Meer informatie over het overlijden van Yang Zhonggeng tijdens zijn hechtenis

22-11-2013 Dodenlijst

Door een Minghui.org correspondent in Zhejiang Province, China. Dhr Yang Zhonggeng, 38 jaar oud, was een beoefenaar van Falun Gong uit de stad Ruian, provincie Zhejiang. Op 24 juni 2013  werd hij gearresteerd. Men gelooft dat hij binnen 4 dagen na zijn arrestatie, op 28 juni, is doodgeslagen door agenten uit Zhengzhou.

Het Binnenlandse Veiligheidsbureau van Lingbao bracht dhr. Yang’s familie op de hoogte van zijn dood. Daarop ging de familie naar het Lingbao gevangeniscentrum waar ze zijn lichaam zagen. Maar tijdens het bekijken werden ze gadegeslagen door een 40-tal politieagenten in burgerkleding. Het lichaam van dhr. Yang was bedekt met een laken en hij had alleen ondergoed aan. Zijn lichaam zat vol met verwondingen en kneuzingen en een van zijn benen zag er zwart en blauw uit.

De ouders van dhr. Yang en andere familieleden waren diep getroffen. Zijn moeder raakte in shock en verloor haar bewustzijn. Tot op de dag van vandaag kan ze niet spreken.

Een familielid die een foto van dhr. Yang’s lichaam probeerde te maken, werd hardhandig weggebracht door een twaalftal politieagenten in burger. De andere familieleden werden daarna aangespoord de plaats te verlaten.

De familie van dhr. Yang huurde verschillende advocaten in om na te gaan wie hem vermoord had. Echter, de Binnenlandse Veiligheidsdienst van Lingbao en Zhengzhou ontkende dat ze dhr. Yang hadden gedood. Ze beweerden dat dhr. Yang overleden was aan een ziekte.

Een autopsie werd uitgevoerd en de medische expert zei dat dhr. Yang niet gestorven was aan een fysiek trauma. Vervolgens werden de organen van dhr. Yang verwijderd en ingevroren voor verder onderzoek. Zijn lichaam werd gecremeerd.

Hoewel het duidelijk was dat dhr. Yang doodgeslagen was, durft niemand dit toe te geven. De medische onderzoeker weigerde om de waarheid te vertellen. De advocaten waren te angstig om te protesteren. Ondanks hun inspanningen om de waarheid te achterhalen, wacht de familie nog steeds op een afdoend antwoord over de oorzaak van zijn dood.

Achtergrond informatie

Yang Zhonggeng was al op een jonge leeftijd geïnteresseerd in vechtkunsten en qigong. Hij begon in 1995 Falun Gong te beoefenen toen hij 20 jaar was.

Dhr. Yang werd in december 2000 in Rushan gearresteerd voor het beoefenen van Falun Gong. Hij onderging onmenselijke martelingen toen hij in politiebewaring zat, waaronder elektro-schokken met hoogspanningsstokken en injecties met onbekende drugs. Hij werd ook onderworpen aan hersenspoeling met als doel zijn beoefening in Falun Gong op te geven. Hij werd veroordeeld tot drie jaar gevangenis met vijf jaar voorwaardelijk.

Doodgeslagen

Verscheidene Falun Gong beoefenaars uit de stad Lingbao werden in 2008 gearresteerd. Dhr. Yang stond ook op de arrestatielijst, maar kon ontsnappen. Het 610 Bureau van Lingbao plaatste zijn gegevens op een poster “Gezocht” en begon een grondige zoektocht naar hem.

Dhr. Yang werd op 24 juni 2013 gearresteerd toen hij express post verstuurde op het postkantoor van Zhengzhou.

Dhr. Yang werd geslagen en gemarteld tijdens zijn hechtenis op het politiebureau. De politie trachtte hem aan te sporen adressen door te geven van andere beoefenaars. Hij werd op 26 juni verplaatst naar het Lingbao detentiecentrum. Hij werd in elkaar geslagen tot de dood er op volgde op 28 juni, slechts vier dagen na zijn arrestatie.

Het 610 Bureau van Lingbao trachtte de waarheid te verbergen en haar verantwoordelijkheid te ontwijken. Ze beweerden zelfs dat dhr. Yang zelfmoord gepleegd had.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2013/9/23/142364.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular