Falun Gong beoefenaar geslagen met honkbalknuppel, nu in kritieke toestand

(Minghui.org) Dhr. Yang Naijian uit Qingdao werd gearresteerd op 2 mei 2013 en vastgezet in het Jimo Oostkust Detentiecentrum. Bewakers in dit centrum hebben hem gemarteld in een poging een bekentenis van hem te verkrijgen. Hij is nu in kritieke toestand en de dood nabij.

Samenvatting van belangrijkste feiten:
Naam: Yang Naijian (杨乃健)

Geslacht: man
Leeftijd: 32

Adres: Xinvgushan, Chengyang District, Qingdao (青岛城阳区西女姑山村)

Beroep: Boer

Datum meest recente arrestatie: 2 mei 2013

Meest recente plaats van detentie: Jimo East Cape Detention Center(青岛即墨普东看守所)

Stad: Qingdao

Provincie: Shandong

Vervolging: detentie, ondervraging met marteling, borstkas geslagen met baseball knuppel, opgehangen aan handboeien, slaapontzegging, geboeid en geketend, wrede afranselingen

Bewakers hebben herhaaldelijk geweld tegen hem gebruikt en zogenaamd “bewijs” gefabriceerd om hem over te halen toe te geven dat hij slechte dingen gedaan heeft, wat niet zo is. Zij deden dit om indruk te maken op hun bazen.

Volgens ingewijden verloor dhr. Yang meer dan 20 kilo in slechts een paar maanden tijd als gevolg van de martelingen die hij ondergaan heeft. Voorheen was hij een gezonde jonge man, nu is hij uitgemergeld en heeft hij het bewustzijn al enkele keren verloren. Hij lijdt aan hart- en borstpijn, kortademigheid, pijn in de onderbuik en hij heeft bloed in zijn ontlasting. Hij heeft het koud, zelfs met warm weer.

Lange lijst van mishandelingen

Dhr. Yang Naijian

De bewakers hebben gezocht naar manieren om hun misbruik te intensiveren en hebben extreem geweld, misleiding, bedreigingen en intimidatie toegepast om hem te dwingen zijn geloof in Falun Gong op te geven.

Dhr. Yang werd een keer voor drie dagen en nachten non-stop verbaal mishandeld terwijl hij geboeid en geketend was.

Een andere keer probeerden bewakers bewijs te fabriceren om hem op te laten draaien voor een zaak uit 2008 van de vervolging van Falun Gong beoefenaars. Toen dhr. Yang weigerde mee te werken, boeiden de bewakers hem en hingen hem op aan de gordijnstangen voor nog eens drie dagen en nachten. Ze waarschuwden hem ook niemand te vertellen hoe hij gemarteld was.

Omdat hij bloed in zijn ontlasting had, brachten ze hem naar het Chengyang Ziekenhuis en probeerden de dokters te dwingen een notitie te schrijven dat hij aambeien had. De arts onderzocht dhr. Yang en dacht niet dat hij aambeien had, dus beval hij verder onderzoek aan. De bewakers weigerden deze aanbeveling te accepteren.

Op een dag vertelden de bewakers dhr. Yang, “het maakt mij niet uit of je van staal of ijzer bent gemaakt, op een dag zul je je mond open moeten doen.” Hij sloeg toen op zijn borstkas met een baseball knuppel. Sindsdien heeft dhr. Yang moeite met ademen en pijn aan zijn hart. Toen de bewaker merkte dat hij niet reageerde, werd hij bang en controleerde zijn hartslag om te zien of hij nog in leven was. Dhr. Yang lijdt sindsdien aan chronische pijn.

Dhr. Yang werd door verschillende bewakers gedurende een lange tijd flink gemarteld, maar hij bleef altijd stil. Vervolgens ging hij in hongerstaking uit protest tegen zijn mishandeling. Uiteindelijk hadden de bewakers geen trucs meer en sleepten ze hem terug naar zijn cel.

100 politiebeambten arresteren zes beoefenaars


Op 2 mei 2013 mobiliseerde het Qingdao Gemeentelijke Openbare Veiligheidsbureau bijna 100 politiebeambten om de volgende Falun Gong beoefenaars te omsingelen en arresteren: dhr. Yang, dhr. Yang’s moeder, mevr. Liu Xiuzhen, Lu Xueqin, Yuan Shaohua, Cui Luning en Li Hao. De politie beschuldigde hen van het “ondermijnen van de wetshandhaving”.

Op 4 juni berichtten het Chinese televisiestation CCTV, Xinhua.net en andere officiële overheidsmedia dat het Qingdao Openbare Veiligheidsbureau een zaak “gekraakt” had waarbij Falun Gong beoefenaars betrokken waren die martelmethoden naspeelden die in de gevangenissen in China toegepast worden.

Beschuldigd van “ondermijning”

Kort daarna ontving de lokale politie orders om de aanklacht tegen de beoefenaars te veranderen naar “aanzetten tot ondermijning van staatsgezag”, een zwaardere aanklacht. De politie droeg de families van deze beoefenaars op de aanklachten te ondertekenen.

Beoefenaars gebruiken foto’s van nagespeelde marteling om de haast ondenkbare wreedheden te demonstreren die plaatsvinden in de gevangenissen van het Chinese communistische regime, dwangwerkkampen, hersenspoelcentra en detentiecentra. Omdat het regime een bedreiging is voor alle Chinese burgers, zal het onthullen van haar kwaadaardigheid dienen om de rechten van allen te beschermen.

Het Qingdao 610 Bureau, het Openbare Veiligheidsbureau, de Landelijke Veiligheidsdivisie en de bewakers in de detentiecentra hebben de beoefenaars onderworpen aan martelingen en getracht [valse] bekentenissen van hen te verkrijgen, ondanks het feit dat het Chinese communistische regime ontkent dat het haar eigen burgers martelt.

Dhr. Yang, zijn moeder, mevr. Liu Xiuzhen en Lu Xueqin, Ciu Luning, Li Hao en Yuan Shaohua worden nog steeds vastgehouden in het Jimo Oostkust Detentiecentrum in Qingdao.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2013/11/2/143001.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular