Chinese functionaris Jia Qinglin bezoekt Nederland, direct aangeklaagd voor genocide van Falun GongFalun Gong Stichting Nederland doet vandaag aangifte bij het OM tegen bezoekend Chinees functionaris Jia Qinglin

27-10-2011 Sleutelfiguren

Falun Gong Stichting Nederland doet vandaag aangifte bij het OM tegen bezoekend Chinees functionaris Jia Qinglin voor zijn aandeel in de vervolging van Falun Gong, een spirituele discipline uit China. Jia is van 27 tot 30 oktober 2011 in Nederland waar hij onder andere minister-president Rutte zal ontmoeten.

Jia Qinglin is voorzitter van China's Politieke Raadgevende Conferentie van het Volk (CPPCC). Hij wordt beschouwd als een trouwe volgeling van Jiang Zemin, het voormalige hoofd van de Chinese Communistische Partij die de vervolging van Falun Gong in 1999 begon. Hij is in Spanje al aangeklaagd voor genocide van Falun Gong beoefenaars in China.

Het Spaanse Nationale Gerechtshof nam in 2009 een aanklacht aan om vijf hooggeplaatste functionarissen van de Chinese Communistische Partij, waaronder Jia, in staat van beschuldiging te stellen voor hun aandeel in de misdaden van foltering en genocide tegen Falun Gong beoefenaars. De beklaagden zouden gevangenisstraffen tot 20 jaar te wachten staan. Indien het OM besluit de Nederlandse aanklacht te accepteren, zal Jia hier in Nederland aangehouden en in staat van beschuldiging gesteld worden.

Download het persbericht: www.faluninfo.nl/downloads/pdf/persbericht_Falun_Gong_Stichting_Nederland-v03.pdf
Download onderzoeksrapport Jia Qinglin: www.faluninfo.nl/downloads/pdf/Jia_Qinglin_report_en_04032011-3.pdf
Meer informatie: www.faluninfo.nl/vervolging/rechtszaken_wereldwijd.html

Achtergrond


Falun Gong, ook bekend als Falun Dafa, is een spirituele discipline voor de verfijning van lichaam en geest. Centraal in de beoefening van Falun Gong staat het bestuderen en cultiveren van de principes waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid. De mateloze populariteit en de snelle groei van Falun Gong was de Chinese Communistische Partij een doorn in het oog. In juli 1999 kondigde toenmalig Partijleider Jiang Zemin de vervolging op Falun Gong af, waarbij het volledige staatsapparaat werd ingezet.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular