150 Miljoen Mensen stappen uit de CCP

16-01-2014 Sleutelfiguren

(Minghui.org) Meer dan 150 miljoen mensen hebben zich teruggetrokken uit de Chinese Communistische Partij, de Jeugd Liga en de Jonge Pioniers. Dit is op 13 november 2013 bekend gemaakt op de website van The Epoch Times. Sinds het begin van dit jaar, telt het dagelijks gemiddeld aantal terugtrekkingen uit de Partij en haar twee jeugdorganisaties 60.000 mensen.

Van gewone burgers tot staatsambtenaren, van  soldaten tot militaire leiders, van leerkrachten van basis- en secundaire scholen tot professoren, en van politieagenten tot diplomaten, mensen uit alle rangen van de maatschappij maken hun intentie officieel bekend om al hun banden met de Partij te verbreken.

Het is duidelijk dat het in China een trend is geworden om de Partij de rug toe te keren en de Chinese mensen kijken hoopvol uit naar een toekomstig China, gevrijwaard van de heerschappij van de Partij.

De Negen Commentaren op de Communistische Partij heeft tot deze beweging van uit de partij te stappen geleid, en trekt  internationale aandacht

De Negen Commentaren op de Communistische Partij en de editorialen van de Epoch Times, gepubliceerd eind 2004, hebben zich snel verspreid doorheen China, zelfs naar verafgelegen plaatsen en heeft ertoe geleid dat vele groepen van mensen hun intentie duidelijk hebben gesteld om direct uit de Partij te stappen. Vele partijleden hebben moedig aangekondigd uit de partij te stappen.

Deze beweging van uit de Partij te stappen, krijgt ook ondersteuning van de internationale gemeenschap. Het Diensten Centrum om het Lidmaatschap van de CCP te Stoppen is tot stand gebracht in de Verenigde Staten om dit gebeuren te ondersteunen. Deze organisatie heeft vele vertegenwoordigingen op goed gekende toeristische plaatsen zowel in Europa als andere plaatsen. Dit is om de bezoekers uit China te helpen om op deze toeristische plaatsen uit de Partij te stappen.

Dergelijke informatiestanden geven ook certificaten aan degenen die uit de CCP gestapt zijn. De V.S. en vele andere democratische landen herkennen zo een certificaat als een geldig en officieel bewijs dat kan gebruikt worden voor immigratie doeleinden. De Negen Commentaren zijn een belangrijke referentiedocument geworden voor de V.S. immigratie ambtenaren om al dan niet een bepaalde immigratiestatus toe te kennen.

Een nieuwe trend: Uit de Partij stappen met Echte Namen en in Groep

Toen de beweging van uit de partij stappen begon, deden mensen gewoonlijk afstand van de partij op individuele basis onder een alias of pseudoniem in plaats van hun echte naam. Negen jaren later stappen meer en meer mensen uit de partij, waarbij ze hun echte namen gebruiken, en vaak doen ze dat in groepsverband. Regelmatig brachten alle familieleden van één familie, of van een bepaalde sociale groep, of collega’s op een werkplaats gezamenlijke statements uit om zich volledig vrij te maken van de Partij.

Pan Renqiang, voormalig rechter van  Wuhan in de provincie Hubei, uitte zijn verlangen om uit de Partij te stappen tijdens een interview met New Tang Dynasty Television. Hij gaf zijn echte naam op zonder enige terughoudendheid. Meer nog, zes personen uit hooggeplaatste militaire kringen brachten samen een gezamelijke verklaring uit dat ze nooit hun wapens op onschuldige burgers zouden richten.

De CCP is niet China

De Negen Commentaren verduidelijken de totalitaire, gewelddadige, misleidende en ruige natuur van de CCP, en concluderen dat de CCP een tegenstelling vormt met de mensheid.

Een ongezien en ongekend aantal Falun Gong beoefenaars zijn naar dwangwerkkampen gestuurd, alsook naar gevangenissen en hersenspoelcentra, en van meer dan 3700 van hen is bekend dat ze gestorven zijn als gevolg van folteringen nadat de voormalig leider van de Partij, namelijk dictator Jiang Zemin, in 1999 zijn vervolging op Falun Gong gelanceerd heeft.

In maart 2006 werd onthuld dat minstens 30 concentratiekampen, met inbegrip van Sujiatun in de provincie Liaoning, de gruwelijke misdaad hebben begaan van organen te stelen van levende Falun Gong beoefenaars en deze te verkopen voor grof geld.

De CCP is niet China. De Negen Commentaren beschrijven hoe partijcultuur tegenovergesteld is aan de traditionele Chinese cultuur. Als de geschiedenis een indicatie mag zijn, zien we dat alle gewelddadige leiders hun ondergang tegemoet gaan. Het sneeuwbaleffect van de grote aantallen mensen die uit de Partij stappen toont aan dat de Partij haar ondergang tegemoet gaat.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2013/12/8/143537.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular