Dafa beoefenaar Li Zhengju uit Henan opnieuw gedwongen zijn huis te verlaten

16-10-2009 Armoede

Op 17 juni 2009 arresteerden de politie van Shunhe en het Staats Veiligheids Team van de regio Minquan in Henan, Dafa beoefenaar Li Zhengju in zijn dorp Lilou.  Hij had namelijk brieven geschreven die de feiten over de vervolging van Falun Gong onthulden.  Li Zhengju vluchtte en de politie achtervolgde hem, terwijl ze hem met kogels beschoten.  Meneer Li ontsnapte, maar werd weliswaar dakloos omdat hij niet gearresteerd wilde worden.

Al vanaf het moment dat de Chinese Communistische Partij (CCP) zijn vervolging startte tegen Falun Gong op 20 juli 1999, heeft Li Zhengju reeds op verscheidene manieren geleden.  In dit artikel volgt een kort verslag van de vervolging die hij heeft moeten doorstaan.

Op 7 januari 2002 rapporteerde de partijsecretaris Li Shenghai meneer Li Zhengju bij de CCP voor het tonen van een DVD die de leugens van de Communistische propaganda blootlegt, namelijk een film over het zelfverbrandingincident op Tiananmenplein in 2001.  Die nacht braken de directeur van het politiebureau van Shunhe, Che Yaodong, politieofficier Lu Yingnan en zes andere officieren binnen in de woning van Zhengju.  Li Zhengju ontsnapte, maar hij werd dakloos omdat hij niet terug kon keren.

Op 1 mei 2003 werd Li Zhengju om 20.00 uur uit zijn auto getrokken door directeur Chu Lei, adjunct-directeur Li Changyu en vier andere politieagenten, terwijl hij voorbij het gemeentehuis reed.  Ze sloten hem op in een ijzeren kooi. Li Zhengju slaagde erin om de handboeien te verwijderen en te ontsnappen uit het politiebureau.

In oktober 2003 arresteerden directeur Chu Lei en adjunct-directeur Li Changyu van het politiebureau van Shunhe Li Zhengju en namen ze hem mee naar de gevangenis van Minquan.  Meneer Li ging acht dagen in hongerstaking  voordat hij werd vrijgelaten.

Op 13 februari 2004 misleidde de adjunct-directeur Li Changyu van het politiebureau Shunhe Li Zhengju om met hem mee te gaan naar het politiebureau.  Li Changyu gaf toen de opdracht aan politieagent Huang Zhongyi van het Staats Veiligheids Team van Minquan om Li Zhengju mee te nemen naar de gevangenis van Minquan.  De volgende ochtend stuurden Li Changyu en politieagent Lu Yingnan meneer Li voor een jaar naar het dwangarbeidskamp van Xuchang.

Op 1 maart 2005 rapporteerde een politieagent Li Zhengju omdat hij pamfletten uitdeelde met feiten over de vervolging van Falun Gong op zijn weg naar huis in de regio Cao in de provincie Shandong.  Hij werd diezelfde avond naar het politiebureau in Niji gebracht waar hij werd geslagen en ondervraagd door Li Bing, hoofd van het Staats Veiligheids Team,Tian Yongqiang en enkele andere politieagenten.  Nadien werd Li Zhengju veroordeeld tot een celstraf van vier jaar en werd hij naar de Taian gevangenis in de provincie Shandong gebracht op 20 augustus 2005.

Li Zhengju begon zijn cultivatiebeoefening van Falun Gong eind 1996.  Sindsdien leeft hij volgens de principes Waarachtigheid, Mededogen en Verdraagzaamheid.  Zijn lichaam en geest werden op een korte tijd gezuiverd.  Hij had jarenlang last van migraine die stopten toen hij met de beoefening begon.

Chinese version beschikbaar op http://minghui.ca/mh/articles/2009/8/13/206420.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular