Vrouw moet noodgedwongen afval verzamelen nadat haar pensioen werd afgenomenFinanciële vervolging van een gepensioneerd Dierenarts

14-09-2009 Armoede

Door een reporter van Clearwisdom in de provincie Guizhou - Voordat mevrouw Cheng Hua enkele jaren geleden met pensioen ging, werkte ze als dierenarts in het administratiebureau in de dongguanstraat van het Xixiu district in Anshun, provincie Guizhou. Ze beoefende Falun Gong en volgde de principes van Waarachtigheid – Mededogen – Verdraagzaamheid om zichzelf te verbeteren. Ze weigerde om haar beoefening op te geven, dus schorsten de functionarissen van het administratiebureau in de Dongguanstraat haar pensioen voor meer dan zeven jaar. Dit resulteerde in financiële moeilijkheden voor haar. Momenteel kan ze enkel rondkomen door middel van het verzamelen van afval.

Mevrouw Cheng Hua haalde veel voordeel uit de beoefening van Falun Gong, maar werd voor een lange periode vervolgd door de Chinese Communistische Partij (CCP). Gedurende al deze jaren werd ze op vele momenten gearresteerd door de politie, vastgehouden, naar hersenspoelsessies gezonden, in de gevangenis geplaatst en meer.
Op 23 juli 2001 deelde mevrouw Cheng Hua informatie uit over Falun Gong aan haar dorpsgenoten. Ze werd gerapporteerd aan de autoriteiten. Een bende politiemannen brak haar huis in om haar dingen te plunderen. Ze arresteerden haar en hielden haar voor 110 dagen vast in het Heishitou detentiecentrum. Er werd tweeduizend Yuan van haar afgeperst alvorens ze vrijgelaten werd.

Gedurende die tijd belasterde Li Lin, onderdirecteur van sectie nr. 1 in de politieafdeling van het Xixiu district (momenteel het Binnenlands Veiligheidsteam genoemd), Falun Gong. Hij bedreigde ook haar kind dat zo angstig was dat ze huilde. Aangezien het kind de leugens en zwartmakerij van Li Lin geloofde, ging ze naar huis en om jarenlang niet terug te keren.
In januari 2002 werd mevrouw Cheng gearresteerd en 38 dagen vastgehouden in een hersenspoelklas. In hetzelfde jaar op 29 april hield de politie haar voor de gek tot aan het Heishitou detentiecentrum en hield haar daar twee jaar vast. Om aan een quota te voldoen, verzamelden ze daarna een hoop materialen en onderwierpen haar aan drie jaar gedwongen arbeid. Hierna sloten ze haar op in de Yangai gevangenis.

Er was niemand die voor haar huis zorgde waarop inbrekers kwamen en alles meenamen. Haar moeder, die in de 80 is, had niemand die zich over haar ontfermde en moest dus rondgaan bij vrienden en bekenden voor een dak boven haar hoofd.

Op 20 juni 2008 gebruikte de CCP het excuus van de Olympische Spelen 2008 en arresteerden Cheng Hua nogmaals. Ze namen haar mee naar het Maomaodong Dam managementbureau waar ze 34 dagen vervolgd werd. Daarna kwam er vaak iemand bij haar langs om haar lastig te vallen.

De vervolging had als gevolg dat de familie van Cheng Hua uit elkaar viel. Haar man kon de druk van de vervolging niet meer aan en scheidde van haar. Haar kind werd bedreigd door de politie en was zo bang dat ze vanaf toen niet meer thuis durfde te komen.

Rechtstreeks verantwoordelijke autoriteiten:


Yu Baoxian

, vorig hoofd van sectie nr. 1 van de politieafdeling van het Xixiu district (momenteel overgeplaatst naar de politieafdeling van de stad)

Li Lin

, vorige directeur van sectie nr. 1 (momenteel leider van de Politieke Werksectie)

Yue Caiqi

(onderhoofd van het Huaxi politiebureau)

Li Kaixiang


Lv Yongmei

, politieke hoofd van het Binnenlands Veiligheidsteam, heeft het langste deelgenomen aan de vervolging en was het wreedst.

Chinese versie beschikbaar op http://minghui.ca/mh/articles/2009/8/16/206604.html
Engelse versie beschikbaar op http://clearwisdom.net/html/articles/2009/9/4/110561.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular