer Lei binnen en arresteerden hem. Nadat hij door de politie een paar dagen in hechtenis werd gehouden, werd hij op brutale  wijze gefolterd tot op het punt waar het moeilijk was hem te herkennen. Hij werd later vrij gelaten.

Net toen mijnheer Lei tekens van herstel vertoonde van zijn verwondingen, werd hij door officieren van het Xinqiao politiekantoor gearresteerd en namen ze hem mee naar het  Baihelin gevangenencentrum in het district Shapingba. Zonder het inkomen van Lei had zijn 13-jarige dochter, haar oma Deborah Cheng Puzhen, haar opa en zijn vrouw die allemaal in het huis van mijnheer Lei leven,  geen manier om zichzelf te onderhouden.

Hieronder de oproep van de dochter van mijnheer Lei:

"Ik ben tien jaar geleden geadopteerd door mijn vader. Ik kan u zeggen dat hij een goede persoon is en dat er een diepe band is tussen ons. Op 23 februari 2009 adopteerde hij ook mijn oma van 73, en mijn opa van 81. Beide zijn zeer arm en leven van een pensioen van slechts 140 yuan1 per maand. Mijn oma is blind en mijn vader past  altijd op haar met vriendelijke en liefdevolle zorg.

In januari 2008 herkende officier Liu Baiping uit het Xinqiao politiekantoor  mijn vader en arresteerde hem even later. Mijn vader werd geslagen en verwond door Li Hong, de teamleider van de nationale veiligheidsdivisie. Slechts na een paar dagen in het detentiecentrum, moest mijn vader worden opgenomen in het ziekenhuis. Op Chinees Nieuwjaarsavond ging zijn stiefzoon naar het ziekenhuis om hem op te halen.

Mijn vader bleef meer dan een jaar thuis om te vermijden dat hij gearresteerd en verder vervolgd zou worden. Mijn moeder werd gedwongen mij alleen thuis te laten om voor mijn vader te zorgen. In het begin konden we mekaar maar eenmaal per week ontmoeten en daarna alleen maar eens elke twee of drie weken. Nadat ik was afgestudeerd van de basisschool, zou ik samen met mijn ouders gaan leven.

Ter ondersteuning van het gezin, opende mijn moeder een kleine voedingswinkel. Mijn vader  bezocht ons op vier gelegenheden. De vijfde keer dat hij ons bezocht, meldde een beveiligingsbewaker van een lokale school hem. Politiefunctionaris Chen Linxiao arresteerde mijn vader op 7 april 2009 om 21u. Ik mis mijn vader heel erg en ik hou niet van ambtenaren die goede mensen arresteren.

Mijn grootouders bezochten dagelijks het Xinqiao politiekantoor om naar de vrijlating van mijn vader te vragen. Mijn oma gaat dagelijks naar het kantoor met tranen in haar ogen. Haar hart is gevuld met diepe droefheid waardoor ze zich de meeste tijd ziek voelt. Mijn opa zegt dat hij dagelijks naar het kantoor blijft gaan tot mijn vader word vrijgelaten.

Het Xinqiao politiestation: 86-23-65211379
Het administratiekantoor voor buurtbewoners in Xinqiao: 86-23-65211420
Tong Wen: directeur van het politiestation in Xinqiao
Liu Dashuang: instructeur van het politiestation in Xinqiao

Noot:
1. “Yuan” is de Chinese munt; 500 yuan is gelijk aan het gewone maandelijkse inkomen van een doorsnee werkman in China.

Chinese versie beschikbaar op: http://minghui.ca/mh/articles/2009/4/27/199749.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular