Mevrouw Liang Mei, afkomstig uit Zhoukou in de provincie Henan werd opnieuw vervolgd

22-11-2009 Dwangarbeid

(Clearwisdom.net) (Door een correspondent uit de provincie Henan) Falun Dafa beoefenaar Liang Mei uit Zhoukou werd opgesloten in de gevangenis van Shangshui voor het verspreiden van informatiebrochures in het stadje Libukou, gelegen in het district Chuanhui. Ze werd vals beschuldigd en wreed gearresteerd door onderdirecteur van de divisie burgerveiligheid Wang Yong, en agenten van  de Openbare Veiligheidsdienst vanZhoukou. De manier van opsluiting is een schending van China’s eigen wetgeving.

Naam:

Liang Mei

Geslacht:

Vrouwelijk

Leeftijd:

Ongeveer 40

Adres:

Onbekend

Beroep:

Arbeider

Datum van laatste arrestatie:

Oktober, 2009

Meest recente plaats van opsluiting:

Gevangenis van Shangshui

Stad:

Zhoukou 

Provincie:

provincie Henan

Vevolging:

Opsluiting, heropvoeding door middel van dwangarbeid, foltering, gedwongen voeding, dwangarbeid, gedwongen inname van medicijnen, ontslagen op het werk.
 
Mevrouw Liang Mei is rond de veertig jaar oud, en ze werkte op het departement van de verkeersdienst van Zhoukou. Vroeger had ze veel last van reuma en ze was op veel plaatsen geweest voor medische hulp zonder enig resultaat. Nadat ze ziek werd, werd ze niet goed verzorgd door haar man. Hij zag haar als een last en ze werd vaak uitgescholden en geslagen. Het kwetste haar diep vanbinnen.

Na een tijdje ontdekte Liang Mei Falun Dafa. Geleidelijk aan herstelde haar lichaam zodanig dat ze haar werk kon hervatten. Tegelijkertijd verbeterde ook de familiesfeer thuis. Na de fysieke en mentale veranderingen te zien bij Liang Mei, vonden de mensen uit haar omgeving dat Dafa prachtig was.

In juli 1999, startte de Chinese Communistische Partij een wijdverspreide vervolgingscampagne tegen Falun Dafa. Liang Mei ging naar Beijing om te appelleren voor Falun Dafa, en ze hielp bij het herstellen van de gerechtigheid voor haar Leraar. Ze werd gearresteerd door de politie.

Nadat Liang Mei werd opgesloten, werd ze op haar werk ontslagen door de kaderleden van de verkeersdienst van Zhoukou. Ondertussen zorgden haar man Qin Weidong (die werkte op de Longda elektriciteitscentrale van Zhoukou) en haar schoonvader Qin Jinzhu (voormalig  assistent diensthoofd voor de verkeersdienst van Zhoukou) voor veel problemen. Ze minachtten haar omdat ze bevallen was van een dochter. Samen probeerden ze de politie te overladen met geschenken en maaltijden in de hoop hen te kunnen overhalen om de vervolging van Liang Mei op te voeren. Ze hadden er specifiek om gevraagd om haar “snel en zwaar te veroordelen,” zodat Qin Weidong zou kunnen hertrouwen en misschien een zoon zou kunnen krijgen. Als resultaat werd Liang Mei veroordeeld tot drie jaar dwangarbeid en werd ze overgebracht naar het vrouwendwangarbeidskamp van Zhengzhou Shibalihe. Kort daarna kocht Qin Weidong een bewaker om en ging hij naar het werkkamp om Liang Mei te dwingen akkoord te gaan met een scheiding. Alle eigendommen en de voogdij van hun dochter werden overgedragen aan hem.

In het werkkamp werd Liang Mei onmenselijk vervolgd. De andere gevangenen controleerden elke beweging die ze maakte. Ze mocht met niemand spreken en werd zelfs gevolgd naar het toilet. De bewakers folterden haar regelmatig op verschrikkelijke manieren. Op een keer werd ze vastgebonden met touwen en gefolterd. Na die beproeving was één van haar tengere schouders gewond en haar vier ledematen voelden geruime tijd pijnlijk en verdoofd aan.  Op een keer kreeg ze gedwongen voeding door haar neus en nadien had ze gescheurde wangen. Ook haar tanden kwamen los doordat ze voortdurend probeerden haar mond open te wringen. Er kwam voedsel in haar luchtpijp terecht waardoor ze daarna voortdurend moest hoesten. Bovendien had ze problemen met ademen, enorm haarverlies en ze had veel gewicht verloren (haar gewicht ging van 55kg naar 35kg). Ondertussen moest ze blijven doorwerken en kreeg ze vaak onbekende medicijnen ingespoten. Maar niets kon Liang Mei afhouden van haar geloof.

Nadat ze het werkkamp had verlaten, verloor Liang Mei haar werk en familie, en kreeg ze zelfs geen toestemming van haar ex-man om haar dochter op school te bezoeken.

Engels artikel: http://www.clearwisdom.net/html/articles/2009/10/30/111946.html

Chinese versie beschikbaar op http://minghui.ca/mh/articles/2009/10/23/210964.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular