Aanvullend vervolgingsnieuws uit China (32 verslagen)

18-10-2009 Dwangarbeid

(Clearwisdom.net) Berichten uit China geven aan dat er gevallen van vervolging in 24 steden of districten in 12 provincies zijn vastgesteld. Uit dit rapport blijkt dat 28 Falun Gong beoefenaars wreed werden mishandeld gedurende hun opsluiting en ten minste 19 beoefenaars werden onwetmatig gearresteerd.

 1. [Chengdu, provincie Sichuan] Mevr. Zeng Hongwen vermist terwijl haar man en zoon vervolgd worden
 2. [Yanji, provincie Jilin] Dhr. Shen Quanhui veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf
 3. [district Dongfeng, provincie Jilin] Mevr. Zhao Chunmei veroordeeld tot 18 maanden dwangarbeid
 4. [Luoding, provincie Guangdong] Mevr. Li Hongying voor één jaar naar een dwangarbeidskamp gestuurd
 5. [Shanghai] Mevr. Yu Shuang gearresteerd door officieren van het politiebureau van Hangtou
 6. [Yanbian, provincie Jilin] Mevr. Li Fengyun op 27 juli 2009 weggevoerd door officieren van het politiedepartement van Helong.
 7. [Weifang, provincie Shandong] Mevr. Li vervolgd
 8. [Tonghua, provincie Jilin] Mevr. Chen Guiping gearresteerd
 9. [Siping, provincie Jilin] Mevr. Wang Yuling vastgehouden
 10. [Chifeng, Binnen-Mongolië] Beoefenaars, waaronder Song Kaijun, worden vervolgd
 11. [District Shanggao, provincie Jiangxi ] Mevr. Wu Jinying veroordeeld
 12. [Chongqing] Dhr. Chen Fu naar de Yongchuan gevangenis gestuurd
 13. [Provincie Liaoning] Een dakloze beoefenaar gearresteerd en naar het dwangarbeidskamp van Masanjia gestuurd
 14. [Jiayu, provincie Hubei] De verblijfplaats van de zoon van dhr. Shen Guoyan , die tot de dood gefolterd werd, is onbekend
 15. [Provincie Hubei] Een vrouwelijke beoefenaarster uit de katoenmolen van Jiayu wordt vermist sinds 2001
 16. [Dalian,provincie Liaoning] Dhr. Yu Fanglin naar de gevangenis van Yaojia gestuurd
 17. [Hushitai, provincie Liaoning] Mevr. Tong Shuxian en mevr. Lan Suchun gearresteerd
 18. [Panjin, provincie Liaoning] Dhr. Sui Jingfeng gearresteerd
 19. [Wuwei, provincie Gansu] Een oudere beoefenaar geslagen en vervolgd
 20. [Dongying, provincie Shenong] Mevr. Sun Peihua naar het dwangarbeidskamp van Wangcun gestuurd
 21. [Zhangjiakou, provincie Hebei] Mevr. Wang Junhua naar de Shisanli gevangenis gestuurd
 22. [Beijing] Dhr. Zhang Lei en zijn vrouw, mevr. Wang Qiuying, gearresteerd
 23. [Laiyang, provincie Shenong] Mevr. Gai Chunxiang werd gearresteerd in de namiddag van 23 juli 2009 en haar huis doorzocht.
 24. [Gaozhou, provincie Guangdong] Dhr. Zhang Xiangming vervolgd
 25. [Xinyi, provincie Guangdong] Dhr. Lu Anqu veroordeeld
 26. [Hefei, provincie Anhui] Recente informatie omtrent vervolging van Hefei beoefenaars
 27. [Fushun, provincie Liaoning] Dhr. Du Lianyou , dhr. Wang Fan, dhr. Bai Jingzhi en mevr. Lu Caihua gearresteerd
 28. [Tianjin] Mevr. He Yana vastgehouden in een rehabilitatiecentrum voor drugverslaafden
 29. [Zhengzhou, provincie Henan] Dhr. Bai Hongyuan gemarteld door elektrische schokken in het dwangarbeidskamp van Baimiao
 30. [Jiutai, provincie Jilin] Dhr. Liu Baigui en twee andere beoefenaars gearresteerd
 31. [Acheng, provincie Heilongjiang] Dhr. Wang Jiang en dhr. Jin Ruisheng gearresteerd tijdens de nacht van 22 juli 2009
 32. [Dalian, provincie Liaoning] Mevr. Zong Lirong gearresteerd

1. [Chengdu, provincie Sichuan] Mevr. Zeng Hongwen vermist terwijl haar man en zoon vervolgd worden

Op dit moment is de politie van de steden Mianyang, Santai en Chengdu gezamenlijk op zoek naar mevr. Zeng Hongwen. Omdat ze nog niet gevonden is, werden haar echtgenoot en zoon vervolgd.

2. [Yanji, provincie Jilin] Dhr. Shen Quanhui veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf

In augustus 2008 werd dhr. Shen Quanhui gearresteerd. Na een opsluiting van acht maanden kwam zijn zaak voor het gerechtshof van Helong. 57 dagen later werd hij veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf.

3. [District Dongfeng, provincie Jilin] Mevr. Zhao Chunmei veroordeeld tot 18 maanden dwangarbeid

Mevr. Zhao Chunmei, ongeveer 40 jaar oud, is een verpleegster in het ziekenhuis van Dongfeng. Op 18 juni 2009 ging ze naar het Nationale Veiligheidsteam van het districtioneel politiedepartement om de vrijlating te vragen van gevangen Falun Dafa beoefenaars. Diezelfde dag werd ze door de Nationale Veiligheidspolitie gearresteerd en naar de gevangenis van Dongfeng gebracht. Later werd ze dan naar de gevangenis van Liaoyuan gestuurd. De volgende dag werd ze veroordeeld tot 18 maanden in het dwangarbeidskamp van Heizuizi, waar ze vervolgens naartoe werd gebracht.

4. [Luoding, provincie Guangdong] Mevr. Li Hongying voor één jaar naar een dwangarbeidskamp gestuurd

 

5. [Shanghai] Mevr. Yu Shuang gearresteerd door officieren van het politiebureau van Hangtou

In de namiddag van 24 juli 2009 werd mevr. Yu Shuang  door de politie van Hangtou weggevoerd uit de kinderkledingwinkel die ze runt. Haar huis werd eveneens doorzocht en de sleutels van haar winkel in beslag genomen. Die nacht ging de politie terug om haar winkel te doorzoeken.
Het hoofd van het politiebureau van Hangtou: 86-21-58221291

6. [Yanbian, provincie Jilin] Mevr. Li Fengyun op 27 juli 2009 weggevoerd door officieren van het politiedepartement van Helong.

7. [Weifang, provincie Shandong] Mevr. Li vervolgd

Mevr. Li, ongeveer 40 jaar oud, woont in het dorp Lianpo bij Gaoliu in het district Qingzhou. Op 1 mei 2009 werd ze aangegeven bij de politie en vervolgens gearresteerd omdat ze flyers uitdeelde over Falun Gong. Op dit moment wordt ze vastgehouden in de gevangenis van Qingzhou. Haar man, Liang Chunfu, ging in een andere stad werken. Er is niemand om voor haar negenjarig zoontje, Liang Longwu, te zorgen.

8. [Tonghua, provincie Jilin] Mevr. Chen Guiping gearresteerd

Op 20 juli 2009 werd mevr. Chen Guiping uit Wudaojiang, Yonghua, in het district Erdaojiang , gearresteerd door de politie van Wudaojiang en het Nationale Veiligheidsteam van Erdaojiang. Diezelfde nacht werd ze naar het Nationale Veiligheidsteam van Tonghua gebracht.

9. [Siping, provincie Jilin] Mevr. Wang Yuling opgesloten

In de ochtend van 19 juli 2009 werd mevr. Wang Yuling gearresteerd door de Nationale Veiligheidspolitie van het Tiexi district en het politiebureau in de Beigou straat. De politie doorzocht haar huis in de Beigou straat en nam Falun Dafa boeken en een grote hoeveelheid geld in beslag. Mevr. Wang wordt vastgehouden in de gevangenis van Siping.

10. [Chifeng, Binnen-Mongolië] Beoefenaars, waaronder Song Kaijun, worden vervolgd

Meer dan 30 beoefenaars uit de stad Chifeng worden nog steeds vastgehouden in dwangarbeidskampen. Vele beoefenaars, waaronder dhr. Song Kaijun, dhr. Zhao Hui, dhr. Zhou Jinpeng, dhr. Huang Yade, dhr. Ma Qinghai en mevr. Bai Yaping, worden vastgehouden in de gevangenis n°4 van Chifeng. Dhr. Zhang Lianjun, een student aan de Universiteit van Tsinghua, kan niet meer voor zichzelf zorgen als gevolg van de vervolging.
In de nacht van 11 juni 2009 arresteerden het politiedepartement van het dorp Lindong en de stad Chifeng mevr. Wu Jingli en doorzochten haar huis. Het schoolgeld dat ze had achtergelaten voor haar kind werd ook in beslag genomen door de politie. Momenteel wordt ze vastgehouden in de gevangenis van Dongcheng in het district Hongshan.
Dong Qifu, directeur van het politiedepartement van de stad Chifeng: 86-476-8333152, 86-13304761958
Wang Hui: 86-476-8821266, 86-15847387779

11. [District Shanggao, provincie Jiangxi ] Mevr. Wu Jinying veroordeeld

Mevr. Wu Jinying werd gearresteerd toen ze bankbiljetten gebruikte met waarheidsverhelderende berichten over Falun Gong erop geschreven tijdens het boodschappen doen op  een boerenmarkt. Ze werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Momenteel wordt ze vastgehouden in de vrouwengevangenis van Nanchang.

12. [Chongqing] Dhr. Chen Fu naar de Yongchuan gevangenis gestuurd

Dhr. Chen Fu studeerde af van de Normale Universiteit van Xinan in de stad Chongqing. Hij werd vastgehouden in het dwangarbeidskamp van Xishanping in Chongqing, waarna hij later overgebracht werd naar de Yongchuan gevangenis, eveneens in Chongqing. Er wordt vermoed dat dhr. Chen Fu overgebracht werd naar de tweede afdeling van de 17de divisie in de Yongchuan gevangenis. Zijn familie heeft het contact met hem verloren.

13. [Provincie Liaoning] Een dakloze beoefenaarster gearresteerd en naar het dwangarbeidskamp van Masanjia gestuurd

Een dakloze beoefenaarster ging naar het huis van een andere beoefenaar om hem te helpen rechtschapen gedachten uit te zenden op 11 september 2007. Ze werd gearresteerd door een groep officieren van het Nationale Veiligheidsteam van het politiedepartement van Tieling en vastgehouden in de gevangenis van Tieling. Tussen 23 oktober 2007 en 10 maart 2008 werd ze vastgehouden in de derde divisie van het dwangarbeidskamp voor vrouwen in Masanjia. Ze werd gedwongen om te werken zonder te slapen. In juli 2008 werd ze overgebracht naar de eerste divisie.
Op 7 oktober 2008 werd ze geslagen en kreeg elektrische schokken van zeven of acht mensen, omdat ze weigerde haar handtekening te geven. Ze werd ook gedurende twee dagen en twee nachten opgehangen. Nadat ze neergehaald werd, had ze geen gevoel meer in haar rechterarm. Ze kon ook niet meer voor zichzelf zorgen. Op 30 december 2008 werd haar rechterarm gebroken door de cipier Zhang Chunguang. De breuk was nog steeds niet geheeld toen ze vrijgelaten werd op 10 maart 2009.

14. [Jiayu, provincie Hubei] De verblijfplaats van de zoon van dhr. Shen Guoyan, die tot de dood gefolterd werd, is onbekend


15. [Provincie Hubei] Een vrouwelijke beoefenaarster uit de katoenmolen van Jiayu wordt vermist sinds 2001

 

16. [Dalian, provincie Liaoning] Dhr. Yu Fanglin naar de gevangenis van Yaojia gestuurd

Klachtenbureau van de gevangenis van Dalian: 86-411-88053434

17. [Hushitai, provincie Liaoning] Mevr. Tong Shuxian en mevr. Lan Suchun gearresteerd

In de namiddag van 26 juli 2009 werden mevr. Tong Shuxian en mevr. Lan Suchun aangegeven bij de politie terwijl ze de waarheid over Falun Gong aan het verkondigen waren. Momenteel worden ze vastgehouden in het politiebureau van Hushitai.

18. [Panjin, provincie Liaoning] Dhr. Sui Jingfeng gearresteerd

Op 25 juli 2009 werd dhr. Sui Jingfeng uit het Xinglongtai district aangegeven en gearresteerd door de politie van Zhenxing in het Xinglongtai district. Hij wordt vastgehouden in de gevangenis van Panjin.

19. [Wuwei, provincie Gansu] Een oudere beoefenaar geslagen en vervolgd

In de vroege ochtend van 3 juli 2009 werd een oudere beoefenaar met de achternaam Zhang gearresteerd door de lokale politie. Zijn (of haar) huis werd doorzocht.
De beoefenaar leed aan een ongeneeslijke ziekte. Omdat hij (of zij) Falun Dafa beoefende, verdween de ziekte. In 2000 werd de persoon naar een dwangarbeiderskamp gestuurd omdat hij of zij) naar Beijing was zijn gegaan om de vervolging aan te klagen. Later werd de beoefenaar tweemaal veroordeeld tot een gevangenisstraf, waar zijn (of haar) lichaam en geest geschaad werden door onmenselijke foltering. Zijn (of haar) zicht en gehoor gingen sterk achteruit.

20. [Dongying, provincie Shenong] Mevr. Sun Peihua naar het dwangarbeidskamp van Wangcun gestuurd

Mevr. Sun Peihua werd gearresteerd door het Nationale Veiligheidsteam van het Dongying gebied. Ze werd veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf in het dwangarbeidskamp van Wangcun.

21. [stad Zhangjiakou, provincie Hebei] Mevr. Wang Junhua naar de Shisanli gevangenis gestuurd

Op 29 juni 2009 om 8.00 uur ‘s morgens, ging mevr. Wang Junhua, rond de 40 jaar, uit het Huaian district van Zhangjiakou naar het dorp Jiubao in het district Wanquan om er de feiten omtrent Falun Gong uit te leggen. Ze werd geslagen door Xue Tingbao, de directeur van Jiubao. Daarna werd ze weggevoerd door Rong Bin, de ondervoorzitter van het Nationale Veiligheidsteam van Wanquan, en andere politieagenten. De politie greep haar huissleutel af en doorzocht haar huis, samen met de politie van Huian. De volgende dag werd ze naar de Shisanli gevangenis in Zhangjiakou gebracht.
Jiang Aiguo, hoofd van het Nationale Veiligheidsteam van Wanquan: 86-313-8682823, 86-313-4221688, 86-13603136126

22. [Beijing] Dhr. Zhang Lei en zijn vrouw mevr. Wang Qiuying gearresteerd

Op 21 juli 2009 om 18.00 uur werd dhr. Zhang Lei, 41 jaar, en zijn vrouw, mevr. Wang Qiuying, 40 jaar, gearresteerd door de politie van Fengtai op het moment dat het koppel flyers aan het uitdelen was over Falun Gong. Rond 23 uur doorzocht de Nationale Veiligheidspolitie hun woning, waarbij ze een computer, een printer, Cd’s, enz. meenamen.

23. [Laiyang, provincie Shenong] Mevr. Gai Chunxiang gearresteerd en haar huis doorzocht, in de namiddag van 23 juli 2009


24. [Gaozhou, provincie Guangdong] Dhr. Zhang Xiangming vervolgd

Op 24 juni 2009 werd dhr. Zhang Xiangming gearresteerd terwijl hij de waarheid omtrent Falun Gong aan het uitleggen was en flyers uitdeelde in het stadje Xiangshan. Op 7 juli 2009 doorzochten agenten van het 610 bureau, het Nationale Veiligheidsteam en het politiedepartement van Gaozhou, zijn woning waarbij Dafa boeken en andere zaken in verband met Falun Dafa in beslag werden genomen, net als zo’n 100 yuan in biljetten waarop zinnen over Falun Gong waren geschreven. Dhr. Zhang wordt vastgehouden in het hersenspoelingcentrum van Maoming.

25. [Xinyi, provincie Guangdong] Dhr. Lu Anqu veroordeeld

Dhr. Lu Anqu is een leraar aan de Lagere school van Shuikou in Xinyi. In de ochtend van 14 april 2008, op het moment dat hij klaar was met lesgeven en naar huis wilde gaan, werd hij gearresteerd door agenten van het 610 bureau, het politiedepartement en het Nationale Veiligheidsteam van Xinyi. Op 7 oktober 2008 werd hij door het gerechtshof van Xinyi veroordeeld tot zeven jaar gevangenis.
Daarna bleef dhr. Lu beroep aantekenen, maar het gerecht bleef bij zijn oorspronkelijk vonnis. Op 20 juli 2009 werd dhr. Lu naar de gevangenis van Yangjiang in de provincie Guangdong gestuurd.

26. [Hefei, provincie Anhui] Recente informatie omtrent de vervolging van beoefenaars uit Hefei

Op 17 juli 2009 gingen twee beoefenaarsters, ouder dan 50 jaar, flyers uitdelen over Falun Gong. Sindsdien zijn ze vermist en zijn ze nog niet naar huis teruggekeerd.
Een mannelijke beoefenaar, ouder dan 80, staat aan het hoofd van een ziekenhuis voor moeilijke ziekten in Wushilimiao, Feixi, Hefei. Op 18 juli 2009 werden zijn kliniek en zijn huis doorzocht door de politie. Zijn computer werd in beslag genomen, net als andere zaken met een totale waarde van zo’n 10.000 yuan.
Recent verdween ook een jongeman die ging werken in Hefei.

27. [Fushun, provincie Liaoning] Dhr. Du Lianyou , dhr. Wang Fan, dhr. Bai Jingzhi en mevr. Lu Caihua gearresteerd

Dhr. Du Lianyou is 79. Op 17 juli 2009 rond 6.00 uur ’s morgens klopten agenten van het Nationale Veiligheidsteam van Fushun op de deur van zijn huis, met de boodschap dat ze zijn verblijfsvergunning wilden controleren. Ze gingen weer weg nadat ze bevestiging hadden dat het inderdaad de woning was van dhr. Du. Rond 7.00 uur kwamen zeven agenten in burger naar de woning van dhr. Du en namen hem en zijn vrouw, mevr. Che Lianzhi, 73 jaar, mee. Ze namen ook flyers over Falun Gong mee, net als het bankboekje van het oudere koppel, contant geld, een telefoonboek en andere persoonlijke zaken. Het koppel werd naar de gevangenis van Nangou gebracht. Op 24 juli 2009 brachten de cipiers mevr. Che Lianzhi naar huis en namen een foto van haar. Momenteel is dhr. Du als protest in hongerstaking . Mevr. Che Lianzhi bleek te lijden aan spinocerebrale atrofie en diabetes.
In de ochtend van 17 juli 2009 ging de politie naar de woningen van dhr. Wang Fan en dhr. Bai Jingzhi met het excuus om hun waterrekeningen te controleren, waarna ze hen wegvoerden. Ze namen ook hun computers en printers in beslag. Toen mevr. Lu Caihua dhr. Wang Fan ging bezoeken werd ze eveneens gevolgd en gearresteerd.

28. [Tianjin] Mevr. He Yana vastgehouden in een rehabilitatiecentrum voor drugverslaafden

Op 9 maart 2009 ging mevr. He Yana uit Tianjin in het district Dagang naar het Hexi district om er vrienden te bezoeken en hen de waarheid te vertellen over Falun Gong. Ze werd vervolgens aangegeven bij de politie en gearresteerd door agenten van het Machang politiebureau van het politiedepartement van Hexi. Later werd ze doorgestuurd naar het dwangrehabilitatiecentrum voor drugsverslaafden van Tianjin, waar ze nog steeds vastgehouden wordt.

29. [Zhengzhou, provincie Henan] Dhr. Bai Hongyuan gemarteld door elektrische schokken in het dwangarbeidskamp van Baimiao

Dhr. Bai Hongyuan werd naar de tweede afdeling van het dwangarbeidskamp van Baimiao in Zhengzhou gebracht, waar hij gedurende verscheidene dagen in hongerstaking ging. Later kreeg hij elektrische schokken toegediend door verschillende cipiers.

30. [Jiutai, provincie Jilin] Dhr. Liu Baigui en twee andere beoefenaars gearresteerd

Op 21 juli 2009 rond 19.00 uur of 20.00 uur gingen vijf of zes officieren van het politiedepartement van Jiutai naar de woning van dhr. Liu Baigui in Daoban in het stadje Xinglong. Dhr. Liu en twee andere beoefenaars werden meegenomen. Op dit moment verblijft dhr. Liu in de gevangenis van Jiutai. De andere twee beoefenaars worden vastgehouden in de Jiutai gevangenis

31. [Acheng, provincie Heilongjiang] Dhr. Wang Jiang en dhr. Jin Ruisheng gearresteerd tijdens de nacht van 22 juli 2009

Acheng Nationale Veiligheidsteam: 86-451-53720205
Wang Xiaoguang, directeur van het Acheng 610 bureau: 86-451-53760501, 86-451-53734388, 86-13904664895

32. [Dalian, provincie Liaoning] Mevr. Zong Lirong gearresteerd

Op 21 juli 2009 om 14.00 uur stormden drie officieren van de politieke veiligheidsafdeling van het politiebureau van Paoya in Dalian binnen het bedrijf binnen waar mevr. Zong Lirong aan het werken was. Ze namen haar vervolgens mee. Ook namen ze de computer die in haar kantoor stond in beslag, net als haar gsm en andere persoonlijke bezittingen.

Die nacht werd mevr. Zong naar de gevangenis van Dalian gevoerd. Omwille van haar fysieke conditie weigerden de ambtenaren van de gevangenis haar aan te nemen. Later kwam de politie bij haar thuis langs om haar lastig te vallen. Momenteel is ze dakloos en arm geworden om te vermijden dat ze bij haar thuis zou worden gearresteerd.


Chinese versie beschikbaar op http://www.minghui.org/mh/articles/2009/7/28/205434.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular