De Internetcensuur Laat Voor 1 Dag Toe Dat Websites Over De Vervolging Van Falun Gong Bezocht Kunnen Worden

Naar Li Dongsheng, de directeur van het illegale 610 Bureau opgezet voor de vervolging van Falun Gong, is een onderzoek gaande, luidt het officiele bericht van de Chinese Communistische Partij dat op 20 december 2013 gepubliceerd werd. De website Baidu, China’s grootste internet zoekmachine  heeft op 22 december 2013 voor een dag de internetblokkade voor informatie over de vervolging van Falun Gong opgehoffen.

Li Dongsheng, hoofd van het 610 Bureau voor het vervolgen van Falun Gong (Epoch Times).

Op 22 december heeft het Chinese leiderschap een bericht uitgestuurd dat zij niet langer enige verantwoordelijkheid dragen voor de misdaden begaan in de vervolging van de spirituele discipline Falun Gong. Dat is heel duidelijk gemaakt volgens politieke commentatoren.

Het bericht werd gecommuniceerd via het toelaten van een heel specifieke opening in de anders ondoordringbare grote firewall van China.

Nieuws over de vervolging van Falun Gong, welk strict gemonitord is en geblokkeerd wordt op het Chinese internet, was plotseling beschikbaar, zelfs als men de naam “Li Dongsheng” opzocht via het internet.

Tot enkele dagen geleden, stond Li Dongsheng  aan het hoofd van het 610 Bureau, dat is een illegale organisatie van de Chinese Communistische Partij (CCP) die in het leven geroepen werd om de spirituele van Falun Gong uit te roeien.

De toenmalige dictatoriale leider Jiang Zemin heeft op 10 juni 1999 het 610 Bureau tot stand gebracht ter voorbereiding van de lancering van de massale campagne tegen Falun Gong, die een maand later van start ging.

Jiang vreesde de populariteit van Falun Gong en was ook bang dat de traditionale morele leer van Falun Gong aantrekkelijker werd voor de Chinese mensen dan de atheïstische ideologie van de CCP.

Li was er al van in het begin bij om Jiang te assisteren en hij werd als plaatsvervangend directeur aangesteld van het 610 Bureau waar hij aan het hoofd stond van de propaganda.

Volgens een korte aankondiging van 1 zin die gemaakt werd op 20 december 2013 op de website van het de partij, is Li in verdenking gesteld van niet nader genoemde “ernstige overtredingen van de wet”.

Li werd onderworpen aan de misdadige speciale ondervraging die de CCP voorbehoudt voor haar eigen leden, hetgeen ook wel “shuanggui” genoemd wordt. Slaaponthouding en folteringen staan hem weldra te wachten in een of andere onbekende plaats.

Orgaanroof

Op 22 december doorzocht een journalist van The Epoch Times Baidu. Dat is de belangrijkste zoekmachine in China. De reporter gaf de woorden “Li Dongsheng, organ harvesting” in. Als eerste resultaat verscheen een artikel getiteld “Belangrijke Namenlijst Van Betrokkenen in de Staatsgreep Georganiseerd Door Zhou Yongkang”, gepubliceerd op 10 december door de Chineestalige Epoch Times website.

Bepaalde CCP-topmannen waaronder Zhou Yongkang, China’s voormalige topman van de staatsveiligheid, en de voormalige CCP rijzende ster Bo Xilai, die nu in de gevangenis zit, hadden een staatsgreep voorbereid om de macht te grijpen.

De tweede zoekterm toonde een verslag door de in New York gebaseerde New Tang Dynasty Television (NTD) die het volgende vermeldde “Miljoenen Mensen Over De Hele Wereld Roepen Op Tot het Stoppen  Van De Misdaad Van Orgaanroof Door De CCP”

Volgens onafhankelijke onderzoekers begon het Chinese regime in 2000 organen te roven van Falun Gong beoefenaars voor transplantatiedoeleinden. 610 agenten zijn medeplichtig aan hun acties om beoefenaars bijeen te brengen die daarna slachtoffers werden van orgaanroof. Tienduizenden van hen zijn op deze manier gedood.

Hong Wei, een onafhankelijk politiek commentator zei in een interview op de "Sound of Hope" radio zender, “Dit gegeven [de resultaten voor “Li Dongsheng, orgaanroof] toont aan dat de huidige top-autoriteiten zich bewust zijn dat de misdaad van orgaanroof zo groot is dat deze veroordeeld moet worden door de internationale gemeenschap. Ze willen dat de Chinezen weten dat de internationale druk tot stand gebracht werd door Zhou Yongkang, Jiang Zemin en [voormalig hoofd van het 610 Bureau] Luo Gan, enz.

“Zelf-Verbranding”

De reporter van The Epoch Times zocht ook “Li Dongsheng, false fire” op.

Als plaatsvervangend directeur van het 610 Bureau, aan het hoofd van de propaganda, wordt aangenomen dat Li Dongsheng een hand gehad heeft in het incident op Tiananmen Plein in januari 2001 waarbij vijf zogenaamde Falun Gong beoefenaars zichzelf in brand hebben gestoken. De staatstelevisie begon onmiddellijk een propagandavideo uit te zenden waarbij de schijnbaar brandende lichamen getoond werden.

Dit incident had een vergaand effect op de Chinese mensen alsook op mensen rond de wereld. Ze werden wantrouwig tegenover Falun Gong en zelfs tot vandaag de dag beinvloedt deze video nog altijd het beeld dat mensen hebben over Falun Gong.

Een documentaire False Fire genoemd, alsook artikels die verschenen in verschillende internationale mediakanalen, weerlegden deze video van  CCTV.

Onder de eerste zoekresultaten was een artikel dat uitlegde hoe CCTV deze zelfverbrandingen geregisseerd had. Dit artikel noemt The Truth of Tiananmen Self-Immolation Video.

De daarop volgende resultaten op de eerste pagina, werden getoond door NTD, en toonden zo aan dat Li Dongsheng het zelfverbrandingsincident had geregisseerd in 2001 om Falun Gong zwart te maken.

Deze informatie was in het verleden nooit toegankelijk op het Chinese internet.

Een Boodschap Vanuit De Top

Zhang Sutian, een onafhankelijk politiek commentator, zegt dat door het vrijgeven van de verassende zoekresultaten op Baidu, het huidige leiderschap van de Partij wil dat de mensen op de hoogte gebracht worden dat zij als nieuwe CCP top, zich distantiëren van de vervolging op Falun Gong.

“Dit moet een bevel van een hoog niveau zijn. Het doel is om informatie te lekken en Chinese mensen op de hoogte te brengen van de verborgen gehouden informatie over de vervolging van Falun Gong” zei Zhang Sutian aan SOH.

“Deze informatie die toegelaten  werd op Baidu, gaat allemaal over de misdaden en vervolging op Falun Gong, dingen die de CCP op alle mogelijke manieren wou verstoppen in het verleden” zei Zhang. “Het betekent dat er mensen in de CCP zijn die geen verantwoordelijkheid willen opnemen voor de vervolging op Falun Gong georchestreerd door Jiang Zemin.”

Zhang zei dat de vrijgave van informatie door Baidu ook geholpen heeft om een basis te leggen om andere hooggeplaatste medeplichtige politieke figuren te arresteren.

Een aantal hooggeplaatste toplui die een hoofdrol hebben gespeeld in de vervolging op Falun Gong zijn achtereenvolgens van hun post gehaald, hetgeen aantoont dat de vervolging moeilijker wordt om in stand te houden, aldus Zhang.

Bron http://www.theepochtimes.com/n3/414562-information-about-crimes-against-falun-gong-allowed-for-one-day-on-china-s-internet/

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular