Aanvullend nieuws over de vervolging vanuit China (36 rapporten)

08-08-2009 Dwangarbeid

Het nieuws van vandaag vanuit China bevat vervolgingsincidenten die gebeurden in 25 steden of districten uit 12 provincies. Dit rapport vermeldt 26 beoefenaars die mishandeld werden tijdens hun gevangenschap en minstens 32 beoefenaars die onwettig gearresteerd werden.

 1. [Stad Qiqihar in de provincie Heilongjiang ] Dhr. Yang Licheng werd gearresteerd
 2. [Provincie Shandong ] Toen de familie van mevr. Liu Lijie naar het vrouwenwerkkamp nr. 1 gingen om haar te bezoeken, stuurden de bewakers hen weg
 3. [Stad Tieling, provincie Liaoning ] Mevr. Xiang Guiju en mevr. Xiang Guiyuan werden gearresteerd
 4. [Stad Benxi, provincie Liaoning ] Dhrr. Geng Deliang en zijn vrouw Zhou Shuqin werden gearresteerd
 5. [Provincie Hebei ] De politie teistert dhr. Wang Xuwei en mevr. Xu Chunlan bij hen thuis
 6. [District Yi, provincie Hebei ] Zeven beoefenaars werden veroordeeld tot gevangenisstraf
 7. [District Guantao, provincie Hebei ] Dhr. Huang Yuchen werd gearresteerd
 8. [District Xishui, Inner Mongolië] Mevr. Wang Guihong werd opgesloten
 9. [Stad Anshan, provincie Liaoning ] Mevr. Zhang Sufen en mevr. Zhang Sujie werden gearresteerd
 10. [Beijing] De vervolging van mevr. Xu Jianmei
 11. [Stad Yantai, provincie Shandong ] Mevr. Ren Aihua werd gearresteerd
 12. [Stad Zhuhai, provincie Guangdong ] Dhr. Li Fengyou werd gearresteerd in Beijing
 13. [Stad Zibo, provincie Shandong ] Mevr. Lian Bo werd overgebracht naar het detentiecentrum van Fujia
 14. [Stad Zibo, provincie Shandong ] Beoefenaars werden gearresteerd
 15. [Stad Xuzhou, provincie Jiangsu ] Dhr. Geng Huaipu werd opnieuw gearresteerd door agenten van het 610 Bureau
 16. [Stad Taiyuan, provincie Shanxi ] Grove mishandeling en  misbruik in het Xindian vrouwenwerkkamp
 17. [Chongqing] Mevr. Yang Deqiong werd meegenomen naar een werkkamp
 18. [Stad Anda, provincie Heilongjiang ] Mevr. Yu Xiaohua en mevr. Hao Guiyun werden gearresteerd
 19. [Stad Shenyang, provincie Liaoning ] Mevr. Xian werd gearresteerd
 20. [District Huangmei, provincie Hubei ] De vervolging van mevr. Li Rongzhen
 21. [District Shuangliu, provincie Sichuan ] Dhr. Lu Zufu werd gearresteerd
 22. [Meishan, provincie Sichuan ] Mevr. Wan Wu werd gearresteerd en haar huis werd doorzocht
 23. [Stad Zibo, provincie Shandong ] Agenten van het Zhoucun District 610 Bureau arresteerden mevr. Li Shilan, een bewoonster uit het Zhoucun District in de ochtend van 8 juni 2009
 24. [Stad Zibo, provincie Shandong ] Mevr. Wang Xiuhong en haar man werden gearresteerd
 25. [Guangan, provincie Sichuan ] Dhr. Jiang Heping werd meegenomen naar het Guangan detentiecentrum
 26. [District Yi, provincie Hebei ] Vijf beoefenaars werden veroordeeld tot gevangenisstraf
 27. [District Xichuan, provincie Henan ] Dhr. Lu Ziqi werd opnieuw gearresteerd
 28. [Chongqing] Mevr. Yin Shizhen en dhr. Yang Jun hun huizen werden doorzocht
 29. [Stad Shenyang, provincie Liaoning ] Drie beoefenaars werden gearresteerd
 30. [District Xintian, provincie Hunan ] Dhr. Luo Jinyu en mevr. Liu Tuxiu werden gearresteerd
 31. [Stad Baoding, provincie Hebei ] Mevr. Zhao Shuqin lijdt aan een mentale inzinking in het Masanjia werkkamp
 32. [Stad Baoding, provincie Hebei ] Laatste update over dhr. Wang Gang
 33. [Stad Zibo, provincie Shandong ] Mevr. Fan Cuizhen werd thuis gearresteerd
 34. [Stad Hefei, provincie Anhui ] Mevr. Yu Meixiu wordt langer vastgehouden dan vooropgesteld
 35. [Stad Shulan, provincie Jilin ] Mevr. Dong Haiqin werd gearresteerd
 36. [Chongqing] Dhr. Liu Tianlin en dhr. Li Zhenghua werden gearresteerd

 

1. [Stad Qiqihar, provincie Heilongjiang ] Dhr. Yang Licheng werd gearresteerd

Op 5 juni 2009 om 9.00 uur arriveerden politieagenten van het Xingongdi politiebureau bij het huis van dhr. Yang Licheng en arresteerden hem. Ze doorzochten eveneens zijn huis.

2. [Provincie Shandong ] Toen de familie van mevr. Liu Lijie naar het vrouwenwerkkamp nr. 1 gingen om haar te bezoeken, stuurden de bewakers hen weg

3. [Stad Tieling, provincie Liaoning ] Mevr. Xiang Guiju en mevr. Xiang Guiyuan werden gearresteerd

Politieagenten van de stad Kaiyuan  arresteerden mevr. Xiang Guiju en mevr. Xiang Guiyuan uit Pingdingbao, Tieling stad. Het gebeurde toen ze op 1 juni 2009 om 11.00uur Falun Gong folders uitdeelden in Kaiyuan . Ze worden nu vastgehouden in het Kaiyuan detentiecentrum.

4. [Stad Benxi, provincie Liaoning ] Dhr. Geng Deliang en zijn vrouw Zhou Shuqin werden gearresteerd

Op 24 april 2009 om 17.30 uur braken 14 politieagenten van het Dongming politiebureau uit de stad Benxi binnen in het huis van dhr. Geng Deliang en zijn vrouw Zhou Shuqin. Het koppel werd gearresteerd. De politie legde onder meer beslag op computer(s), printer(s), 3300 yuan cash geld, een depositobewijs voor 2000 yuan, drie salarisboeken, ID nummers, verschillende kredietkaarten, Dafa boeken en MP3 spelers. Het koppel keerde later terug naar huis.

In de loop van de avond van 24 april 2009 arresteerden politieagenten van het Cuidong politiebureau uit Benxi stad beoefenaar mevr. Huang Yaqin. Ze brachten haar naar het Masanjia werkkamp op 22 mei 2009 om 19.30 uur.

5. [Provincie Hebei ] De politie teistert dhr. Wang Xuwei en mevr. Xu Chunlan bij hen thuis

Op 21 mei 2009 teisterden een groep partijleden, waaronder Cao Ruiyu, van het 610 Bureau van de stad Baoding en van het politiebureau van het Rongcheng district van de Pingwang gemeente,  dhr. Wang Xuwei en mevr. Xu Chunlan bij hen thuis.

Dhr. Wang en mevr. Xu werden eerder in 2001 en 2002 respectievelijk opgesloten in werkkampen voor hun geloof in Falun Gong. Sinds dat moment heeft de politie hen frequent bij hen thuis en op de werkplaats lastig gevallen.

6. [District Yi, provincie Hebei ] Zeven beoefenaars werden veroordeeld tot gevangenisstraf

Tijdens de namiddag van 2 juni 2009 keurden de ambtenaren van het gerechtshof van het Yi district in de provincie Hebei  gevangenisstraffen van zeven beoefenaars goed, inclusief die van dhr. Wang Deqian en dhr. Li Baojin. Dhr. Wang zijn gevangenisstraf van 4 jaar is nog in voltrekking; Dhr. Li is veroordeeld tot drie jaar gevangenis.

7. [District Guantao, provincie Hebei ] Dhr. Huang Yuchen werd gearresteerd

Dhr. Huang Yuchen uit het Guantao district werkte in Wuhu stad in de Anhui Provincie. Hij was een passagier op de trein 1414 van Wuhu stad naar Beijing om 20.30 uur op 31 mei 2009. Vier politieagenten uit Anhui arresteerden hem in de trein en namen hem mee naar het politiebureau op het treinstation van Hefei stad in de provincie Anhui . Ze legden beslag op 2,900 yuan cash van hem.

Politieagenten van het Guantao district doorzochten dhr. Huang zijn huis op 2 juni 2009. Ze arresteerden zijn vrouw, Zhang Shuping, en legden beslag op computers en andere waardevolle spullen.

Wu Jinliang, partijsecretaris van het Guantao district: 86-13315050568
Zhao Ruihai, hoofd van het Guantao district: 86-13831039988
Chen Peiyi, hulpsheriff van het politiedepartement van het Guantao district: 86-13931055011
Shi Jitian en Sun Mingran, politieagenten van het Guantao district politiedepartement, verantwoordelijk voor de vervolging van Falun Gong: 86-13703309798, 86-310-2836159

8. [District Xishui, Inner Mongolië] Mevr. Wang Guihong werd opgesloten

De politie arresteerde mevr. Wang Guihong van het Xishui district in 2008 in Beijing toen ze mensen vertelde over Falun Gong. Ze verblijft in het werkkamp in Inner Mongolië waar ze barbaars gefolterd wordt. Haar bloeddruk is hoog en ze heeft ook tumoren ontwikkeld.

9. [Stad Anshan, provincie Liaoning ] Mevr. Zhang Sufen en mevr. Zhang Sujie werden gearresteerd

Iemand rapporteerde dat mevr. Zhang Sufen en haar zus, Zhang Sujie mensen aansprak over Falun Gong. Het gebeurde op de avond van 30 mei 2009 in een dorp. Politieagenten van het Qidashan politiebureau arresteerden hen en namen hen mee naar het detentiecentrum nr.1 te Anshan.

10. [Beijing] De vervolging van mevr. Xu Jianmei

Mevr. Xu Jianmei wordt vastgehouden in Sectie 10, Divisie 1 van het Beijing vrouwenwerkkamp en gefolterd omdat ze “heropvoeding” weigerde. Ze moet voor 4.00 uur opstaan en mag niet slapen tot middernacht. Drugsverslaafde medegevangenen ontnemen haar het grootste deel van haar voedsel. Mevr. Xu moet gedurende lange tijdsperiodes op een kleine stoel zitten. Na verloop van tijd zijn haar gewrichten stijf geworden wat het haar moeilijk maakt om te lopen. De bewakers stonden haar niet toe extra kleding te dragen in de winter.

11. [Stad Yantai, provincie Shandong ] Mevr. Ren Aihua werd gearresteerd

Agenten van het 610 bureau van Yantai stad volgden en arresteerden mevr. Ren Aihua terwijl ze op straat liep. Vervolgens doorzochten ze haar huis en legden beslag op 2600 yuan en persoonlijke spullen.

12. [Stad Zhuhai, provincie Guangdong ] Dhr. Li Fengyou werd gearresteerd in Beijing

Niet lang geleden toen dhr. Li Fengyou vanuit Zhuhai stad naar Beijing ging voor zaken werd hij gearresteerd. Toen hij zijn identiteitskaart toonde om in te checken in een hotel in Beijing arriveerde een groep politieagenten uit Beijing en arresteerde hem en twee van zijn collega’s die niet beoefenen. De politie liet de twee collega’s vrij nadat ze 30000 yuan van hen hadden geëist.

Li Fengyou is een voormalige chef van een luchtmachtregiment en was een commercieel piloot bij ‘China South Airlines’. Hij werd ontslagen omdat hij Falun Gong beoefende en werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Dhr. Li heeft in ballingschap geleefd sinds zijn vrijlating uit de gevangenis.

13. [Stad Zibo, provincie Shandong ] Mevr. Lian Bo werd overgebracht naar het detentiecentrum van Fujia

Binnenlandse veiligheidsagenten arresteerden de 28 jarige mevr. Lian Bo in haar huis in het district Zhangdian van Zibo stad op 6 juni 2009. Ze hielden haar vast in groep 5 van de misdaaddivisie van de Liangxiang politie en brachten haar later over naar het Fujia detentiecentrum.

14. [Stad Zibo, provincie Shandong ] Beoefenaars werden gearresteerd

Een groot aantal beoefenaars uit het Zhangdian district in Zibo stad werden tussen 6 en 8 juni 2009 gearresteerd. Onder hen waren mevr. Wang Xiuhong, dhr. Huang Futang, mevr. Fan Cuizhen en dhr. Zhao Xiangyou.

15. [Stad Xuzhou, provincie Jiangsu ] Dhr. Geng Huaipu werd opnieuw gearresteerd door agenten van het 610 Bureau

Dhr. Geng Huaipu uit de stad Xuzhou werd op 3 april 2009 in Tongling in de provincie Anhui  gearresteerd. Hij wordt momenteel vastgehouden op een geheime locatie. Voorheen werd hij meerdere keren gearresteerd, opgesloten en vastgehouden in werkkampen en leefde hij voor een lange periode weg van huis.

16. [Stad Taiyuan, provincie Shanxi ] Grove mishandeling en  misbruik in het Xindian vrouwenwerkkamp

In het Xindian vrouwenwerkkamp in de stad Taiyuan worden momenteel ongeveer 80 beoefenaars vastgehouden en gedwongen om hard te werken.
Bewaker Liu Zhongmei en anderen in dit kamp martelden de 47 jarige mevr. Li Hong zeer wreed. Ze gaven de drugsverslaafden Chen Jie, Wang Qian en Zhao Lu en anderen het bevel haar wild te slaan waardoor haar borst, buik, benen en andere delen van haar lichaam ernstig gewond raakten. Ze lieten haar ook vele dagen achterelkaar niet slapen.

17. [Chongqing] Mevr. Yang Deqiong werd meegenomen naar een werkkamp

Op 18 mei 2009 arresteerden lokale politieagenten mevr. Yang Deqiong uit de gemeente Wenhua, district Liangping, Chongqing terwijl ze aan het werken was in haar pastawinkel. De politie probeerde haar te verplichten om een ‘garantie’ te tekenen maar ze weigerde. Ze brachten haar naar het detentiecentrum van het Liangping district en twee weken later naar een werkkamp in Shimashan, Chongqing.

18. [Stad Anda, provincie Heilongjiang ] Mevr. Yu Xiaohua en mevr. Hao Guiyun werden gearresteerd

Op 7 juni 2007 werden mevr. Yu Xiaohua en mevr. Hao Guiyun aangegeven toen ze met mensen praatten over Falun Gong in de gemeente Wanbaoshan, stad Anda. De lokale politie arresteerde hen.

19. [Stad Shenyang, provincie Liaoning ] Mevr. Xian werd gearresteerd

In de namiddag van 8 juni 2009 werd mevr. Xian, die in de 40 is, bij haar thuis in het Dadong district van Shenyang stad gearresteerd door de politie en haar huis werd doorzocht. Haar huidige verblijfplaats is onbekend.

610 bureau van het Dadong district in Shenyang stad: 86-24-24344563, 86-24-24834894
Yi Fenghao, agent in het 610 bureau van het Dadong district: 86-24-88504537, 86-24-88537328
Politiedepartement van het Dadong district in Shenyang stad: 86-24-88503258

20. [District Huangmei, provincie Hubei ] De vervolging van mevr. Li Rongzhen

De 68 jarige mevr. Li Rongzhen is een gepensioneerde uit de stad Huangmei. Ze werd  in september 2006 aangegeven op de markt terwijl ze met iemand over Falun Gong aan het praten was. Agenten uit de stad Huangmei arresteerden haar en brachten haar naar het politiebureau van Huangmei waar ze haar om beurt ondervroegen terwijl ze haar niet lieten slapen, naar het toilet gaan of eten gedurende drie dagen en nachten.

Drie dagen later bracht de politie haar naar het detentiecentrum van Huangmei. Nadat ze haar daar 26 dagen vasthielden, brachten ze haar naar het hersenspoelcentrum van Huanggang stad waar ze haar meer dan 20 dagen vasthielden. Collaborateurs vielen haar aan en zetten haar dag en nacht onder druk waardoor ze ziek werd en koorts kreeg. Ze was uitgemergeld toen ze terug naar huis mocht.

In mei 2008 was ze samen met een andere beoefenaar Falun Gong materiaal aan het uitdelen toen politieagenten van Huangmei hen arresteerden. Ze werden naar het Huangmei detentiecentrum gebracht en daar twee weken vastgehouden.

21. [District Shuangliu, provincie Sichuan Provincie] Dhr. Lu Zufu werd gearresteerd

Dhr. Lu Zufu, 58, uit het Shuangliu district werd op 7 februari 2009 gearresteerd. Hij zit momenteel vast in het detentiecentrum van het Shuangliu district.

22. [Meishan, provincie Sichuan ] Mevr. Wan Wu werd gearresteerd en haar huis werd doorzocht

Toen dhr. Zhuo, een werknemer van de Meishan machinefabriek in de provincie Sichuan  op 9 juni 2009 om 12.30 uur  thuis kwam na een nachtdienst, trof hij zijn huis overhoop gehaald aan. Zijn printer(s) en computer(s) waren in beslag genomen door de politie. Zijn vrouw, Wan Wu, was gearresteerd en wordt vastgehouden in de binnenlandse veiligheidsdivisie.

23. [Stad Zibo, provincie Shandong ] Agenten van het Zhoucun District 610 Bureau arresteerden mevr. Li Shilan, een bewoonster van het Zhoucun District in de ochtend van 8 juni 2009

610 bureau van het Zhoucun District: 86-533-6191690
Yang Yanming, partijsecretaris: 86-533-6195191, 86-533-6052856, 86-13864396166

24. [Stad Zibo, provincie Shandong ] Mevr. Wang Xiuhong en haar man werden gearresteerd

Politieagenten van het Zhangdian district braken binnen bij mevr. Wang Xiuhong op de avond van 5 juni 2009 en arresteerden haar en haar echtgenoot. Ze namen veel persoonlijke bezittingen mee.

25. [Guangan, provincie Sichuan ] Dhr. Jiang Heping werd meegenomen naar het Guangan detentiecentrum

26. [District Yi, provincie Hebei ] Vijf beoefenaars werden veroordeeld tot gevangenisstraf

De ambtenaren van het politiedepartement van het Yi district van de provincie Hebei  veroordeelden vijf beoefenaars op onwettige manier in augustus 2001.

Dhr. Shi Wenshui werd veroordeeld tot negen jaar en is momenteel in de Jidong gevangenis van Tangshan stad in de Hebei provincie. Hij was een soldaat en won de tweede medaille voor moed tijdens een grensoorlog tegen Vietnam. Toen hij stopte met zijn militaire dienst werkte hij op het station van West Beijing. Zijn zoon is van school gestuurd omwille van zijn arrestatie en zijn vrouw moet helemaal alleen de familie onderhouden.

Dhr. Zhang Changsheng werd veroordeeld tot tien jaar gevangenis en is nog steeds in de gevangenis nr. 4 van Shijiazhuang in de Hebei Provincie.

Dhr. Yan Hequan werd veroordeeld tot 11 jaar en is nu in de Baoding gevangenis in de provincie Hebei. Zijn twee dochters maakten hun school niet af en begonnen te werken na zijn arrestatie door de financiële moeilijkheden.

Dhr. Cao Xiaogang van het dorp Hujiazhuang, gemeente Hujiazhuang, Laishui district, provincie Hebei, werd recent tot 13 jaar gevangenis veroordeeld. Hij wordt momenteel vastgehouden in de Baoding gevangenis in de provincie Hebei. Zijn vrouw is opgesloten in een werkkamp en hun zoon wordt eveneens vervolgd.

Dhr. Zhang Dongsheng, een belastingambtenaar op het belastingskantoor van het Laishui district in de provincie Hebei, werd tot 15 jaar gevangenis veroordeeld en is nog steeds in de gevangenis nr. 4 van Shijiazhuang in de Hebei Provincie. De bewakers sloegen zes van zijn tanden uit zijn mond en hij is onherkenbaar vermagerd. Zijn vrouw, Liu Jinying werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenis. Hun dochter is van haar ouders gescheiden sinds ze in het eerste leerjaar zat. Dhr. Zhang zijn vader overleed door verwoesting en angst en zijn moeder, die verlamd en bedlegerig is, heeft nu niemand meer om voor haar te zorgen.

27. [District Xichuan, provincie Henan ] Dhr. Lu Ziqi werd opnieuw gearresteerd

Op 19 mei 2009 werd dhr. Lu Ziqi door zeven veiligheidsagenten van de binnenlandse veiligheidsdivisie van Xichuan, onder hen Wei Famin, Li Zhoujun, Zhou Wendang en Chai Qinglin, gearresteerd. Later op de dag kreeg hij zijn vrijheid terug door krachtige rechtschapen gedachten. Twee weken later werd hij jammer genoeg weer gearresteerd toen hij met mensen over Falun Gong praatte. Hij wordt vastgehouden in het detentiecentrum van de gemeente Shangji in het Xichuan district.

28. [Chongqing] De huizen van mevr. Yin Shizhen en dhr. Yang Jun werden doorzocht

In mei 2009 doorzocht de politie de huizen van mevr. Yin Shizhen en dhr. Yang Jun in Jingkou, district Shapingba, Chongqing. Ambtenaren van het politiebureau van Jingkou vielen hen constant lastig met telefoontjes.

Politiebureau Jingkou: 86-23-65183972

29. [Stad Shenyang, provincie Liaoning ] Drie beoefenaars werden gearresteerd

Dhr. Li Zhenlin uit het Heping district van Shenyang stad werd gevolgd door hulpagenten terwijl hij over Falun Gong praatte tegen mensen in het Shenyang park nr 81.Vier agenten doorzochten zijn huis en arresteerden hem tijdens de namiddag van 28 mei 2008. Er werden op hetzelfde ogenblik twee andere beoefenaars gearresteerd maar hun namen zijn onbekend. Ze werden naar het Baitapu detentiecentrum van Shenyang stad gebracht.

30. [District Xintian, provincie Hunan ] Dhr. Luo Jinyu en mevr. Liu Tuxiu werden gearresteerd

Op 6 juni 2009 bezochten dhr. Luo Jinyu en mevr. Liu Tuxiu een dorp en spraken er met de lokale bewoners over de misdaden van de Communistische Partij. Een paar dorpelingen en ambtenaren van de Partij rapporteerden hen bij het gemeentebestuur. Politieagenten van het Shizi politiebureau arresteerden hen en de twee beoefenaars werden in hechtenis meegenomen naar het Xintian detentiecentrum.

31. [Stad Baoding, provincie Hebei ] Mevr. Zhao Shuqin lijdt aan een mentale inzinking in het Masanjia werkkamp

Mevr. Zhao Shuqin uit het Boye district, stad Baoding, werd gearresteerd voor de Olympische Spelen van 2008 en werd later naar het Masanjia werkkamp in de stad Shenyang, provincie Liaoning, gebracht. Ze weigerde om te “herscholen” en werd als gevolg onderworpen aan ongekende barbaarse martelingen. Ze kreeg een mentale inzinking en kan mensen niet langer herkennen. Haar familie ging haar twee maal opzoeken in het werkkamp maar werden beide keren weggestuurd.

Masanjia werkkamp: 86-24-89210074, 86-24-89210406, 86-24-89212252
Zhang Mingqiang, hoofd van het Masanjia werkkamp: 86-24-89216655

32. [Stad Baoding, provincie Hebei ] Laatste update over dhr. Wang Gang

De benen van dhr. Wang Gang uit Zhuozhou, Baoding stad werden allebei geamputeerd nadat hij onmenselijk werd gefolterd in de gevangenis van Baoding. Hij verblijft momenteel in de Jidong gevangenis. Omdat hij extreem zwak is, probeerden de bewakers hem naar huis te sturen op 31 mei 2009, voorwaardelijk vrij wegens medische redenen, maar de lokale politie weigerde de nodige documenten te tekenen. Als resultaat werd dhr. Wang nog dezelfde dag teruggebracht naar de Jidong gevangenis.

33. [Stad Zibo, provincie Shandong ] Mevr. Fan Cuizhen werd thuis gearresteerd

Op 7 juni 2009 arresteerden vier politieagenten in burger mevr. Fan Cuizhen bij haar thuis in het Zhangdian district van de stad Zibo. Ze namen haar computer mee.

34. [Stad Hefei, provincie Anhui ] Mevr. Yu Meixiu wordt langer vastgehouden dan vooropgesteld

De 53 jaar oude mevr. Yu Meixiu uit de stad Hefei is een gepensioneerde van de autoonderdelenfabriek uit Hefei stad. Ze werd gearresteerd door de locale politie voor de Olympische Spelen van 2008 en naar de Eerste Divisie van het vrouwenwerkkamp van Anhui gebracht waar ze gefolterd werd in een dwangbuis. Als gevolg kan ze haar rug niet langer strekken. Haar onwettige opsluiting eindigde op 13 mei 2009 maar ze is nog steeds niet vrijgelaten.

35. [Stad Shulan, provincie Jilin ] werd gearresteerd

Op 7 juni 2009 om 11 uur ’s morgens braken vier politieagenten binnen in het huis van mevr. Dong Haiqin in het dorp Gouzibei, gemeente Baiqi. Ze namen een Dafa boek en MP3-speler(s) mee en arresteerden haar. Ze brachten haar naar het detentiecentrum van Nanshan in de stad Shulan.

36. [Chongqing] Dhr. Liu Tianlin en dhr. Li Zhenghua werden gearresteerd

In de ochtend van 4 juni 2009 werden dhr. Liu Tianlin en dhr. Li Zhenghua, die meer dan 50 jaar oud is, afkomstig uit Jiangbei district in Chongqing, gearresteerd. Hun huidige verblijfplaats is onbekend.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular