Dhr. Sun Changjun, negen jaar gevangen wegens onderschepping van kabel tv uitzendingen, heeft onmiddellijk hulp nodig

20-11-2011 Propaganda

Door een Clearwisdom.net correspondent in China. Het is bijna tien jaar geleden sinds een kleine groep Falun Gong beoefenaars in Changchun (een grote stad in het Noordoosten van China) op 5 maart 2002 televisie-uitzendingen onderschepten en ze vervingen door feiten over de communistische onderdrukking van Falun Gong en inhoud van Falun Gong. Vijf Falun Gong beoefenaars die erbij betrokken waren, werden vervolgens gemarteld totdat de dood erop volgde. Een andere, dhr. Sun Changjun, toen pas 26 jaar oud, is gedurende negen jaar gevangen gehouden in de Jilin gevangenis voor zijn betrokkenheid. Op een bepaald moment liet hij bijna het leven door de wrede marteling.

Dhr. Sun Changjun heeft onder vele soorten marteling geleden, inclusief de Tijgerbank, elektrische schokken, gebroken ribben en andere. De lange perioden van martelingen hebben een zware tol op zijn gezondheid geëist. Hij lijdt aan tuberculose, tuberculose peritonitis, pleural effusion en ascites (ophoping van vocht in de peritoniale holte, dat een zwelling in de buik veroorzaakt). De autoriteiten hebben geweigerd hem op borg vrij te laten voor medische zorg ook al heeft hij onmiddellijk medische hulp nodig. We smeken  mensen in de wereld zich uit te spreken en gehoord te worden zodat dhr. Sun Changjun onmiddellijk vrijgelaten kan worden uit de gevangenis.

Kabel tv-uitzendingen in 2002 ontkracht met Falun Gong inhoud

Op 5 maart 2002 onderschepte een kleine groep Falun Gong beoefenaars de door de staat gerunde kabel tv-uitzending in Changchun, een stad in Noordoost China. Een moedig protest dat schokgolven door het land teweegbracht. Ze vervingen de geplande programma’s door twee korte films over de vervolging van Falun Gong, “Zelfverbranding of propaganda (tegen Falun Gong)?” en “Falun Gong over de hele wereld.” De uitzending duurde 50 minuten. De eerste film onthuld gaten in één van de meest wijdverspreide haatpropaganda stunts tegen Falun Gong, de opgevoerde zelfverbranding op het Tiananmen Plein, met een beeld-voor-beeld analyse over de officiële film van de door de Chinese staat gerunde media. Op 6 maart rapporteerde Minghui.org, de officiële nieuwswebsite van Falun Gong, het nieuws. Op 7 maart deden de BBC, Reuters, AFP en CNN verslag van het nieuws. “De televisieovername was één van de meest moedige protesten door Falun Gong”, zei CNN [1].

Er werd gezegd dat Jiang Zemin, de toenmalig voorzitter van de Chinese Communistische Partij, woedend was over de aktie en gaf het bevel alle betrokkenen vermoorden. “De daaropvolgende drie dagen (na de uitzending) arresteerden geheime troepen ongeveer 5000 Falun Gong beoefenaars in Changchun [2]. Gedurende de massa razzia’s werden minstens zeven Falun Gong beoefenaars gedood. Nog eens 15 beoefenaars werden veroordeeld van 4 tot 20 jaar gevangenisstraf. Op 15 maart stuurde Amnesty International een persbericht uit welke bezorgdheid toonde over de gevangen beoefenaars omdat “ze ernstige martelingen en een slechte behandeling riskeerden.” [3]

Sinds 2002 zijn de 15 beoefenaars die direct betrokken waren bij de onderschepping van de tv-uitzending, gevangen gehouden. Vier van hen zijn gemarteld totdat de dood er op volgde en één stortte mentaal in gedurende de hersenspoeling. Dhr. Sun Changjun is inmiddels negen jaar gevangen genomen. De voortdurende martelingen in de gevangenis hebben hem bijna gedood.

Niet lang geleden hebben zijn ouders (die in de tachtig zijn) meer dan 1000 mijl gereisd van Yanbin naar de Jilin gevangenis. Mevr. Sun vroeg via de telefoon achter het glas, “Mijn zoon, wanneer word je vrijgelaten? Ik ben bang dat je vader en ik niet meer leven als je uit de gevangenis komt.”

Falun Gong beoefenaars komen uit alle lagen van de bevolking. Sinds de CCP zijn onderdrukking van Falun Gong op 20 juli 1999 begon, hebben beoefenaars die standvastig zijn gebleven in hun geloof van Falun Gong, een hoge prijs betaald voor het aan mensen vertellen waar Falun Gong echt over gaat en de wrede onderdrukking door het communistische regime.

De hevigheid van de onderdrukking vóór de 5 maart luchtovername

Kort voor het Chinese Nieuwjaar in februari 2002 hield de voorzitter van de 610 Bureau hoofdkwartieren, een vergadering in het Nanhu hotel in Changchun, provincie Jilin, waarin hij Jilin ambtenaren verwijtte “niet genoeg moeite te doen om Falun Gong te onderdrukken” en gaf hen toestemming om “Falun Gong beoefenaars neer te schieten.”

Na de vergadering ontving Clearwisdom.net rapporten uit China dat de Chinese politie Falun Gong beoefenaars had beschoten in Mishen stad in de provincie Heilongjang en Anshan stad in de provincie Liaoning. Op 16 februari 2002 werd dhr. Xu Zhaobin in het been geschoten toen hij probeerde in te tappen in een lokaal kabel tv-netwerk in Anshan [4] (om films met belangrijke feiten over Falun Gong uit te zenden). Op de avond van het Chinese Nieuwjaar in 2002 schoot de politie hem in zijn linkerbeen [5] toen hij belangrijke feiten over Falun Gong in de straten aan het bekend maken was.

Vanaf februari 2002 zijn er volgens Clearwisdom.net 375 bevestigde doden. Er wordt beweerd dat tussen 1999 en 2002 minstens 1600 Falun Gong beoefenaars zijn gedood in Chinese  politiebewaring.

Dhr. Sun Changjun staat bekend als een eerlijke en vriendelijke man

Dhr. Sun changjun was geboren en getogen in Daxinggou, Wangqing County, Yanbian Autonomous Region, in de provincie Jilin. Zijn ouders staan bekend als goede en eenvoudige mensen. Dhr. Sun blonk uit als student. Hij was een goed kind toen hij opgroeide en schold nooit op andere kinderen.

Toen dhr. Sun naar de universiteit ging, begon hij zich verloren te voelen in de gecompliceerde samenleving. Hij herinnerde zich, “De Chinese mensen van vandaag zijn anders. Goede mensen worden belachelijk gemaakt als stommeriken. Zou ik dan vriendelijkheid moeten opgeven en mij bezig moeten houden met het spelen van spelletjes zoals anderen?” Hij zei dat hij het geluk had gehad om Falun Gong gevonden te hebben, wat hem had geholpen om de betekenis van het leven te vinden. Hij besloot dat hij vriendelijk zou moeten zijn, waarachtig en tolerant naar anderen toe. Hij besloot dat hij zich zou focussen om zijn werk goed te doen omdat hij zou bekomen wat voorbestemd was om te bekomen. Daarna voelde hij zich niet langer verloren. Rust en standvastigheid kwamen in zijn hart.

Na zijn studies slaagde dhr. Sun in het examen voor burgerlijke dienst en werd hij de assistent van de burgemeester, als onderdeel van het opleidingsprogramma. Begin 2000 kende de onderdrukking van Falun Gong een eerste piek. De Chinese media publiceerden dagelijks haatpropaganda tegen Falun Gong. Dhr. Sun besloot dat hij nooit zijn geloof in Falun Dafa zou opgeven. Begin 2000 schreef dhr. Sun een brief naar zijn baas waarin hij aankondigde om naar Peking te reizen om zijn grondwettelijk recht uit te oefenen om het op te nemen voor Falun Gong. Zijn baas hield hem echter tegen voor hij Peking bereikte. Dhr. Sun kwam in een gevangenis terecht gedurende 30 dagen. De assistent secretaris in het dorp waar hij verbleef, bracht hem een bezoek en beloofde hem dat hij zijn baan terug kon krijgen als hij Falun Gong schriftelijk zou afzweren. Toen dhr. Sun dit aanbod weigerde, verloor hij zijn baan.

In september 2001 vond dhr. Sun een baan in Changchun, waar hij andere Falun Gong beoefenaars ontmoette. Samen gingen ze vaak gratis folders uitdelen waarin feiten over Falun Gong staan.

Op een dag zag dhr. Sun een verslag over de waarheid van Falun Gong dat een Falun Gong beoefenaar met succes had kunnen tonen via een televisiezender op een boerderij in het bos.

Er bestaan geen media in China die verslag uitbrengen over de waarheid van Falun Gong.

“Als we een film zouden kunnen afspelen in een grote stad, zouden dan niet meer mensen de waarheid over Falun Gong leren kennen?” Dhr. Sun deelde zijn idee met andere beoefenaars. Hij dacht er aan om dit via het televisienetwerk in Changchun te doen.  Dhr. Sun en verschillende andere beoefenaars verdiepten zich in de technologie die nodig was om deze taak uit te voeren. Al snel leerden ze alles wat nodig was.  Ze besloten om hun idee uit te voeren op 5 maart 2002.

De onderdrukking door de CCP was op dat moment op een hoogtepunt. Elke Falun Gong beoefenaar was zich bewust van het gevaar van het kapen van een televisiezender in China om de waarheid over Falun Gong uit te zenden. Maar niemand haakte af. Na verschillende discussies, besloot elke beoefenaar die betrokken was bij de operatie dat hij het zou doen, zolang ze daarmee mensen konden redden van de leugens van de CCP.

Dhr. Sun staat bekend als een hele vriendelijke man. Het is ‘ieder voor zich’ in de gevangenis, maar niet met Sun. Falun Gong leert namelijk zijn beoefenaars om altijd vriendelijk te zijn.  Een medegevangene leed aan cerebrale cysticercosis en was verlamd. Hij was vuil en stonk. Iedereen vermeed hem. Toen dhr. Sun zijn lange nagels zag die hem in zijn huid sneden, besloot hij om zijn nagels voor hem te knippen. Hij weekte de handen en voeten van deze gevangene in warm water, voordat hij de nagels knipte.

Toen dhr. Sun nog bij zijn ouders woonde, knipte hij ook de nagels van zijn oude moeder. Zijn moeder was het slachtoffer van de wrede “voetinbinding”, wat tot gevolg had gehad dat haar voeten en tenen onnatuurlijk krom stonden. Zijn moeder trachtte hem ervan te weerhouden. “Je bent nu een overheidsambtenaar. Mensen zouden je wel eens kunnen uitlachen als ze je zo zien.” Dhr. Sun antwoordde, “Je bent mijn moeder. Ik toon de trouw van een kind om jou te dienen. Wie zou er om mij lachen?”

Dhr. Sun zit bijna 10 jaar in de gevangenis. Zijn ouders missen hun enige zoon. Toen mevr. Sun voor het eerst het nieuws hoorde van de arrestatie en de opsluiting, was ze twee jaar lang ziek. Zijn ouders hadden problemen met hypertensie en beroertes. Ze wonen meer dan 1000 mijl van de Jilin gevangenis. Het is een reis van verschillende dagen om bij de gevangenis te komen. Zijn vader wordt makkelijk ziek in de auto, maar ze kopen steeds de goedkoopste tickets voor de stoelen zonder kussen om geld te besparen. Als ze hun zoon bezoeken in de gevangenis, blijven ze nooit overnachten in Changchun om hotelkosten te besparen. De afgelopen negen jaar zijn ze snel verouderd.

Toch blijft dhr. Sun standvastig in zijn geloof in Falun Gong.

10.000 kijkers in Changchun zagen de uitzending op 5 maart.

De operatie vond plaats op drie verschillende locaties – Songyuan, het provincie hotel en in het Nanguan district. De beoefenaars bereidden de operaties afzonderlijk voor en voerden ze op hetzelfde moment uit. Ze waren vastbesloten om de waarheid over Falun Gong te tonen aan de wereld.

Rond 20.00 uur op 5 maart 2002 keken de kijkers van het Changchun kabeltelevisienetwerk naar het nieuws, naar films en andere programma’s op acht verschillende kanalen toen het beeld werd vervangen door twee videoboodschappen, “Zelfverbranding of Propaganda [tegen Falun Gong]?” en “Falun Gong over de hele wereld”. De uitzending duurde 50 minuten.

Mensen waren verrast terwijl ze keken naar dhr. Li Hongzhi, de grondlegger van Falun Gong, en naar Falun Gong beoefenaars die over de hele wereld de oefeningen in parken doen. De kijkers waren verrast, verwonderd, bang, opgewonden of gewoonweg sprakeloos. Sommigen dachten zelfs dat het een betaalde reclameboodschap zou kunnen zijn. Het stuurde schokgolven naar de kijkers. De volgende dag was het het enige gespreksonderwerp bij de inwoners van Changchun. De beelden hadden mensen getoond dat Falun Gong over de hele wereld warm onthaald wordt en dat de zogenaamde “Zelfverbranding van Falun Gong beoefenaars” een opgezette actie was om de vervolging door de CCP van Falun Gong te rechtvaardigen.

Sinds de oorspronkelijke introductie in Changchun in mei 1992, is Falun Gong bekend door zijn principes van Waarachtigheid-Mededogen-Verdraagzaamheid. De woorden en daden van Falun Gong beoefenaars die deze principes volgen, hebben een opmerkelijke indruk nagelaten op de mensen in China. De mensen in Changchun hebben ook gehoord over de miraculeuze genezende kracht van Falun Gong. Toen op 5 maart de video’s werden getoond op televisie , dachten veel mensen in Changchun dat de onderdrukking van Falun Gong opgeheven was en waren ze verheugd.

Het is bijna 10 jaar geleden dat een kleine groep Falun Gong beoefenaars in Changchun (een grote stad in het noordoosten van China) een televisie-uitzending onderbrak op 5 maart 2002, en de inhoud verving door een Falun Gong boodschap over hoe de Communistische Partij Falun Gong onderdrukt.  5 betrokken beoefenaars zijn gemarteld tot de dood. Een andere beoefenaar, dhr. Sun Changjun, slechts 26 jaar op dat moment, werd gevangengezet in de Jilin Gevangenis voor 9 jaar, voor zijn betrokkenheid. Op een gegeven moment stierf hij bijna ten gevolge van de wrede marteling.

Dhr. Sun Changjun heeft verschillende foltertechnieken ondergaan, waaronder de Tijgerbank, elektrische schokken, gebroken ribben enz.  De lange martelperiodes hebben een ernstige tol geëist op zijn gezondheid. Hij lijdt aan tuberculose, gaatjes in het borstvlies als een gevolg van zijn langdurige tuberculose, buikvliesontsteking en buikwaterzucht (de ophoping van vocht in de buikvliesholte, waardoor de buik opzwelt). De autoriteiten hebben zijn vrijlating op borgtocht voor medische verzorging geweigerd, ook al heeft hij dringend medische hulp nodig. We verzoeken mensen overal ter wereld aan om het woord te nemen zodat dhr. Sun Changjun onmiddellijk wordt vrijgelaten uit de gevangenis.

De ‘zelfverbranding op het Tiananmenplein’ werd in scène gezet

Op 23 januari 2001, de dag voor het Chinese Nieuwjaar, waren er weinig toeristen op het Tiananmenplein. Volgens het communistische nieuwsagentschap, Xinhua, stak een man genaamd Wang Jingdong zichzelf in brand, om 14.41 uur aan de noordoostelijke kant van het Volkshelden Monument. “Vier politieagenten omsingelden de man onmiddellijk met verschillende brandblussers.” “In minder dan een minuut werd het vuur gedoofd.”  Enkele minuten later staken aan de noordzijde van het monument vier vrouwen zichzelf in brand. Anderhalve minuut later had de politie deze branden geblust. De volledige scène deed zich voor in minder dan zeven minuten. Één persoon stierf ter plaatse, en vier anderen waren verbrand. De staatsmedia van China beweerden dat de offeraars Falun Gong beoefenaars waren.

Na het incident werden door de buitenwereld vele vragen gesteld.

Falun Gong is een cultivatiepraktijk van de Boeddha School. Zijn leringen verbieden expliciet moord en zelfmoord. Waarom zouden echte Falun Gong beoefenaars dan zichzelf in brand steken? Politieagenten die patrouilleren op het Tiananmenplein dragen normaal gezien geen brandblusapparatuur bij zich, dus waarom waren er die dag 20 brandblussers bij de hand? Bijkomend had de politie snelle toegang tot brandwerende dekens, welke normaal ook niet beschikbaar zijn in zo’n situatie.

Door een analyse van het beeldmateriaal dat uitgezonden werd door de staatstelevisie CCTV, werden beduidende inaccuraatheden ontdekt. Bijvoorbeeld, in slow motion onthulde één videofragment dat Liu, die volgens de Xinhua versie zogezegd stierf aan zijn brandwonden, in feite een harde slag tegen het hoofd kreeg, met wat er uit ziet als een metalen staaf, door een man die een legerjas droeg.  Men kan zien dat zij onmiddellijk tegen de grond valt en wellicht stierf van de slag. De vraag die hier opkomt: stak mevr. Liu zich vrijwillig in brand of stierf ze door een slag tegen het hoofd?

Kort na de in-scène-zetting van het zelfverbrandingincident bezocht Philip Pan, correspondent van de Washington Post, de thuisstad van Liu Chunling, Kaifeng in de provincie Henan, om meer te weten te komen over haar. Haar buren vertelden hem dat ze haar nooit Falun Gong hadden zien beoefenen. Hij kwam ook te weten dat mevr. Liu niet geboren was in Kaifeng, dat ze haar brood verdiende als danseres in een nachtclub, en dat ze haar moeder en jonge dochter soms sloeg, wat niet iets is dat een echte Falun Gong beoefenaar zou doen.

Brandstichter Wang Jindong werd ernstig verbrand getoond. Menselijk haar brand zeer snel en plastic smelt, maar zijn haar en de zogenaamde plastic Spritefles gevuld met benzine die tussen zijn benen lag, bleven miraculeus ongeschonden. Een politieagent houdt een brandwerende deken omhoog terwijl hij achter Wang Jindong loopt, maar het lijkt dat, alsof op een teken, hij het deken niet over Wang gooide voordat Wang de woorden Falun Gong uitgesproken had.

Het loslaten van Leven en Dood om de waarheid te handhaven

De grootste angst van het totalitaire CCP regime is dat hun leugens openbaar gemaakt worden, waardoor het volk zich bewust wordt van wat er werkelijk aan de hand is. Door het succes van Falun Gong beoefenaars die het televisienetwerk in Changchun konden hacken om boodschappen over de waarheid uit te zenden, en een wijdverspreide impact konden realiseren, waren Jiang Zemin en zijn handlangers verbouwereerd, en in een vlaag van wraak bevolen ze een geheim commando om “de verantwoordelijken voor het incident zonder excuus te vermoorden”. Snel daarna arresteerden politieagenten meer dan 5000 Falun Gong beoefenaars in Changchun, en de meesten onder hen werden brutaal gemarteld. Tijdens hun aanhoudingen werden minstens zeven onder hen doodgeslagen. Vijf van de vermoorde beoefenaars werden geverifieerd:  de 34-jarige dokter dhr. Liu Haibo; de 54-jarige mevr. Li Shuqin; de 35-jarige mevr. Li Rong die afstudeerde aan de Jilin Universiteit; de 35-jarige dhr. Hou Mingkai; en de 34-jarige mevr. Liu Yi.

Rechtbankmedewerkers van de CCP arresteerden 15 beoefenaars die deelnamen aan het overnemen van het televisienetwerk op 19 september 2002. Zodra de beoefenaars binnenkwamen in de rechtbank, begonnen ze “Falun Dafa is goed!” en “Falun Dafa is een rechtschapen Fa!” te roepen. De politie begon in paniek te raken. Aanvankelijk hielden twee politiemannen elk één beoefenaar in het oog, later hielden drie politiemannen elk een beoefenaar in het oog. De agenten wisselden elkaar elke 10 minuten af, en vervolgens elke drie tot vijf minuten. Het volledige gerechtsgebouw was in chaos. De agenten gebruikten tientallen elektrische staven met hoogspanning om op gevoelige plaatsen bij beoefenaars te slaan. Ondanks het misbruik en de marteling bleven beoefenaars roepen “Falun Dafa is goed!”.

Elf mannelijke beoefenaars werden naar de Jilin Gevangenis gestuurd, en vier vrouwelijke beoefenaars werden op 25 oktober 2002 naar de Jilin Provinciale Vrouwengevangenis en de Heizuizi Vrouwengevangenis gestuurd. Gevangenisbewakers van de Jilin Gevangenis gebruiken de meest gruwelijke en brutale methoden om beoefenaars te misbruiken en te martelen. De volgende negen jaar stierven vier van de elf beoefenaars als gevolg van buitensporig misbruik en marteling. Dit zijn o.a. dhr. Liu Chengjun, die stierf op 32-jarige leeftijd in 2003; dhr. Wei Xiushan, die stierf in 2004; dhr. Lei Ming, die stierf op 35-jarige leeftijd in 2006; en dhr. Liang Zhenxing, die op 46-jarige leeftijd in 2010 stierf. Dhr. Yun Qingbin leed onder mentale problemen en wordt momenteel vastgehouden in het “transformatie” centrum in Ward Nr. 8.

Dhr. Sun Changjun werd eind augustus 2002 gearresteerd en gemarteld op een tijgerbank gedurende twee dagen. Tijdens zijn rechtszaak in september 2002 was een groot deel van zijn lichaam verbrand en verminkt door schokken van elektrische hoogspanningsstaven. Toen hij naar de Jilin Gevangenis werd gestuurd op 25 oktober 2002, werd hij die nacht door medegevangen geslagen met rubberen knuppels, waardoor hij een gebroken rib opliep aan zijn linker zijde. Eind 2003 plaatsen de bewakers hem onder “strikt toezicht” gedurende meer dan 70 dagen, waardoor hij 25kg verloor.

In juli 2005 gaf dhr. Sun bloed over, veroorzaakt door bloed in zijn beide longen, wat er op wees dat zijn tuberculose zich in een vergevorderd stadium bevond. Vanaf november 2007 tot 2009 had dhr. Sun vocht in zijn borst- en buikstreek en werd hij uitgemergeld, maar het gevangenispersoneel weigerde nog steeds zijn vrijlating. Ondertussen is vernomen dat de gezondheidstoestand van dhr. Sun lichtjes verbeterd is, maar hij bevind zich nog altijd in een kritieke toestand.

Herinneringen

Onder de 15 beoefenaars die deelnamen aan de succesvolle poging beelden uit te zenden over de vervolging van Falun Gong via het televisienetwerk in Changchun , zijn er vijf overleden als gevolg van extreem misbruik en marteling. Lokale beoefenaars denken terug aan hun stemmen en glimlachen. De herinneringen staan nog steeds helder in hun geheugen.

Dhr. Liu Chengjun was goed gebouwd en had een weerklinkende stem. Hij was ijverig in zijn cultivatiebeoefening. Beoefenaars herinneren zich dat hij op een zachte en gemakkelijke manier las wanneer zij samen de Fa lazen, wat bijzonder prettig was om naar te luisteren. Dhr. Liu werd vele keren aan dwangarbeid onderworpen omdat hij met mensen sprak over Falun Gong en de vervolging, informatieve materialen printte en flyers uitdeelde om mensen te helpen zich bewust te zijn van de vervolging. Hij schreeuwde nooit over de kwade vervolging. Liu was een liefhebbende vader. Op een keer bracht hij zijn vijfjarige zoon Mohan mee naar een woning waar veel beoefenaars leefden. ’s Avonds aaide dhr. Liu met tranen in zijn ogen over het hoofd van zijn zoon om hem te helpen in slaap te vallen.

Dhr. Liu Chengjun werd wreed gemarteld voor het deelnemen aan het hacken van het televisienetwerk van Changchun om Falun Gong boodschappen uit te zenden. Hij overleed op de leeftijd van 32.


Dhr. Liu Chengjun werd 21 maanden in de gevangenis onderworpen aan ernstig misbruik en meedogenloze martelingen. Hij overleed op 26 december 2003 in het Sino-Japan Friendship Hospital dat aangesloten is bij de Jilin Universiteit in Changchun.

Dhr. Liang Zhenxing overleed in mei 2010 na ernstig misbruikt en gemarteld te zijn gedurende ongeveer tien jaar in verschillende gevangenissen.


Dhr. Liang was vriendelijk en lachte altijd. Hij was dagelijks bezig mensen te helpen hun bewustzijn over de vervolging te vervolgen. Hij overleed op 1 mei 2010 in het Gongzhuling Central Hospital onder toezicht van gevangenisbewakers van Gongzhuling.

Dhr. Lei Ming was volwassen en vaardig. Toen ze de locaties uitzochten om de programma’s uit te zenden, lag één locatie dichtbij een elektriciteitspaal. Het was een moeilijke situatie om te hanteren, maar het was de beste situatie. Als het niet zou worden gebruikt, zou de helft van de bevolking van Changchun niet in staat zijn om het signaal te ontvangen. Ondanks de moeilijke taak nam dhr. Lei het initiatief om het voor elkaar te krijgen. Gedurende de uitzending traceerde politieagenten de lijnen die gehackt waren en klampten onderweg dhr. Zhang Wen en dhr. Lei aan. Dhr. Lei duwde dhr. Zhang opzij en liep naar de politie toe. Hij werd gearresteerd. Na vreselijk misbruikt en gemarteld te zijn, overleed dhr. Lei op 6 augustus 2006.

Dhr. Lei Ming was invalide gemaakt en overleed op de leeftijd van 30 jaar als resultaat van wreed misbruik en marteling voor het uitzenden van feiten over Falun Gong door het hacken van het Changchun televisienetwerk.


Dhr. Wei Xiushan uit Huadian overleed in 2004 als gevolg van ernstige martelingen in Ward No. 7 in de Jilin gevangenis.

De vijfendertig jaar oude Hou Mingkai werd op 21 augustus 2002 gearresteerd en overleed binnen de twee dagen als gevolg van martelingen. Volgens een ooggetuige arresteerden agenten van het 610 Bureau en ambtenaren van de Binnenlandse Veiligheidsdienst dhr. Hou en drie andere beoefenaars op 20 augustus 2002. Diezelfde nacht waren er tenminste tien politieagenten in de kamer bij dhr. Hou en het geluid van slaan kon buiten gehoord worden. Dhr. Hou was heel sterk en gaf geen krimp. Sommige agenten werden moe van het slaan en gingen naar een andere kamer om een pauze te nemen. Ze zeiden, “Die jongen kan veel verduren. We konden hem niet breken, zelfs niet na allerlei soorten martelingen op hem toegepast te hebben.” Agenten uit vele andere gebieden werden later geroepen om naar de kamer van dhr. Hou te komen. Gedurende die tijd kon je continu het gevloek van de agenten en het geluid van slaan horen. Binnen 30 minuten zei de politie, “Het is afgelopen met Hou Mingkai. Hij gaat dood!” Dat was tussen 3.00 uur en 4.00 uur op 21 augustus 2002.

Kopie van Hou Mingkai's identiteitsbewijs

Conclusie

Het vervolgen van 100 miljoen Falun Gong beoefenaars door het regime van de Chinese Communistische Partij wordt gesteund door zijn genocidebeleid, zoals, “Besmeur hun reputatie, zorg dat ze financieel failliet gaan en vernietig ze fysiek,” en “Hen doodslaan is niets en zal worden gezien als zelfmoord.” Juridische geleerden beschouwen de vervolging als “de meest serieuze schennis van mensenrechten sinds de Tweede Wereldoorlog.” Het is ook een enorme catastrofe voor de Chinese mensen.

Referenties

[1] CNN, “Falun Gong “hijacks”Chinese airwaves”, 7 maart 2002
[2] Ethan Gutmann, “Into Thin Airwaves”. Weekly Standard 6 dec. 2010, volume 16 nr. 12
[3]  Amnesty International, “People’s Republic of China: Fear for safety/Fear of torture or ill-treatment, Falun Gong practitioners in Changchun City”, 15 maart 2002
[4] Clearwisdom.net, “More details about the shooting of Falun Dafa practitioner Xu Zhaobin in Anshan City, Liaoning Province”, 24 april 2003
[5]  Clearwisdom.net, “Relatives appeal to government regarding police shooting of practitioner Jang Honglu”, 26 maart 2002

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular